Dagreis TOUTANKHAMON: de farao op bezoek in Luik

Zondag 05 april 2020

We beginnen de dag in het prachtige station Luik-Guillemins dat ontworpen werd door de vermaarde Spaanse architect Santiago Calatrava. We bezoeken hier de expo “Toetanchamon: de ontdekking van de vergeten Farao”. Met een audiogids in de hand volgt u in het Oude Egypte de fascinerende zoektocht van archeoloog Howard Carter, die het graf van Toetanchamon ontdekte. We maken kennis met de vele facetten van het dagelijks leven in de 18e Egyptische dynastie. Bovendien worden enkele honderden originele stukken uit prestigieuze internationale musea en privéverzamelingen opgevoerd in een adembenemende toneeldecor, waaronder de reconstructie van het graf van de jonge farao met een tragisch lot. Deze onuitgegeven internationale tentoonstelling omvat historische museumstukken die voor het eerst aan het publiek worden tentoongesteld.

In de namiddag kan u vrij de stad Luik verkennen (er zijn op de eerste zondag van de maand diverse musea gratis toegankelijk) of u kan samen met een gids een stadswandeling maken in de historische stadskern. We passeren o.a. het Prins-Bisschoppelijk Paleis, het stadhuis, de marktplaats, het stadspark, en de Sint-Barholomeuskerk. U zal al vlug in de ban zijn van de schoonheid van de stad. Vervolgens wordt er nog wat vrije tijd voorzien.

Vertrek 07u00
Thuiskomst ca. 21u00.

Prijs per persoon: € 50 (inclusief inkomticket en audiogids voor Expo Toutankhamon)

Reserveren          

of telefoon 055 31 12 40
Annulatieverzekering: 5 euro/persoon (inkomticket niet verzekerd!)

Facultatief (te reserveren bij boeking):
* Gegidste stadswandeling (2 uur) : 6 euro/persoon (bij min. 15 deelnemers)
* middagmaal: details volgen nog

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Reisbureau open
  • maandag, dinsdag en vrijdag
  • 14:00 tot 18:00
  • Wij zijn 24/24, 7/7 open na afspraak.
  • Telefonisch van maandag tot vrijdag
  • 09:30 tot 12:30 en 13:00 tot 18:00
  • Steeds per mail: info@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40