5-daagse Zwarte Woud, autocarreis voor groepen

Het Zwarte Woud is synoniem voor mooie natuur, pittoreske stadjes en bijzondere attracties. Deze 5-daagse bevat het allemaal. Er zijn geleide en vrije wandelingen (o.a. Freiburg, hoogste top Zwarte Woud). Musea, varen op het mooiste meer van het Zwarte Woud, bezoek van glasblazerij. Er is een gevarieerd aanbod op deze reis.

Info en prijsaanvraag verenigingen/groepen:
Voor verenigingen vragen we om steeds een afspraak te maken. We willen ongestoord naar uw wensen luisteren en voorstellen formuleren. Dit kan bij ons op kantoor of wij komen ook graag bij u thuis.

Offerte aanvragen

of telefoon 055 31 12 40

Dit is een reisvoorstel, het kan korter of langer, het programma kan aangepast en zelfs omgekeerd worden. Interesse? Maak een afspraak en samen bespreken we de mogelijkheden om je reis op maat te maken.

Dag 1: 
De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente.   Via de Belgische en Franse snelwegen rijden we richting Duitse grens. Daar gaan we verder via Gengenbach naar Zell am Harmersbach. 
Kamerverdeling, avondmaal en logies.

Dag 2: 
Na een stevig ontbijt rijden we richting Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. Hier ondernemen we een geleide wandeling en krijgen we wat vrije tijd om te winkelen of een terrasje te doen. Na de middag rijden we via het Glottertal naar Sankt Peter, waar zich kerkgrotten bevinden en waar we een abdijkerk bezoeken. Vervolgens gaan we via Triberg naar het Schwarzwaldmuseum. Hier krijgen we een mooie collectie klederdrachten en draaiorgels te zien. Tevens kunnen we een wandeling maken naar de watervallen.
Avondmaal en overnachting.

Dag 3:
We starten de dag met een lekker ontbijt en vertrekken richting Titisee. Hier genieten we van een boottocht op het mooiste meer van het Zwarte Woud. Daarna gaan we via de Schluchsee naar Sankt Blasien. Hier bezoeken we de dom, die een zeer indrukwekkende koepel en architectuur heeft. Via Todtnau rijden we verder naar de Feldberg, het hoogste punt van het Zwarte Woud. Wie wil kan hier genieten van een prachtige wandeling.
Avondmaal en overnachting.

Dag 4:
Na het ontbijt  rijden we naar Wolfach. Hier bezoeken we de glasblazerij Dorotheenhütte. Ook het museum bij de glasblazerij is de moeite waard. We reizen verder naar Schiltach. Dit is een heel mooi dorpje met vele vakwerkhuizen. We eindigen de dag in Gutach, waar we het mooie openluchtmuseum Voghtbauernhof bezoeken (Bokrijk van het Zwarte Woud). 
Avondmaal en overnachting

Dag 5:
Na het ontbijt vatten we de terugreis aan naar België.  We rijden langs de Schwarzwaldhochstrasse richting Frankrijk. Via de Franse snelwegen rijden we verder naar huis. 


Opmerking:
Volgorde van programma kan gewijzigd worden.  Dit is slechts een voorstel.  We hebben nog honderden andere ideeën.  Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.Wens je regelmatig nieuws of acties te ontvangen?

Schrijf in op onze nieuwsbrief. Wij dragen zorg voor je gegevens.

Openingsuren

  • Onthaal in ons kantoor enkel na afspraak:
  • 055 31 12 40
  • Telefonisch op ma., di., do. en vrijdag
  • 09u30 tot 12u30 (tel. 055 31 12 40)
  • Buiten deze uren bel 0475 55 31 10
  • Steeds per mail bereikbaar: lydie@scheldevallei.be

Voor groepen en verenigingen vragen wij om steeds een afspraak te maken: Fietelstraat 129 - 9700 Oudenaarde-Eine - 055 31 12 40
Bij dringende vragen 24/7: telefoon 0475 55 31 10