Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1740

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

DUITSLAND

 • zaterdag 23 tot dinsdag 29 juli 2022
 • half pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Tijdens deze sfeervolle reis ontdekt u het rijke Hanzeverleden langs de kusten van de Oostzee: monumentale koopmanshuizen, indrukwekkende kerken in baksteengotiek en middeleeuwse pleinen. De Hanzesteden hebben het maar getroffen. Ze zijn een flagrante getuigenis van de betekenis die de Oostzeehandel in de middeleeuwen had en ze herinneren aan een boeiende geschiedenis. U maakt tevens kennis met het mooie eiland Rügen, gelegen in de Oostzee, tegen de kust van Oost-Duitsland. De combinatie van het smalle zandstrand, torenhoge krijtrotsformaties, een gevarieerd landschap en gezonde lucht heeft menig kunstenaar, schrijver en musicus naar dit bijzondere eiland gelokt. Veertig jaar verwaarlozing tijdens de DDR-periode heeft ervoor gezorgd dat vele gebouwen uit de periode van het ‘fin de siècle’ hun oorspronkelijke karakter hebben behouden. Reis met ons terug in de tijd, maar ruik vooral óveral de zee…

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein- of boottochten)
 • Gratis ophaling binnen een straal van 20km rond Eine

Niet inbegrepen

 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis

Vertrek ’s morgens vanuit onze opstapplaatsen via Venlo, het Ruhrgebied, verder noordwaarts naar Wismar. Ons hotel voor deze nacht is het 4*-hotel Park Inn by Radisson

Dag 2: Wismar & Bad Doberan

De rijkdom van de 14e-eeuwse Hanze is uitzonderlijk goed bewaard gebleven in Wismar. Aan de plattegrond en gebouwen uit de baksteengotiek is nauwelijks iets veranderd. Het centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. We wandelen langs het historische havenbekken, bezichtigen het mooie marktplein, omzoomd door statige huizen en bekijken het Fürstenhof, één van de belangrijkste renaissancegebouwen van Mecklenburg, en de ‘Alter Schwede’, het oudste herenhuis van de stad. In de voormalige hooggotische cisterciënzerkloosterkerk van Bad Doberan, de parel van de Noord-Duitse baksteengotiek, kunnen we nog veel stukken van de oorspronkelijke inrichting aanschouwen zoals het hoogaltaar, het monumentale ‘Letter-kruisaltaar’ alsook praalgraven van vele hertogen van Mecklenburg. Vervolgens begeven we ons naar het 4* Parkhotel Rügen in Bergen, zeer centraal gelegen op eiland Rügen. We verblijven hier de volgende 4 nachten.

 

Dag 3:Hiddensee

Vandaag staat ‘Hiddensee’ op het programma, een autovrij eiland met idyllissche landschappen dat zich ten westen van Rügen uitstrekt. We verkennen het eiland per fiets. Het reliëf werd er zo’n 10.000 jaar geleden gevormd toen de Scandinavische gletsjers zich terugtrokken. Voor grote namen als Sigmund Freud, Franz Kafka, Thomas Mann, Albert Einstein en Bertold Brecht was dit eiland een toevluchtsoord. Een picknick is voorzien. (We raden aan een rugzakje mee te nemen.)

Dag 4:Stralsund, de rode stad aan de zee & nostalgie in Putbus

Vandaag maken we kennis met Stralsund, één van de fraaiste plekjes in Noord-Duitsland, werkelijk een parel van de baksteengotiek en gotische meesterwerken. Onze reisleider neemt u mee doorheen de geschiedenis van deze rode, door water omgeven Hanzestad, met haar pittoreske centrum. We brengen een bezoek aan de monumentale Nikolaïkirche en bewonderen het 13e-eeuwse stadhuis uit rode baksteen met de schilden van steden die de macht van het Hanzeverbond herdenken. Vanuit Stralsund bereiken we via een 4 km lange hangbrug Putbus op het eiland Rügen, de ‘witte stad aan zee’ en bekend om zijn cirkelvormige plein of ‘het Circus’, omgeven door classicistische gebouwen. Een nostalgische treinrit met de Rasender Roland brengt ons naar Sellin. Een wandeling in Sellin met zijn prachtige kuurpromenade en zijn historische zeebrug met de typische badplaatsarchitectuur is een ‘must’.

Dag 5:Schiereiland Wittow en Nationaal Park Jasmund

Nadat we de overzetboot genomen hebben naar Wittow, komen we in het hart van de noordelijkste uitloper van Rügen, Altenkirchen, onaangeroerd door de jachtige wereld. Een romaanse, bakstenen kerk geeft de tijdloosheid weer. We zetten onze tocht verder naar Putgarten, waar we een wandeling maken naar Kap Arkona, het meest noordelijke punt van Rügen met zijn 50 m hoge kliffen. Hier genieten we van een weids uitzicht op de Oostzee. Vrije tijd in het charmante Putgarten, een typisch toeristisch dorpje op het eiland. In de namiddag rijden we door het Nationaal Park Jasmund naar de Koningsstoel, een klif van 117 m hoog. Een boottocht vanuit de vissershaven Sassnitz geeft ons een indrukwekkend zicht op deze steil vanuit de zee oprijzende krijtrotsen. Voldaan van deze natuurpracht rijden we terug naar ons hotel in Bergen.

Dag 6:Schwerin

Na een goede nachtrust en een rustig ontbijt is het tijd om eiland Rügen achter ons te laten en rijden we richting Schwerin. De hoofdstad van de staat Mecklenburg-Vorpommern is prachtig omgeven door meren en bossen. De stad is een geslaagde mix van natuur en architectuur, grote en kleine kunsten en getuigenissen van haar lange geschiedenis. Een geleide wandeling brengt ons door de oude binnenstad met vele smalle straatjes, historische gebouwen en de Dom, naar het symbool van de stad, het sprookjesachtig gelegen kasteel. Dit kasteel dankt zijn bijzondere charme aan de geslaagde symbiose met de prachtige baroktuin die errond ligt. Ons hotel voor deze nacht is het 4* NH Hotel Schwerin of Plaza Hotel.

Dag 7:Terug huiswaarts

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan via de Duitse autowegen. Dit was zonder twijfel een zeer boeiende reis met architectonische juweeltjes omgeven door een ongekende natuurpracht!

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

210 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

– 1 nacht in het 4*-hotel Park Inn by Radisson
nabij de haven van Wismar
– 4 nachten in het 4* Parkhotel Rügen
– 1 nacht in het Plaza Hotel Schwerin 

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

6 reizigers overwegen deze tour nu!