5-daagse fietsvakantie Gelderland, autocarreis voor groepen

Gelderland verkennen we op twee wielen aan de hand van 4 fietsroutes (tussen 45 à 55 km). Afwisselende landschappen glijden aan u voorbij. De Rijn en de IJssel vormen de rode draad. Daartussen ontdekken we de mooiste dorpjes en stadjes in Gelderland zoals Didam, Doesburg, …

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1: fietstocht Geldersche Poortroute (ca 45 km)
De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente.  De fietsen worden geladen in onze fietstrailer en via de snelwegen rijden we naar ons hotel. Onze fietsen worden klaargemaakt voor één van de populairste routes in het Montferland, de Gelderse Poortroute (45 km).  Deze route loopt voor een deel evenwijdig aan de Rijn en u komt langs het watersportgebied De Bijland.  Op een gegeven moment vloeit het landschap over in een boslandschap.
Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 2: fietstocht Montferlandroute (ca 55km)
Deze fietsroute laat u de mooiste plekjes van het Montferland zien.  De route voert onder andere langs s’Heerenberg, Didam en Wehl.  Bovendien gaat de route de Duitse grens over.  Het landschap is afwisselend: bossen, een recreatieplas en enkele molens.
Avondmaal en overnachting in hotel. 

Dag 3: Oude Ijsselroute (ca 55km)
De Oude Ijssel is één van de interessantste rivieren van de Achterhoek.  Het kilometersbrede stroomdal lijkt veel te wijd voor zo’n klein stroompje.  Dat blijkt te kloppen, want dit dal werd tienduizenden jaren geleden gevormd door de Rijn, die toen nog geen doorgang had gevonden tussen de stuwwallen van de Gelderse Poort.  Aan de noordoostkant van het stroomdal ontstonden rivierduinen, terwijl u ten zuiden van het riviertje in een echt rivierkleilandschap fietst.  Onderweg houden we halt in Doesburg voor een bezoek aan het Mosterdmuseum.
Avondmaal en overnachting in hotel.
 
Dag 4: Rijnstrangenroute (ca 45km)
Nergens in Nederland heeft de rivierloop zich de laatste acht eeuwen zo vaak verlegd als in de Rijnvlakte ten zuiden van Zevenaar. Deze tocht gaat grotendeels over bochtige dijkjes langs de inmiddels vrijwel dichtgegroeide oude rivierlopen, de Rijnstrangen. 
Omstreeks 1300 lag de splitsing van Rijn en Waal nog in de buurt van Spijk. De Rijn stroomde toen door de Oude Rijnstrang-vlakten ten zuiden van Oud Zevenaar en Babberich. Herwen, Aerdt en Pannerden lagen aan de overkant in de Over-Betuwe. Kort na 1300 verlegde de Rijn bij Oud Zevenaar zich iets naar het zuiden naar de Oude Rijn. Daarna verzandde deze stroom sterk. Het meeste water werd door de Waal afgevoerd. Scheepvaart op de Rijn was nauwelijks meer mogelijk. In het begin van de 18e eeuw werd dit verbeterd door het graven van het Pannerdensch kanaal. Dit kanaal van Pannerden tot bij Loo nam in het vervolg de plaats van de Rijn in. De splitsing tussen Waal en Rijn kwam daardoor bij de Pannerdensche kop te liggen. Herwen, Aerdt en Pannerden werden definitief van de Betuwe afgesneden en lagen vanaf die tijd op een soort eiland, het Gelders Eiland. 
De andere plaatsen op deze route ¬ Groessen, Zevenaar en Babberich ¬ liggen ten noorden van de oude Rijnstrangen en behoren vanouds tot De Liemers. Deze route maakt een rondje om een oude rivierbedding van de Rijn. In vaktermen heet dat een strang. Rond het jaar 1300 stroomde de Rijn nog vlak langs Oud-Zevenaar, maar niet lang daarna verzandde deze stroom en werd het meeste water afgevoerd door de Waal. Het resultaat is een schilderachtig rivierenlandschap met oude dijkjes en vrijwel dichtgegroeide waterpartijen. Met de verrekijker kun je hier prachtige vogels zien. 
Onderweg bezoeken we een oude steenfabriek.
Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 5: retourrit
Vrije voormiddag.  Na het middagmaal keren we terug huiswaarts.

Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10