Wat biedt Sri Lanka, het vroegere Ceylon, voor een rondreis?

Wat biedt Sri Lanka, het vroegere Ceylon,  voor een rondreis? Het eiland in de Indische Oceaan, ten zuidoosten van India  is ca. 65 000 km², telt zowat 20 miljoen inwoners. Met vakantie gaan naar Sri Lanka doe je sowieso voor minstens 14 dagen of wil je alles in slow motion ontwaren liefst drie weken.

Belangrijk punt is dat je de juiste periode kiest. Er is wel een gemiddelde temperatuur van rond de 30° C waar te nemen maar afhankelijk waar je verblijft, moet je rekening houden met de moessonregens. In het oosten duren die van oktober tot april. In het westen heb je de moesson van mei tot september. M.a.w. het oosten bezoek je best tussen mei en september. Het westen  daarentegen van oktober tot april.

Sinds het einde van de burgeroorlog in 2009 die lange tijd het noorden en het zuiden verdeelde hebben sommige steden een metamorfose ondergaan. Zeker de skyline in de hoofdstad Colombo verraadt dat dit een moderne stad is geworden. Hotels rezen uit de grond. De wegeninfrastructuur werd aangepakt, er kwamen spoorlijnen waarvan de verbinding met de hogesnelheidstrein tussen Colombo in het zuiden en Jaffna in het noorden een historische belangrijke gebeurtenis na 30 jaar was omdat precies die regio’s jarenlang in conflict lagen met mekaar.

Reizen in Sri Lanka doe je overigens het best per spoor of met de bus (de typische rode bussen). Toegegeven, het is wat reizen in slow motion maar daardoor krijg je voldoende tijd om te genieten van de voorbijkomende prachtige landschappen. Ken je de tuktuk, het driewielig brommertje? Vele toeristen laten er zich in vervoeren.

Wat zal je overwegend zien in Sri Lanka? Theeplantages want thee is samen met textielgoederen het belangrijkste exportproduct.  Een bezoek aan een theefabriek moet je zeker proberen doen tijdens je vakantie.  En zeker al een treinrit door de theevelden. Vooral de verbinding tussen Nuwara Eliya en Ella is populair. Of liever wandelen tussen de theeplantages? Dat kan bijvoorbeeld bij Ella Rock.

Een excursie die iedereen onderneemt in Sri Lanka is een bezoek aan een natuurpark. In Yala (zuidoosten) ligt er één waar je wilde olifanten en luipaarden ziet. Misschien wil je er wel écht mee op een safaritocht. Die in Wilpattu is erg populair.

Een uitstap die elke inwoner van Sri Lanka minstens één keer in zijn leven onderneemt is een tocht naar Adam’s Peak. De modale toerist mag dan ook niet achterblijven. Het is een pelgrimstocht met start in Dalhousie van ca. 4 uur klimmen over 5500 treden. Er wordt al heel vroeg in de morgen vertrokken. Het summum is de zon zien opgaan. Op de top zit je boven de wolken waar tromgeroffel van de monniken voor een wel heel speciale sfeer zorgen.

Maar er is nog zoveel meer in Sri Lanka te beleven en te zien. Een kleine greep uit de rijke voorraad aan bezienswaardigheden. De stranden van Uppuveli Nilaveli. Een bezoek aan de Wewurukannala vihara tempel. De Sigiriya rock met de klim op een grote rotsblok. Voor je de top bereikt zie je  reusachtige uitgehouwen leeuwenpoten. Bezoek aan de koningsstad Kandy met de Tempel waar een tand van Boeddha bewaard wordt. De stoepa’s (tempels waar haren of botten van een heilige bewaard worden) in Anuradhapura. De watervallen van Bambarakanda. Het regenwoud van Sinharaja. De witte stranden van Arugam Bay. Het natuurgebied van Horton Plains. Jaffna waar het grootste Boeddha beeld van Sri Lanka staat, bijna 30 meter hoog.

Je zet door voor je droomreis naar Sri Lanka? Contacteer ons. Wij doen dan de rest.  

Info en reservaties voor individuele reizigers:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Info en reservaties voor verenigingen / groepen:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10