Thailand biedt héél veel.

Thailand biedt héél veel. Om het eenvoudig te houden, delen we Thailand op in drie delen. Je hebt het zuiden waar de meeste toeristen komen om er te genieten van een strandvakantie. Er is het noorden waar de Gouden Driehoek ligt, Chiang Mai en het Thaise laagland. En er is Bangkok, een metropool met de beroemde tempel Wat Arun, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Wil je ten volle proeven van de Aziatische cultuur in combinatie met een heel gevarieerde vakantie, dan is Thailand een ideale bestemming.

Bangkok verkennen doe je best niet onvoorbereid. Wij brengen je ideeën aan waarmee je de meest belangrijke bezienswaardigheden zal gezien hebben. Een bezoek aan een openbare markt is een must, alleen al voor de sfeer. Van de vele tempels kunnen we het Grote Paleis met de Wat Phra Kaeo aanbevelen. De Wat Pho en de Wat Suthat zijn nog twee andere van de bekendste. Die mag je zeker niet missen. Je vindt er de bekendste Boeddhabeelden. Chinatown is een zeer levendig deel van Bangkok. Het Dusit Park met het paleis Vimanmek Mansion en de Abhisek Dusit troonzaal zijn een bezoek meer dan waard. En we hadden het nog niet over de Khlongs, de zijkanaaltjes met de bekende woonboten in Thon Buri. Het Nationaal Museum beidt een unieke collectie Zuid-Oost-Aziatische kunst. Vanuit Bangkok kan je ook een excursie maken naar de drijvende markt in Damnoen Saduak. Je kent ze wel, de beelden van de smalle bootjes volgeladen met groenten en fruit.

Chiang Mai, de tweede grootste stad van Thailand, biedt een totaal ander beeld dan Bangkok. Hier worden olifanten ingezet voor werk en als attractie voor de toerist. Ook hier liggen er tempels die je moet gezien hebben. Wat Phra Singh is er zo een. Het trainingscentrum voor olifanten is wereldberoemd. En wellicht ken je de beelden van de ‘giraffenvrouwen’. Je kan ze zien in Mae Hong Son.

De Gouden Driehoek wordt gevormd door de grens met Laos en Birma en de stad Chiang Rai. Naast de vele tempels kom je hier vooral voor de natuur.

Het Thaise laagland heeft bijzonder mooie natuurgebieden. Met Sukhotai en Phitsanulok heb je daarvan unieke voorbeelden. Bezoek zeker het oude stadsdeel van Sukhotai. Wat je daar ziet aan tempels is onwaarschijnlijk. In Phitsanulok staat een beeld van Boeddha waarvoor gans Thailand naar hier komt en dat kan dus tellen. Je vindt in deze regio ook de Nationale Natuurparken.

Een strandvakantie met de witte stranden, de prachtige eilandjes doe je in het zuiden van Thailand. Daar vind je de bekende plaatsen als Phuket, Pattaya, Koh Khao, Krabi en vele andere. Elk heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken.    
We moeten het ook nog hebben over de tempels in Ayutthaya, de oude hoofdstad van het toenmalige Siam. Je kent wellicht de River Kwai, bekend van de film ‘Bridge over the river Kwai’. De rotsformaties bij de eilandjes van Koh Tao Noi en Koh Yao Yai moet je gezien hebben. Twee paradijslijke plekjes zijn Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Je mag een verkenning van de 50 kleine eilandjes van Koh Lanta niet vergeten, het hippe toeristencentrum Khao Lak en we kunnen nog even doorgaan.
  
En natuurlijk moeten we het meegeven, als je Thais zal gegeten hebben in het echte Thailand, dan pas zal je het verschil goed merken.          
Je wil meer informatie over Thailand? Neem dan met ons contact op. We leggen je graag uit hoe je een reis Thailand best maakt.

Info en reservaties voor individuele reizigers:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Info en reservaties voor verenigingen / groepen:

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief door je hier te registreren.
Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10