Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3725

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Expeditiecruise SPITSBERGEN Premium (Noorwegen)

 • woensdag 05 tot vrijdag 14 juli 2023
 • v.a. 8030 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Spitsbergen, gelegen in de Noordelijke IJszee halverwege tussen Noorwegen en de Noordpool, is een ongelooflijke plek met prachtige landschappen en wilde dieren. Op deze expeditie gaan we op zoek naar ijsberen, walrussen, walvissen, zeehonden, poolvossen, rendieren en een scala aan vogels. Onder leiding van een ervaren expeditieteam ontdekt u dit unieke arctische landschap, met z’n ontzagwekkende ijsvlaktes en imposante ijsbergen. We wandelen over de uitgestrekte en kleurrijke toendra en leren over de geschiedenis en geologie van deze afgelegen wildernis. Onvergetelijke ervaringen wachten op u in Spitsbergen!

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Brussel-Oslo en terug met Brussels Airlines
 • transfers ter plaatse: luchthaven Oslo-hotel Oslo, luchthaven Longyearbyen-SH Vega
 • 1x diner, overnachting en ontbijtbuffet in 4*-hotel in de omgeving van de luchthaven van Oslo
 • 8-daagse cruise met SH Vega 5* in kajuittype 22A
 • verblijf op basis van vol pension vanaf avondmaal dag 2 t/m ontbijt dag 9
 • drankenpakket aan boord (koffie, thee, frisdranken en een selectie van alcoholische dranken)
 • welkomstcocktail
 • lezingen aan boord door een ervaren expeditieteam en gastsprekers
 • excursieprogramma geleid door een expeditieteam
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • expeditieparka
 • gebruik van rubberen laarzen tijdens excursies
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 01/12/2023
 • vlucht Oslo-Longyearbyen en terug
 • deskundige reisbegeleiding door Karel Peeters
 • 1x diner, overnachting en ontbijtbuffet in het 5* Grand Hotel in Oslo

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven & inkomgelden
 • supplement voor een ander kajuittype
 • eventuele optionele excursies
 • eventuele brandstoftoeslagen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • Thuisophaling mogelijk mits supplement (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo (D)

Na aankomst op de luchthaven van Oslo, transfer naar ons hotel.

Dag 2: Vlucht naar Longyearbyen en inscheping (OLD)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor onze vlucht van Oslo naar Longyearbyen, ‘s werelds meest noordelijke stad en de hoofdstad van de Spitsbergen archipel. In Longyearbyen hebben de straten geen namen maar nummers, dwalen rendieren zomaar door de stad en zijn er meer sneeuwscooters dan mensen. Het Spitsbergenmuseum en het Noordpoolmuseum richten zich op de geschiedenis van de verkenning van de Noordpool – een (facultatief) bezoek is de perfecte introductie in het arctische gebied dat u de komende dagen gaat verkennen. In de namiddag betrekken we onze kajuiten, maken we kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten we van het eerste diner en overnachting aan boord. 

 

Dag 3: Spitsbergen (OLD)

Spitsbergen is het grootste eiland in de Noorse archipel Spitsbergen, waartoe ook de 3 kleinere eilanden Nordaustlandet, Barentsøya en Edgeøya behoren. Het is de thuisbasis van naar schatting 3.000 ijsberen, evenals een goede populatie walrussen en baardrobben. Daarnaast is het ook nog eens de broedplaats van veel van de mooiste vogels van het noordpoolgebied. We benutten elke gelegenheid om dieren in het wild te zien, enorme gletsjers en adembenemende landschappen te ontdekken en in de voetsporen te treden van de historische poolexpedities die hier in het verleden passeerden

Dag 4:Straat (van) Hinlopen (OLD)

Straat Hinlopen is een zeestraat die het grootste eiland van de archipel, Spitsbergen, scheidt van het op één na grootste eiland, Nordaustlandet. Hoewel het vaak overvol is met ijs, is dit één van de beste plekken om dieren in het wild te bekijken, met de nabijgelegen Alkefjellet-kliffen, die duizenden zeekoeten herbergen. Alkefjellet, vrij vertaald als “Vogelberg”, is één van de meest spectaculaire vogelkliffen van Spitsbergen. De torenhoge basaltrotsen rijzen verticaal op uit het water van de Straat Hinlopen. De steile rotswanden, tot wel 100 meter hoog, bieden een beschermend broedgebied voor vogels die worden belaagd door poolvossen en grote grijze meeuwen. Varen in de Straat Hinlopen belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

