Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3636

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Overwinteren in BENIDORM

 • zaterdag 09 tot zondag 24 november 2024
 • 1865 euro/pers. - vol pension ter plaatse
 • min. aantal deelnemers: 25
 • Opstapplaatsen: Eine, Oudenaarde, Ronse, Eke en Deinze

Wat mag je verwachten?

Vanaf november starten terug de koude maanden. Met deze autocarreis ontsnap je twee weken aan dat kille Belgische weer. We brengen je naar de Costa Blanca en je logeert in een Belgisch hotel in Benidorm. De reis gaat door zonder nachtritten. We reizen overdag met etappehotels in Vienne (FR) en Lloret de Mar (ES). Tijdens je verblijf in Benidorm kan je genieten van warmere temperaturen en een heerlijke zon met weinig kans op regen. Laat de warme zonnestralen op je afkomen op de gezellige terrassen met een glaasje en een tapas. Maak een wandeling op de lange strandboulevard en geniet van het uitzicht. En een partijtje zwemmen in de Middellandse Zee mag zeker niet ontbreken. In het najaar is het zeewater nog heerlijk warm. Het hotel heeft ook een zwembad als je liever zoet water hebt. Verveling is uitgesloten want we hebben ook nog een paar excursies gepland. Je bent direct dat grillige weer in België vergeten.

Wat is inbegrepen?

 • reis en excursies met luxe Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur
 • Heel de periode een 24-uren service ter plaatse door onze chauffeur
 • Volpension in ons hotel te Benidorm vanaf de 3e dag avondmaal tot de 13e dag het ontbijt met drank (1/4 wijn en water) tijdens het middag- en avondmaal
 • Onderweg Halfpension in de overnachtingshotels
 • Uitstappen: ½ dag Guadalest, ½ dag Villajoyosa (chocoladefabriek) en Jijona (turron fabriek), ganse dag Elche en Alicante
 • Toeristentaks
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 10/01/2024

Niet inbegrepen

 • Maaltijden tijdens heen- en terugreis
 • niet-vermelde maaltijden en dranken
 • eventuele entreegelden en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Oudenaarde – Vienne (omgeving) (D)

Vertrek in de vroege ochtend in Eine, Fietelstraat 129, parking Reizen Scheldevallei.
Via Franse autowegen richting Metz, Nancy en Lyon naar Vienne (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Vienne (omgeving) – Lloret de Mar (O-D)

Na het ontbijt rijden we verder via Valence, Montpellier, Narbonne en Perpignan naar de Spaanse grens. In de namiddag bereiken we dan Lloret de Mar waar we inchecken in ons hotel. Nog wat vrije tijd en genieten van deze toch wel gekende badplaats. Avondmaal en overnachting.

Dag 3:Lloret de Mar – Benidorm (O-D)

Na een lekker ontbijt zetten we onze weg rustig verder via Spaanse autowegen langs Barcelona, Tarragona en Valencia naar Benidorm waar we in de vroege namiddag aankomen en reeds kunnen genieten van deze toch wel de plaats aan de Costa Blanca. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 4 tot 13:Benidorm (O-L-D)

Vrij verblijf in volpension. Mogelijkheid om te wandelen, te kuieren langs het strand of het sfeervolle oude centrum. De vele smalle en leuke straatjes leiden naar het bekende balkon aan de Middellandse zee “El Balcon del Mediterraneo” waar u een prachtig uitzicht krijgt over de zee en het kleine eilandje “Isla de Benidorm”. Vergeten we dan ook niet het reusachtig kruis “La Cruz de Benidorm” dat boven de stad uittorent en waar u na een stevige klim een mooi uitzicht krijgt over de skyline van Benidorm. Genieten van de faciliteiten in het hotel ligt ook tot de mogelijkheden, zowel als er een fiets huren en er eens op uittrekken om er een mooie tocht in de omgeving mee te maken. Je zal er u zeker niet vervelen! Tevens voorzien wij ook enkele uitstappen zoals o.m. naar Guadelest, Villejoyosa en jijona, Elche en Alicante.

