Dagreis Spa-Francorchamps: circuitbezoek en museum Circuit Spa-Francorchamps

Zondag 21 maart 2021 (binnenkort nieuwe datum bekend)

Neem een kijkje achter de schermen van het mooiste racecircuit ter wereld, Spa-Francorchamps. De lokale gids begeleidt u gedurende anderhalf uur langs de belangrijkste plekken van het circuit: de 24 Uur-paddocks en de Formule 1-paddocks, de persruimte, de commentatorcabines, het mythische podium waarop de grootste racepiloten al hebben gestaan, en zelfs langs een ruimte die normaal gezien niet toegankelijk is, namelijk de racecontrole, het echte zenuwcentrum van het Circuit.De evolutie van het Circuit, het legendarische tracé en zijn bewogen geschiedenis zullen geen geheimen meer voor u hebben.
’s Middags kunnen we genieten van een warm en koud buffet inclusief 1 consumptie in restaurant Pits van waar u op het terras boven een 360° panoramisch zicht heeft op het circuit.

Even verderop bevindt zich de Abdij van Stavelot met het museum van het circuit Spa-Francorchamps. In de prachtige, overwelfde kelders van de abdij, wordt de prestigieuze geschiedenis van het circuit opnieuw levendig voorgesteld. Onuitgegeven visuele documenten, didactische borden en een constant vernieuwde voorstelling van uitzonderlijke voertuigen brengen de passie voor de competitie opnieuw naar boven, vanaf de pioniertijd tot op heden : Ferrari, March, Chevron, Porsche, Cooper, …
De Formule 1-westrijd, maar ook de heldenfeiten van de 24 uren motor- en autorennen, krijgen hier een nieuwe dimensie. De “Demoiselles de Herstal” maken het verlangen naar de glorietijden van de Luikse ondernemingen opnieuw erg levendig : FN, Gillet en Saroléa.
Een groot model op schaal en Playstation 4-terminals maken het circuit nog concreter voor de liefhebbers.
Een dag die elke autoliefhebber kan bekoren.

Vertrek 08u00
Thuiskomst ca. 20u00.

Prijs per persoon: € 79 (inclusief geleid bezoek circuit Spa-Francorchamps, ’s middags koud & warm buffet met 1 normale consumptie en entree Museum van het Circuit)

Reserveren          

of telefoon 055 31 12 40
Annulatieverzekering: 5 euro/persoon  (niet geldig op entreetickets en maaltijden)

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren juli en augustus

  • Op maandag onthaal en telefonisch
    van 09u30 tot 18u00
  • Telefoon: 055/31 12 40
  • Dringende zaken: 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: info@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10
   

Hoe ons bereiken tijdens de werken?

Kom je van Gent? Rij op de N60 door tot aan de rotonde bij de Samsonite fabriek en rij terug richting Gent. Aan de BMW garage moet je afrijden van de N60 en de parallelle weg volgen. Die brengt je langs het shoppingcenter en op de hoek met Vanden Borre ga je naar rechts. Op het einde terug naar rechts en je ziet meteen ons kantoor.
Kom je van Ronse of Oudenaarde? Volg dan de beschrijving vanaf de rotonde bij Samsonite.
GPS: geef Kraneveld 87, Oudenaarde in, dat is Vanden Borre: op het einde van die straat naar rechts.
Meer informatie op de kaart.