Een citytrip naar Lissabon

Er al eens aan gedacht om een citytrip naar Lissabon te doen? Voor een schat aan nuttige info ben je bij ons aan het juiste adres. Wij weten de mooiste plekjes liggen, kunnen je wegwijs maken naar de bezienswaardigheden die je op je lijstje moet weggevinkt hebben ná je citytrip.

Levendig en oud tegelijk  
Lissabon is een moderne en levendige stad. Maar er is gelukkig ook nog een oude stadskern behouden. Door de Wereldtentoonstelling van 1998 onderging een deel van het havengebied een metamorfose. Dat terrein werd omgebouwd tot een wijk waar er ’s avonds altijd animatie is in de bars en restaurants. Er is een shoppingcenter, een groot aquarium en een ruimte waar grote evenementen plaatsvinden.

Wie Portugal zegt, zegt Fado, de wereldberoemde klaagliederen.  Ook Lissabon staat bekend als stad van de Fado. Luisteren naar Fado liederen in een bar is tegelijk prachtig en … triest tegelijk. De toon van de muziek en de zang spelen in op het gemoed. Vooral de wijken Alfama en Bairro Alto zijn plekken waar je urenlang kan genieten van fado. Het Museo do Fado, aan de oever van de Taag, vertelt de geschiedenis van de muziek.
   
Uit je geschiedenislessen heb je vast wel onthouden dat Portugal de bakermat was van de ontdekkingsreizigers. In Lissabon vind je daar nog heel wat sporen van. Belém is een wijk aan de rand van de stad waar de bezienswaardigheden bijna alle te maken hebben met betrekking tot de periode van de ontdekkingsreizen.
 
De heuvels in Lissabon zijn een bezienswaardigheid op zich. Het zorgt ervoor dat je in de stad veel ‘miradouros’ aantreft, uitzichtspunten, van waar je een fantastisch panorama over de stad krijgt. Zo moet je zeker naar de wijk Alfama. Op de weg ernaar toe kan je meteen een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal Sé.
  
Als je van groen en specifiek tuinen houdt, dan mag je niet vergeten om in Lissabon de Jardim Botânico te gaan bezoeken. Deze botanische tuin toont je ondermeer planten en bomen die 400 jaar oud zijn. Je wandelt er tussen 300 jaar oude platanen. Je treft er een zeer grote collectie subtropische planten. Van de ruim 400 jaar oude Drakenbloedboom heb je wel al eens gehoord. Alles samen kan je er duizenden verschillende soorten planten en bomen vinden. Daarnaast liggen er ook nog eens kleine meertjes op het domein.

Neem Tram 28, de retro versie van de hop on hop off, indien je op een leuke manier de stad wil doorkruisen en zo langs de belangrijkste bezienswaardigheden wil zien. De kleine straatjes, de steile hellingen in Lissabon, voor het gele trammetje is dat geen probleem. Reizen met Tram 28 is een ware belevenis.

Uiteraard heeft Lissabon ook heel wat interessante musea, kan je over pleinen flaneren, bij de Taag een beetje mijmeren en er met verwondering kijken naar de Ponte 25 de Abril, één van de grootste hangbruggen ter wereld. Echt, er is werkelijk zoveel te zien en doen in Lissabon dat we makkelijk nog enkele bladzijden zouden kunnen schrijven. 
Nu al overtuigd? Neem dan contact me ons op. We luisteren en geven nadien raad hoe je best je reis naar Lissabon in concrete plannen giet.  

Info en reservaties voor individuele reizigers:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Info en reservaties voor verenigingen / groepen:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10