Waaraan denk je bij Mexico?

Waaraan denk je bij Mexico? Bijna zeker som je bij het antwoord op: de zon, het strand, de Maya cultuur, Mexico City, Acapulco. Misschien zullen er al wat minder het lijstje kunnen vervoegen met Guadalajara of Cancún. Een vakantie naar Mexico is erg geliefd omwille van de verscheidenheid. Mexico is omringd door water (Golf van Mexico, Atlantische Oceaan) en land. Noordelijk grenzend aan de Verenigde Staten van Amerika, ten zuiden aan de Latijns-Amerikaanse landen Guatemala en het minder bekende Belize.

Welke periode?
Dat is een vraag die je je best stelt mocht je Mexico kiezen als vakantiebestemming. Mexico is een immens groot land, dus logisch dat er in de verschillende regio’s ook een ander weertype heerst. In Mexico moet je rekening houden met een mogelijke kans op een orkaan aan de westkust, vooral van juli tot november. Het zou dan niet slim zijn om net in die periode dáár met vakantie te gaan. Wat met de temperatuurverschillen in de regio’s? Wij pluizen het allemaal uit voor jullie.

Welke plaatsen?
Mexico is boeiend omdat je er weinig moeite moet doen om totaal uiteenlopende bezienswaardigheden te vinden. Wat vele toeristen aanspreekt is de Maya-cultuur. Tulum is een Mayastad die iedereen wil gezien hebben. Je kan een bezoek aan de ruïnes van Tulum perfect combineren met een strandvakantie aan de Playa del Carmen. Het is maar één van de vele mogelijkheden. Chichen Itza is een andere Maya stad, ruim 1000 jaar oud, die jaarlijks grote toeristengroepen aantrekt.

Mexico City bezit een flink aantal bezienswaardigheden waarvan de kathedraal op het Zócalo plein er maar één is maar al de moeite waard is om de hoofdstad van Mexico te bezoeken. Kunst, cultuur, folklore, tradities, … nog meer dan in de andere Mexicaanse steden kan je ervan genieten in Mexico City.

We vernoemden al even Playa del Carmen.  Neem er ook nog Cancun bij en je hebt de twee meest populaire badplaatsen langs de Caribische Zee. Hotels, restaurants, winkels naar ieders smaak. En lekker genieten uiteraard van de zon, de zee, de excursies, het lekker eten.

Monterrey is een moderne stad waar veel en druk handel wordt gedreven. Maar je kan er in een veelbezocht museum handelend over de Mexicaanse geschiedenis.

Guadalajara ligt in het westen. Hier liggen er mooie pleinen, staan er heel wat mooie gebouwen zowel in het moderne als in het historische deel van de stad.

Acapulco ken je misschien van een een refreintje in een liedje dat hoog scoorde op de hitlijsten. Aan de Atlantische Oceaan is Acapulco een hit qua meest geliefde badplaatsen. De Playa’s verdringen hier mekaar om het de toerist naar zijn zin te maken.

Je wil meer informatie over Mexico? Neem met ons contact. We leggen een afspraak vast en weiden graag met je uit over wat een vakantie in Mexico voor jou kan betekenen.  

Info en reservaties voor individuele reizigers:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Info en reservaties voor verenigingen / groepen:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10