Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1780

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

BAUERNHERBST IM LECHTAL – TIROL (Oostenrijk)

 • Maandag 12 tot zondag 18 september 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Ingebed tussen de Lechtaler en Allgäuer Alpen ligt het Lechtal, een landschap gevormd door één van de laatste grootste wildrivieren van Europa, de Tiroolse Lech. Het is een 42,38 km² groot beschermd natuurpark. De  bergachtige omgeving, de wilde rivier en het karakteristieke landschap zorgen voor een bijzondere natuurbelevenis. Het “Naturpark Tiroler Lech” fascineert! De Tiroolse gastvrijheid en de traditionele waarden maken de flair uit van het 4*hotel. Vandaar dat het hotel sinds generaties een geliefde vakantiebestemming is. De kwaliteit van de keuken staat op hoog niveau. Hier ben je steeds hartelijk welkom, voel je je thuis en wil je altijd terugkomen!

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag  (tenzij anders vermeld in het programma)
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein‐ of boottochten) (uitzondering: Lourdes: uitstappen niet inbegrepen)
 • Gratis parking, wij beschikken over een ruime gratis parking

Niet inbegrepen

 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie‐ en bijstandsverzekering (tenzij anders vermeld in het programma), annuleringsvoorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar (zie lager)
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Langs de Duitse autosnelwegen stoppen we voor het vrije middagmaal. Daarna vervolgen we de weg om via Ulm onze verblijfplaats te bereiken. Elbigenalp, de hoofdplaats van het dal, ligt in het hart van het Lechtal. Een stukje hemel op aarde midden de Tiroolse bergen!

Dag 2:ALLGÄUER ALPEN EN KEMPTEN

Wie droomt er niet van om een indrukwekkende rit door een berglandschap te maken. De Allgäuer Alpen gaan over van een berglandschap naar een zacht glooiend landschap. Kortom bergen, meren en bossen. Iets voor de middag bereiken we Kempten. Het is een bruisende, welvarende stad en het economische middelpunt van Zuid‐Schwaben. Het is er aangenaam vertoeven, want de Allgäuer bevolking combineert op een sympathieke manier de huiselijke vlijt met een gemoedelijke levensstijl. We bezoeken er o.a. de pronkerige Residenz. Uiteraard is er tijd om te shoppen of voor een terrasje in het drukke stadje.

Dag 3:ELBIGENALP EN EEN UITZICHTBERG

Na een goede nachtrust en een flink ontbijt maken we kennis met de bezienswaardigheden van Elbigenalp. Tijdens de wandeling vernemen we heel wat wetenswaardigheden van dit prachtige dorp. Na het middagmaal bezoeken we één van de panorama’s van het Lechtal. Zowel de Jöchelspitze als de Lechtaler Hahnenkamm behoren niet tot de hoogste bergen, maar wel tot de mooiste. Wat een uitzicht! Iets wat je zelden vindt

Dag 4:DE HÖHENBACHTALHANGBRUG EN WARTH

Na het uitgebreide ontbijt maken we kennis met de langste en hoogste voetgangershangbrug van het Lechtal. 110 m hoog hangt de 200,5 m lange brug over het Höhenbachtal. Veel wandelaars krijgen er kriebels van in de buik, voor anderen is het een echte uitdaging. De nieuwe hangbrug maakt deel uit van de ‘Lechweg’. Een bijzondere wandelweg, 125 km lang, vanaf de bron van de Lechrivier aan de Arlberg tot de grens met Beieren. Een mooie natuurbelevenis. In de namiddag brengen we een bezoek aan het gekende skioord Warth. Het uitzicht is er uniek

Dag 5:BERGHUT

Een maaltijd in de bergen is een unieke ervaring. Na het ontbijtbuffet wandelen we naar één van de vele berghutten in het romantische Lechtal. Voor zij die het stappen niet aankunnen is vervoer voorzien. Genieten van een verrassende maaltijd midden de imposante bergwereld. Daarboven is het heerlijk verblijven. Nieuwsgierig?

Dag 6:ALMABTRIEB

Het volledige dorp is op de been wanneer het vee terugkomt. De dieren zijn onhandelbaar want ze zijn de vrijheid in de bergen gewoon. Daarbij zijn ze sterk en krachtig geworden. Het is een groot spektakel wanneer de kudde, onder begeleiding van de herders, door het dorp wordt gedreven. Een fascinerende en spannende belevenis voor de bewoners en toeristen om mee te maken. Verwelkom samen met de inwoners de herfst en neem deel aan de feestelijkheden. De ‘Lechtaler Almabtrieb’ is bont, vol traditie en authentieke gebruiken. Op de terugweg naar het hotel wandelen we voorbij de typische prachtig beschilderde gevels.

Dag 7:

Met unieke natuurimpressies nemen we afscheid van het ongerepte landschap met de zuivere lucht en de imposante bergen. Zelfs de koningin‐moeder Maria van Beieren had Elbigenalp al in de 19de eeuw tot zomerverblijfplaats uitverkoren. Met koffers vol mooie reisherinneringen rijden we huiswaarts.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

135 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

hotel Stern Elbigenalp (of gelijkwaardig)

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

8 reizigers overwegen deze tour nu!