3-daagse Drielandenpunt, autocarreis voor groepen

We maken kennis met Maastricht, een stad vol geschiedenis en cultuur. In Valkenburg gaan we de grotten in. De Dom, de ‘Printe’-koek en Karel de Grote, thema’s die in Aken aan bod komen. Kijken en proeven doen we in Aubel (siroperie), in de Voerstreek (forellenkwekerij) en in Val-Dieu (bier en kaas).

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1:  
’s Ochtends vroeg vertrekken we met de autocar naar Maastricht, waar u wordt rondgeleid in de stad.  Zo verneem je veel over de rijke en soms rumoerige geschiedenis van de stad.  
Rond de middag schepen we in voor een rondvaart op de Maas. 
In de namiddag ben je vrij en kan je winkelen in de vele autovrije winkelstraten, kan je de Sint Servaasbasiliek en zijn rijke schatkamer bezoeken, of één van de vele musea.  Als de zon schijnt dan kan je genieten op de terrassen in Maastricht.  
Daarna rijden we naar Valkenburg waar we met een treintje de gemeentelijke mergelgrot bezichtigen.  Tijdens de rondrit wordt u door een enthousiaste en deskundige gids door de grotten geleid. De verhalen van de gids worden nog interessanter door het mysterieuze van het onderaardse gangenstelsel.  Als er nog wat tijd rest, kan u even rondkuieren in het gezellige centrum van Valkenburg.
Daarna begeven we ons naar het hotel, nemen we de tijd om ons te verfrissen en wordt het stilaan tijd voor het avondeten.

Dag 2:  
Met een deugddoend ontbijt achter de kiezen zetten we koers richting Aken, gesitueerd in de driehoek Nederland, Duitsland, België en tevens de stad van Karel de Grote.  De stad heeft een unieke sfeer die te danken is aan haar verleden als Romeins kuuroord en als hoofdplaats van het rijk van Karel de Grote.  
Onze gids neemt ons mee op sleeptouw tijdens een stadswandeling waarbij we een zeer goed beeld krijgen van deze bruisende stad. 
Wij bezoeken de Dom van Aken met zijn kerkschat.
De „Printe“ (peperkoek) is het „nationale gebak“ van Aken. Er zijn talrijke verschillende soorten: harde en zachte, met kruiden of met noten, met een suikerlaagje erom of met chocolade. Bij een bezoek aan een lokale printenbakkerij krijgt u alles over deze beroemde Akense specialteit te horen: welke ingrediënten er nodig zijn, hoe het deeg wordt bereid, hoe de peperkoeken vroeger werden gemaakt en hoe ze tegenwoordig worden geproduceerd.
We sluiten de dag af met wat vrije tijd, want aan terrasjes en winkels is in deze stad geen gebrek.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.
 
Dag 3: 
Vandaag rijden we naar Aubel voor een rondleiding in de siroperie. 
Daarna worden we verwacht in de Abdij van Val-Dieu, daar situeert zich een brouwerij waar we een rondleiding krijgen met bierdegustatie en mogen proeven van de abdijkaas.
Na de middag doen we een rondrit door de Voerstreek, waarbij we halt houden bij de forellenkwekerij voor een rondleiding en degustatie.
Tot slot rijden we terug naar huis.

Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10