Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1753

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

KARINTHIË: Het zonnige zuiden van Oostenrijk

 • maandag 8 tot maandag 15 augustus 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Karinthië, het meest zuidelijk gelegen ‘Bundesland’ van Oostenrijk met kristalheldere warme meren, sneeuwwitte bergen en het milde klimaat. Je vindt er nog prentkaart‐dorpjes. Charantana heette het vroeger, wat ‘land van de vrienden’ betekent. Nu is het Kärnten. Wij noemen het Karinthië, één van de laatste paradijzen, ook de ‘Oostenrijkse Rivièra’ genoemd. Naar eigen zeggen zou Karinthië bovendien de warmste deelstaat van Oostenrijk zijn. Te midden van deze natuurpracht in al haar vormen en deze paradijselijke omgeving ligt onze verblijfplaats.

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag (tenzij anders vermeld in het programma)
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein‐ of boottochten) (uitzondering: Lourdes: uitstappen niet inbegrepen)
 • Gratis parking, wij beschikken over een ruime gratis parking
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine

Niet inbegrepen

 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie‐ en bijstandsverzekering (tenzij anders vermeld in het programma), annuleringsvoorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar (zie lager)
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Via de autosnelweg doorkruisen we Duitsland. In de omgeving van Stuttgart is er tijd voor een vrij middagmaal. Tegen de avond bereiken we het overnachtingshotel.

Dag 2:MALTATAL EN GMÜND

Na het ontbijtbuffet rijden we door het Radstädter Tauerngebergte. Via een indrukwekkende rit door het panoramische Maltatal, het dal van de watervallen, bereiken we de ‘Kölnbreinsperre’, de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Na het middagmaal bezoeken we het historische Gmünd, één van de stemmigste vestingsteden van Karinthië. Voorbij de Millstätter See bereiken wij in de vooravond onze verblijfplaats in de nabijheid van de Ossiacher See.

Dag 3:PYRAMIDEKÖGEL, MARIAWÖRTH EN VELDEN

Vandaag krijg je een goede indruk van de schoonheid van dit prachtige Bundesland. Vanop de Pyramidekögel heb je een uniek uitzicht over Karinthië en zijn talrijke meren. Het middagmaal gebruik je met uitzicht op het Karawankengebergte. Natuurlijk mag het beroemde Mariawörth niet op het programma ontbreken. Dit wonderlijke plaatsje aan het meer heeft de landschappelijke schoonheid behouden. Met de boot vaar je op het grootste en meest bekende meer van Karinthië. In Velden wanen we ons in de glitter en glamour van de jetset.

Dag 4:KLAGENFURT EN MINIMUNDUS

Vandaag staat Klagenfurt, de hoofdplaats van Karinthië, op het programma. We verkennen er de oude historische binnenstad. Uiteraard is er voldoende tijd om de typische sfeer te proeven en te shoppen. In de namiddag bewonderen we het prachtige Minimundus, de wereld in het klein aan de Wörthersee. Daar kom je in een sprookje terecht en wandel je als een Gulliver tussen de Lilliputters. Je ziet de hele wereld op één dag!

Dag 5:NOCKALMSTRASSE EN GERLITZEN

Dit is een dag om te genieten! Laat je overweldigen door het natuurschoon van het Nockalmgebied. De tocht voert ons via de bochtige en bergachtige Nockalmstrasse naar een hoogte van ongeveer 2 000 m. Door zijn unieke geologische samenstelling en de prachtige fauna en flora uitgeroepen tot Meer informatie en reservaties: 055 31 12 40 of via mail: info@scheldevallei.be Of in ons kantoor: Fietelstraat 129 – 9700 Oudenaarde‐Eine Nationaal Park! Dit wordt een onvergetelijke tocht. In de late namiddag brengen gondels je op de huisberg Gerlitzen en kan je genieten van het unieke landschap.

Dag 6:VILLACH, LANDSKRON EN APENZOO

In de voormiddag bezoeken we de stad Villach en het reliëf van Karinthië. ’s Namiddags rijden we naar ‘Burg Landskron’. Van daaruit heb je een uitstekend uitzicht over Villach, de omgeving en de ‘Ossiacher See’. Daarna brengen we een bezoek aan de nabijgelegen apenzoo, een niet te missen attractie!

Dag 7:NATUURRIT EN DE ‘DEUTSCHE ALPENSTRASSE

Op deze dag wordt het zonnige en merenrijke Karinthië verlaten. Je doorkruist het Tauernmassief en rijdt doorheen prachtige dalen van het Salzburgerland. Na deze natuurrit bereiken we de schilderachtige Königsee. Een boottocht maakt de voormiddag volledig. In deze prachtomgeving wordt het middagmaal aangeboden. In de namiddag bewonder je de steile flanken langs de Deutsche Alpenstrasse. In de vooravond bereiken we het overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 8:

Na het ontbijt reis je via Duitse autosnelwegen terug naar huis, met een koffer vol herinneringen aan een onvergetelijke reis.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

175 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

hotel Educare (of gelijkwaardig)

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

7 reizigers overwegen deze tour nu!