Dagreis SMULPAPENROUTE IN ZEELAND

Zaterdag 23 april 2022

Via de Westerscheldetunnel rijden we naar Zeeland waar we ontvangen worden met een tasje koffie en een Zeeuwse bolus. 
Daarna naar Yerseke, het centrum van de oester- en mosselvisserij, voor een bezoek aan de oesterputten.  Het leven in Yerseke draait om schelpdieren, bij havens en de oesterputten is altijd bedrijvigheid.

Langs de Oosterschelde gaat de tocht verder naar het restaurant voor een heerlijke driegangenmaaltijd met als extra proevertje een gegratineerde oester.  Daarna naar Arnemuiden voor een bezoek aan Arne’s kaasboerderij.  De ruim meer dan 500 geiten en de zwart-witte melkkoeien heten u mekkerend en loeiend welkom.  De jonge boer vertelt vol passie over zijn geiten.  Een schaal vol kaas nodigt uit om te proeven en wie wil kan wat lekkers aankopen om thuis nog na te genieten.

Bij een droogje hoort ook een natje dus vervolgen we onze route naar Wijnmakerij Boonman.  Een van de landbouwvormen, die men in Zuid-Beveland tegenkomt, is de zwarte bessenteelt.  Deze worden gebruikt voor o.a. de frisdrank cassis, vruchtensap, jam en iets bijzonders nl. bessenwijn.  We krijgen er uitleg over de bessenteelt en bezichtigen de wijn- en jammakerij.  Uiteraard kan u hier een glaasje wijn of bessensap proeven  en eventueel ambachtelijk gemaakte zwarte-bessenproducten kopen in het bijhorende winkeltje.
We eindigen de dag met wat vrije tijd in het centrum van Goes, rijk aan 220 schitterende monumenten, waaronder het 18de-eeuwse stadhuis op de grote markt en de laat-middeleeuwse Maria Magdalena kerk. 

Vertrek 07u30
Thuiskomst ca. 20u30.

Prijs per persoon: € 69 (inclusief plaatselijke gids, koffie en Zeeuwse bolus, bezoek oesterputten, gegratineerde oester, driegangenmiddagmaal, bezoek kaasboerderij + degustatie, bezoek wijnmakerij + degustatie)

Reserveren          

of telefoon 055 31 12 40
Annulatieverzekering: 5 euro/persoon  (niet geldig op entreetickets en maaltijden)

Middagmaal:
- tomatensoep
- zalmfilet met tuinkruidensaus, frites, aardappelkroketten, warme groenten en salade
- ijsje
Indien u echt geen vis lust, kunnen wij een alternatief hoofdgerecht voorzien.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren 

  • Elke werkdag telefonisch bereikbaar
    van 09u30 tot 12u00
  • Bezoek enkel NA AFSPRAAK
  • Telefoon: 055/31 12 40
  • Dringende zaken: 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: info@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10