Waarom een citytrip naar Rome?

Waarom zou je Rome kiezen voor een citytrip? Stel je ons die vraag, dan kunnen we daar meteen een duidelijk helder antwoord op geven. Niks verzonnen, maar gedistilleerd uit onze eigen ervaringen. Lees je even mee?

Rome leeft van het Colosseum. Misschien een wat overdreven stelling, maar zéker is dat heel wat toeristen van heinde en ver komen alleen maar om dat reusachtige theater eens van binnen te kunnen zien. Als je de arena binnenstapt, overvalt je een raar gevoel alsof je 2000 jaar teruggezet wordt in tijd.

Rome staat vol met kerken. Wist je dat het er ooit 900 zijn geweest. Die kan je niet allemaal meer bezoeken omdat sommige te vervallen zijn of zelfs gewoon ingebouwd werden in gewone huizen. Maar de allermooiste, die kan je nog gaan bewonderen langs de buiten – en de binnenkant. De Sint-Pietersbasiliek is met voorsprong de meest bezochte uiteraard. Maar je hebt ook San Giovanni in Laterano, Gesú, Santa Cecilia in Trastevere, het Pantheon, …

Rome is bekend voor zijn fonteinen en pleinen. Je vindt ze in alle stijlen en afmetingen. Sommige fonteinen zijn echte kunstwerken. Het Sint Pietersplein zal je wel willen zien maar vergeet zeker ook niet over het Piazza del Popolo te lopen, het Piazza Navona, en bij het Piazza di Spagna liggen de beroemde Spaanse Trappen.
 
Je wil graag een museum meepikken tijdens je citytrip in Rome? Geen probleem. Er is voldoende keuze. Eigenlijk weet niemand exact hoeveel het er zijn, maar het aantal loopt in de vele honderden. De Vaticaanse Musea zijn een must. Werken van beroemde kunstschilders vind je bijna in elk museum. Er bestaat zelfs een museum over pasta.

Rome en de oudheid is een begrip natuurlijk. Ben je geïnteresseerd in het antieke Rome, dan hebben we een waaier aan mogelijkheden om kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden rond het thema. Het Forum Romanum, de Palatino heuvel vormen het hart van het antieke Rome. Met onze tips zie je alles wat je er moet zien.

Rome verlaten zonder Vaticaanstad binnen te stappen, lijkt haast onwaarschijnlijk. We informeren jou over de regels die er gelden. We geven tips hoe een bezoek aan de basiliek kan voorbereid worden zodat je ter plaatse niet moet aanschuiven in de lange wachtrijen.

We zeiden het al, we distilleerden de beste tips om een zo fijn mogelijke citytrip in Rome te beleven.
Vraag naar onze bevindingen, we delen ze graag met jou en  maken je een citytrip Rome op maat.   

Info en reservaties voor individuele reizigers:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Info en reservaties voor verenigingen / groepen:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10