8-daagse Bourgogne, autocarreis voor groepen

Voor zij die houden van gastronomie, natuur met een vleugje cultuur en geschiedenis erbij. Geniet van het prachtige Bourgondische landschap met een goed glas wijn in de hand. Leer bij over de Crémant de Bourgogne, de Cassis. Bezoek aan de gezellige steden Autan, Beaune, Nuits St. Georges.

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1
De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u op in uw gemeente. Via de Belgische en Franse snelwegen rijden we richting Troyes, een prachtige stad vol vakwerkhuizen en gezellige straatjes. We bezoeken hier een wijnkelder en rijden daarna verder naar Autun of omgeving. Avondmaal en overnachting.

Dag 2
Vandaag maken we kennis met het stadje Nolay en maken we een boottocht op het Canal de Bourgogne. Na de boottocht keren we terug naar de bus met een toeristisch treintje.
We genieten van het avondmaal en onze deugddoende nachtrust.

Dag 3
Na het ontbijt verkennen we Autun met zijn groot Romeins verleden. Hier heb je onder andere de kathedraal St-Lazare, het museum Rolin en de markt met zijn stadhuis. In de namiddag bezoeken we Château-Chinon en bewonderen we de verzameling geschenken die president François Mitterand tijdens zijn ambtstermijn verzamelde. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4
Vandaag genieten we van Beaune en bezoeken het Hôtel-Dieu, dat bekend is voor zijn Vlaams-Bourgondische bouwstijl die aanleunt bij de late Gotiek. Hier nemen we ook wat vrije tijd. In de namiddag hebben we een rondrit door de Côte de Beaune en bezoeken een wijnkelder. Avondmaal en overnachting.

Dag 5
Deze voormiddag komt de abdij van Fontenay aan de beurt en in de namiddag bezoeken we Essoyes waar de Franse impressionistische kunstschilder Renoir geleefd  en gewerkt heeft. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6
In de voormiddag bezoeken we Nuits St. Georges. Eerst maken we kennis met de Crémant de Bourgogne (het andere woord voor Champagne) en vervolgens ontdekken we het Cassissium, een bezoekerscentrum gewijd aan Cassis. Op de terugweg naar ons hotel, houden we nog even halt aan het fameuze Chateau de Clos Vougeot. Dit is een ommuurde wijngaard met bijhorend kasteel.
Avondmaal en overnachting.

Dag 7
Na het ontbijt keren we, na een bezoek aan de mosterdstad Dijon, terug huiswaarts.

Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10