Dagreis PALING en ‘t Krekengebied

Donderdag 23 september 2021

In het Krekengebied werd vroeger druk op paling gevist met de typische platbodems en kruisnetten. Van heinde en verre zakte men af naar het krekengebied om te genieten van palinggerechten. Ook nu nog staat de streek bekend voor deze delicatesse.
In restaurant De Roste Muis in Sint-Laureins worden we ontvangen met een aperitiefje, waarna we heerlijk mogen smullen van paling in ’t groen, in de roomsaus, gebakken of provençaals (gelieve uw keuze bij reservatie door te geven). Eindigen doen we met een Dame Blanche.

Daarna gaan we op pad met palingvisser ‘Pier de Peurder’ die uitleg geeft over het krekengebied en de palingtraditie. Na een korte introductie rijden we met de autocar naar de oevers van de belevingsplek “Paling in ’t groen” aan de Oostpolderkreek. We maken op een ludieke én leerrijke manier kennis met de Meetjeslandse palingvangst en haar verleden. Nog nooit gehoord van ‘peuren’, ‘polszakken’ en ‘pandarmes’? Na het gegidste bezoek zul je ongetwijfeld met een rijkere woordenschat en kennis naar huis gaan.

Je krijgt ook uitgebreid uitleg over het leven van de paling, zijn biotoop en zijn tegenstander, de palingvisser. Maar het blijft niet bij uitleg alleen. Zo zie je met eigen ogen hoe de palingvangst in elkaar zit. Aansluitend maken we een rondrit met door het Krekengebied met aandacht voor de toeristische trekpleisters: de Boerekreek, Watervliet mooiste dorp, het Godshuis, …
Een dag om nooit te vergeten.

Vertrek 11u00
Thuiskomst ca. 18u30.

Prijs per persoon: € 65 (inclusief aperitief, 2-gangenmiddagmaal, gegidst bezoek ‘Op pad met Pier de Peurder’ en rondrit met plaatselijke gids)

Reserveren          

of telefoon 055 31 12 40
Annulatieverzekering: 5 euro/persoon  (niet geldig op entreetickets en maaltijden)

Opmerking:
Indien u echt geen paling lust, voorzien wij een alternatief hoofdgerecht (te melden bij inschrijving).

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren juli en augustus

  • Op maandag onthaal en telefonisch
    van 09u30 tot 18u00
  • Telefoon: 055/31 12 40
  • Dringende zaken: 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: info@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10
   

Hoe ons bereiken tijdens de werken?

Kom je van Gent? Rij op de N60 door tot aan de rotonde bij de Samsonite fabriek en rij terug richting Gent. Aan de BMW garage moet je afrijden van de N60 en de parallelle weg volgen. Die brengt je langs het shoppingcenter en op de hoek met Vanden Borre ga je naar rechts. Op het einde terug naar rechts en je ziet meteen ons kantoor.
Kom je van Ronse of Oudenaarde? Volg dan de beschrijving vanaf de rotonde bij Samsonite.
GPS: geef Kraneveld 87, Oudenaarde in, dat is Vanden Borre: op het einde van die straat naar rechts.
Meer informatie op de kaart.