Dagreis RABARBER, HOP en PATERS WESTVLETEREN: geneugten in de Westhoek

Zaterdag 11 september 2021

De Westhoek heeft heel wat lekkers te bieden en dat ervaren we ook vandaag.
We starten in ’t Hoppecruyt, een hedendaags hopbedrijf met oog voor het milieu. De hop werd vroeger het ‘groene goud’ genoemd en wordt niet alleen gebruikt voor het brouwen van bier maar ook in de cosmetica en farmacie. Na een boeiende uiteenzetting maken we een korte wandeling tot aan het hoppeveld. Uiteraard eindigen we hier met een degustatie.
Na een heerlijk middagmaal rijden we naar Gijverinkhove voor een bezoek aan rabarberhoeve Het Warandehof. Het verhaal start bij twee jonge mensen die een niet zo evidente keuze maakten een groentebedrijf te starten De eigenaars Pol en Katrien telen hier afhankelijk van het seizoen diverse groenten. Eén daarvan is rabarber waar er heel wat nevenproducten mee kunnen gemaakt worden. Ze vertellen hier graag vol enthousiasme over. We krijgen een kopje koffie aangeboden met een stukje rabarbergebak en een proevertje. Smullen maar !
We houden nog even halt aan cafe In De Vrede, in de schaduw van de Sint Sixtus abdij. In deze abdij wordt Westvleteren gebrouwen door de paters. Er zijn maar 6 Belgische bieren die zich trappist mogen noemen en daarvan is Westvleteren één. We eindigen de dag hier met een heerlijke boterham met paterskaas.

Vertrek 08u30
Thuiskomst ca. 20u30.

Prijs per persoon: € 69 (inclusief geleid bezoek ’t Hoppecruyt met proevertje, driegangenmiddagmaal, geleid bezoek Rabarberhoeve met koffie, rabarbergebak & proevertje, avondboterham met paterskaas)

Reserveren          

of telefoon 055 31 12 40
Annulatieverzekering: 5 euro/persoon  (niet geldig op entreetickets en maaltijden)

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren juli en augustus

  • Op maandag onthaal en telefonisch
    van 09u30 tot 18u00
  • Telefoon: 055/31 12 40
  • Dringende zaken: 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: info@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10
   

Hoe ons bereiken tijdens de werken?

Kom je van Gent? Rij op de N60 door tot aan de rotonde bij de Samsonite fabriek en rij terug richting Gent. Aan de BMW garage moet je afrijden van de N60 en de parallelle weg volgen. Die brengt je langs het shoppingcenter en op de hoek met Vanden Borre ga je naar rechts. Op het einde terug naar rechts en je ziet meteen ons kantoor.
Kom je van Ronse of Oudenaarde? Volg dan de beschrijving vanaf de rotonde bij Samsonite.
GPS: geef Kraneveld 87, Oudenaarde in, dat is Vanden Borre: op het einde van die straat naar rechts.
Meer informatie op de kaart.