Dag 14:Benidorm- Lloret de Mar (O-D)

Na het ontbijt valiezen laden en vatten we onze terugreis aan via Valencia voorbij Barcelona naar Lloret de Mar. De namiddag gaan we nog wat nagenieten. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 15:Lloret de Mar – Vienne (omgeving) (O-D)

Na het ontbijt verder huiswaarts via de verschillende autowegen naar Vienne voor avondmaal en overnachting.

Dag 16:Vienne (omgeving) – Oudenaarde (O)

Na het ontbijt vatten we verder onze terugweg aan langs Lyon naar Mâcon, Nancy, Metz, Luxemburg naar Oudenaarde. Aankomst voorzien omstreeks 21.00 uur. De nodige stops worden gehouden, zowel tijdens de heen- als terugreis om u de gelegenheid te geven de vrije maaltijden te gebruiken.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

Opmerking:
Naargelang de omstandigheden kunnen de volgorde van bezoeken of voorgestelde hotels nog wijzigen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en/of programma.

Min. 25 deelnemers vereist.

Veel gestelde vragen:

In welk hotel wordt er overnacht?

Belroy Hotel **** Benidorm

Het Belroy hotel is al jaren een vaste waarde in Benidorm en zeer gekend door de Belgen. Er heerst een gezellige sfeer, dus het is er aangenaam verblijven. Het centrum en het strand ligt op enkele minuten en in de directe omgeving vind je heel wat winkeltjes en terrasjes. De comfortabele standaardkamers hebben een moderne en frisse uitstraling .Ze beschikken over een complete badkamer met bad/douche, haardroger en wc, tegelvloer, centrale airco/verwarming, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, koelkast en een huurkluisje. Lekker ontspannen kan u in het overdekt zwembad, de fitness en de sauna. In het restaurant kan u genieten van een gevarieerd gastronomisch buffet met huisgemaakte typische gerechten, gerechten uit de regio en lekkere desserten. In café Paris kan u op het terras terecht voor een drankje met uitzicht op de Avenida Mediterràneo, de ideale plek in een aangename sfeer.

 

Welke excursies zijn er inbegrepen?

Halve dag Guadalest

Het goed verborgen bergdorpje Guadalest is op een prachtige wijze in de rotsen geïntegreerd. Het bijna 1000 jaar is rondom het kasteel gelegen en was vroeger jarenlang het verdedigingspunt van de Moren tegen de Spanjaarden. Je krijgt er een mooi uitzicht over de omgeving en het stuwmeer dat een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet.

Halve dag Villajoyosa en Jijona

Villajoyosa is bekend om zijn gekleurde huizen, prachtige stranden en heerlijke chocolade. De vele vissershuisjes werden vroeger gekleurd door de vissers. Ze schilderden hun huis in dezelfde kleur als hun boot, zodat de vissers op deze manier vanaf zee eenvoudig konden zien waar ze naartoe moesten. Tegenwoordig heeft dit deel van Villajoyosa meer een toeristische functie. Deze stad is ook bekend voor zijn chocolade, men zegt dat je de verse cacao al kunt ruiken wanneer je de stad binnen komt. Men treft hier dan ook drie grote chocoladefabrieken aan, waaronder één van het grote merk Valor. Bij deze fabriek hoort een museum met een winkeltje en gaan we een kijkje je nemen in de fabriek eindigen doen we misschien met verse chocolade churros en een bekertje chocolademelk. Daarna zetten we onze weg verder naar het plaatsje Jijona. Waar we een bezoek brengen aan een Turron fabriek. Men gaat er alles te weten komen over dit streek product en daarna niet zomaar zeggen nougat tegen Turron. Een uitstapje voor lekkerbekken !

Ganse dag Elche en Alicante

Elche is bekend als palmenstad, omdat hier het grootste palmbomenpark van Europa is gelegen met meer dan 200.000 palmbomen en aangezien het centrum van Elche ook de moeite waard is om er een bezoek te brengen, trekken we hier ook samen met onze gids wat tijd uit om kennis te maken met enkele bezienswaardigheden. Na het middagmaal gaan we een bezoek brengen aan Alicante met zijn schitterende stranden, boeiende bezienswaardigheden. Vergeten we dan ook niet Casco Antiguo de oudste wijk van Alicante met zijn smalle straatjes en mooie huisjes en versierde tegeltjes. Voor elk wat wils !

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

Niet meer beschikbaar

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3,30 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.
6 reizigers overwegen deze tour nu!