7-daagse Wenen en Salzburg, autocarreis of vliegreis voor groepen

We blijven 3 dagen in Wenen, nemen ruim de tijd om alle hoogtepunten van Wenen te bezichtigen met als extraatje een Walzer en Operettenkonzert. Bezoek in Salzburg aan de Dom, barokke tuinen, het Mozarthuis, … Maar ook toeristische toppers zoals Melk en de abdij, de Höhenstrasse, het Wienerwald. 

Kan als autocarreis of als vliegvakantie.
Reizen met het vliegtuig? Geen probleem. De reisleider reist mee vanaf uw opstapplaats. Onze autocar brengt je naar de luchthaven en in Berlijn wacht een andere autocar je op. Bij de terugreis wacht onze autocar je opnieuw op aan de luchthaven om jullie terug te brengen naar de afzetplaats.

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1: België-Regensburg
’s Ochtends vroeg vertrek in uw gemeente.  Via de Duitse snelwegen en een ontbijtstop onderweg komen we via het Siebengebirge aan in Limburg an der Lahn.  Hier strekken we tijdens een korte wandeling even de benen in het historische centrum met tientallen eeuwenoude vakwerkhuizen.  Rond Frankfurt naar de omgeving van Weibersbrunn. 
Via de aartsbisschoppelijke stad Würzburg begeven we ons naar Nürnberg en verder naar het oostelijk deel van Beieren, waar we ’s avonds aankomen in ons verblijfshotel in de omgeving van Regensburg.

Dag 2: Regensburg-Melk-Wachau-Wenen
Via Passau en over de Oostenrijkse grens rijden we via Linz naar Melk in de Donauvallei.  Na de middag bezoeken we in Melk de wereldvermaarde Benedictijnenabdij met zijn abdijkerk.  Daarna rijden we door de grüne Wachau op de linkeroever van de Donau naar Dürnstein waar ooit de Engelse koning Richard Leeuwenhart gevangen zat.  Stadswandeling in Dürnstein en langs de Donau.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Wenen
Na het ontbijt rondrit over de Ringstrasse en langs het Riesenrad van de Wiener Prater naar het Uno-city.  Over de beide armen van de Donau en langs het huis waar ‘an der schönen blauen Donau’ werd gecomponeerd, naar het Stadtpark.
Wandeling langs de beelden van Schubert, Lehar, Stolz en Johan Strauss.  Via het standbeeld ter ere van Beethoven naar de zuidzijde van Wenen.
Wandeling langs de beide barokkastelen van Belvédère en langs de Karlskirche naar het centrum.
Na het middagmaal rijden we via de toeristische Höhenstrasse en het wijndorpje Grinzing naar het uitzichtpunt op de Kahlenberg, waar in 1683 de Turken werden verslagen.
Door het noordelijke en het westelijke deel van het Wienerwald, de ‘groene long’ rond Wenen naar Pressbaum.
Avondmaal in de vooravond waarna we vertrekken naar de Wiener Hofburg, de voormalige keizerlijke residentie, voor het bijwonen van het Walzer- und Operettenkonzert.  Het Wiener Hofburg Orchester concerteert - met medewerking van internationale zangsolisten – hoogtepunten uit de bekendste operettes en de onsterfelijke Weense muziek.  
Overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: Wenen
Na het ontbijt rijden we naar Wenen voor een bezoek aan de Augustiner Kirche op de Josefplatz, de kerk waar ondermeer Sissi huwde met Franz Josef.  Vervolgens bezoek aan de enorm rijke Schatkamer met de keizerlijke kronen, de kroonjuwelen en de befaamde ketting van de Orde van het Gulden Vlies.  In het Kunsthistorisches Museum wordt de aandacht gelegd op het geniale van de Lage Landen in de schilderkunst: Rubens, Rembrandt, Teniers, Van Dyck, Jordaens, Vlaamse Primitieven en de grootste Breughelcollectie ter wereld…
In de namiddag bezoek aan de Keizerlijke Staatsoper, een begrip van eerste orde in de internationale muziekwereld.  
Wandeling langs de verkeersvrije Kärtnerstrasse en bezoek aan de Stephansdom, de kathedraal van Wenen.  Over de Graben met de prachtige Pestzuil naar de barokke Peterskirche, bezoek.  Via de Kohlmarkt met het Haus Demel naar de Wiener Hofburg voor een bezoek.  Onder de Michaelerkoepel en over de Heldenplatz naar de Volksgarten met het standbeeld van keizerin Elisabeth en de Rosengarten.
Wandeling langs het parlement en het Rathaus, misschien wel het mooiste gebouw van Wenen. 
Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 5: Wenen
We starten de dag met een bezoek aan het onvoorstelbare rijke Slot Schönbrunn waar de 40 Keizerlijke appartementen stuk voor stuk getuigen van keizerlijke weelde en grandeur.
Daarna bezoek aan de Wagenburg waar de staatsierijtuigen en karossen zijn tentoongesteld en wandeling in het barokke slotpark met o.a. de Neptunus Fontein en de Gloriette.  We bezoeken ook de Kaisergruft waar de dood regeert over Habsburg, Oostenrijk.  Bezoek aan de praalsarcofagen van onder meer Maria-Theresia, Franz Josef, Sissi en keizerin Zita.
Alvorens terug te keren naar het hotel genieten we van nog wat vrije tijd in het centrum van Wenen.
Avondmaal en overnachting in het verblijfshotel.

Dag 6: Wenen-Salzburg
Na het ontbijt rijden we via Linz naar de Mondsee en houden even halt voor een koffiepauze aan het mooie panorama over het gelijknamige meer.
Verder naar het afstappunt 'Terminal Nord'. Wandeling in de barokke tuinen van het Schlooss Mirabell, het Mozarthaus en langs de Salzach naar de Altstadt, in haar geheel opgenomen op de lijst van het culturele werelderfgoed van de Unesco.
Via de Alter Markt en de Residenzplatz vervolgen we onze weg naar de Petersplatz.
Aansluitend bezoeken we het Petersfriedhof, één van de oudste kerkhoven van Europa, gevolgd door een bezoek aan de Salzburger dom.  We wandelen daarna langs de gebouwen van de Salzburger Festspiele, de Pferdeschwemme en nemen de lift naar de top van de Mönchsberg voor een prachtig panorama over de stad Salzburg.
Daarna naar ons etappehotel in de omgeving van Salzburg voor avondmaal en logies.

Dag 7: Salzburg - België
Na het ontbijt wacht ons de retourrit naar huis langs Nürnberg en Weibersbrunn.  Via Frankfurt en Keulen over Aken en zo naar de thuisbasis.

Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10