6-daagse Berner-Oberland, autocarreis voor groepen

Het Berner Oberland, het dak van Zwitserland. Letterlijk hoogtepunt wordt de uitstap met bergtreintje naar de Jungfraujoch (3400 m). Een waaw-gevoel overvalt u bij het zien van de Aletschgletsjer, de Finsteraarhorn. Wat dan gezegd van de vele prachtige meren. En we zoeken de mooiste plekjes op in Luzern en Bern.

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1: heenreis
De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) haalt u af in uw gemeente.  Via de diverse snelwegen rijden we richting Zwitserland waar we ’s avonds aankomen.  Het begin van een onvergetelijk avontuur. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Luzern en Meiringen
Vandaag doen we het wat rustiger aan en genieten van een vrije voormiddag in onze verblijfsplaats.  Natuurlijk is er ook tijd om eventjes te genieten van de eerst berglucht op een aangenaam terrasje. 
Daarna gaat  het richting Vierwoudenstedenmeer. De belangrijkste stad langs dit meer is ongetwijfeld Luzern. We maken er een wandeling in het mondaine centrum en over de bekende houten Kapelbrücke.  
We genieten van het uitzicht tijdens een rustige boottocht op het meer.
Voor we terugkeren naar het hotel bezoeken we Meiringen. Het stadje is erg bekend doordat er zich een van de verhalen van Sherlock Holmes afspeelt. Het is ook de plaats waar hij sterft. Om dit verhaal levendig te houden werd er het Sherlock Holmes museum opgericht.

Dag 3: Bern
Vandaag spenderen we in de hoofdplaats van Berner Oberland, Bern. In deze stad zijn er veel shoppingsmogelijkheden in een van de vele overdekte winkelgalerijen. Ook voor wie wat cultuur en architectuur wil opsnuiven, is Bern een geschikte locatie. In de oude binnenstad zijn er namelijk tal van fonteinen en bruggetjes. Je vindt er onder andere de Zeitglockenturm met een anatomisch uurwerk, de bekende berenkuil.  
Tot slot is er nog het openluchtmuseum van Ballenberg, waar u als het ware doorheen het historische Zwitserland kan lopen. U ontdekt er de manier waarop de mensen vroeger leefden.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Jungfraujoch
Het hoogtepunt van de reis  (ook letterlijk) is vandaag geprogrammeerd.  We rijden over Interlaken en Wengen naar Grindelwald, een wereldberoemd ski-oord. Van hieruit kan u per bergtrein naar een hoogte van 3400 m sporen naar de Jungfraujoch. Dit is meteen het hoogste bergspoor van Europa. Aan het einde van de 12 km lange tocht wacht u een wereld van eeuwige sneeuw en ijs (o.a. de Aletschgletsjer) en een onbeschrijfelijk zicht op de Finsteraarhorn. U kan er een ijsgrot bezoeken en vanaf de panoramarestaurants krijgt u een zeer mooi uitzicht over de volledige regio.
Daarna nog wat vrije tijd in Grindelwald. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 5: Altdorf en Küssnacht
Na een stevig ontbijt maken we een rondreis tussen meren en bergen. Via de snelwegen trekken we naar Altdorf. Dit stadje is wereldberoemd omwille van haar legendarische held, Wilhelm Tell. U bezoekt er de plaats waar hij doorheen de appel op het hoofd van z’n zoon schoot om de streek te bevrijden.
Daarna houden we even halt aan de Astridkapel  nabij Küssnacht, op de plaats waar de betreurde koningin verongelukte. 
Onderweg naar het hotel trekken we via het Meiental over de top van de Sustenpas (2259m). De panorama’s zijn er onvergetelijk. We sluiten de dag af in de Aareschlucht, een nauwe bergkloof uitgehouwen door het gelijknamige riviertje. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 6: terugreis
Na het ontbijt verlaten we onze sympathieke verblijfplaats en hotel. We rijden langs de boorden van de Brienzer en Thuner See en zo verder over Bern en Basel richting Frankrijk.    Via de Franse snelwegen rijden we terug huiswaarts.

Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10