Dag 5 tot 8:Verdere verkenning van Spitsbergen (OLD)

Gedurende deze dagen varen we langs de kust, zonder vast reisschema, met regelmatige landingen om natuurlijke en historische locaties te bezoeken. Diepe fjorden en smalle kanalen worden geflankeerd door grillige, besneeuwde bergtoppen. Immense getijdewatergletsjers kalven ijsbergen af tot turquoise wateren. Zeehonden kijken van op het ijs waakzaam naar ijsberen. Op de velden met bloeiende toendra’s spotten we grazende rendieren en speelse poolvossen. Om de arctische ervaring compleet te maken, verkennen we plaatsen met een rijke geschiedenis. Het onderzoeksgebied bevat de historische overblijfselen van walvisvangstkampen, kolenmijnoperaties, hutten van pelsjagers, en zelfs een verlaten poolonderzoeksstation. Bewoning in dit gebied is alleen te vinden in Ny Ålesund, een voormalig mijnstadje waar nu een internationale gemeenschap van onderzoekers woont.
We bevinden ons hier in een deel van de wereld waar we totaal afhankelijk zijn van de ijs- en weersomstandigheden. De exacte reisroute hangt af van deze factoren en van de dieren die we tegenkomen.

Enkele (mogelijke) bezienswaardigheden:

De Monaco gletsjer (Monacobreen)
Dit is één van de grootste gletsjers in Spitsbergen, en gelegen in de Liefdefjord, een 30 km lange fjord in Haakon VII Land. Hij dankt zijn naam aan prins Albert I van Monaco (1848 – 1922). De voet van de gletsjer is ongeveer 7 km breed en 60 meter hoog, en maakt indruk door zijn opvallende, blauwachtige tint. IJsberen komen hier vaak voor, meestal om op de zeehondenpopulatie te jagen.

14 juli gletsjer
Eén van de andere populaire gletsjers is de 14 juli gletsjer. Het is een 16 km lange gletsjer in Haakon VII Land, gelegen in het noordwestelijke deel van Spitsbergen. De baai trekt paarse strandlopers, eidereenden, brandganzen en noordse sterns aan. Kleine aantallen Atlantische papegaaiduikers nestelen zich hier op de nabijgelegen kliffen, terwijl we met een beetje geluk ook rendieren en poolvossen kunnen zien.

Dieren in het wild
Terwijl Spitsbergen bekend staat om zijn ijsberenpopulatie, zijn het eiland en zijn wateren ook de thuisbasis van walrussen, walvissen, zeehonden, poolvossen en rendieren. IJsberen zwerven meestal rond in het noordelijke deel van het eiland, maar ze kunnen overal worden gezien. De ijsbeer is de grootste van de berensoorten. Vrouwtjes wegen doorgaans tussen de 150 en 350 kg, terwijl mannetjes over het algemeen tussen de 300 en 700 kg wegen.

Vogels van Spitsbergen
In Spitsbergen broeden ongeveer 30 vogelsoorten. De meest voorkomende zijn de kleine alk en de Brunnichzeekoet. Ook meeuwen, zoals de drieteenmeeuw, gedijen goed op het eiland, en het is ook mogelijk om drie soorten jagers te zien (arctische jager, de zeldzame kleine jager en langstaartjager). Andere vaak waargenomen vogels zijn noordse stormvogel, eidereend, brandgans en kleine rietgans, en kustvogels zoals de rode franjepoot en de paarse strandloper. Roodkeelduikers hebben de neiging om gebieden in de buurt van kleine toendrameren te bewonen. Noordse sterns – die agressief kunnen zijn – zijn gemakkelijk te zien, maar het is het beste om ze een ruime ligplaats te geven.

Dag 9:Ontschepen in Longyearbyen (OD)

Het is tijd om afscheid te nemen van het expeditieteam en de bemanning. Uw avontuur eindigt waar het begon, in Longyearbyen. We worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Oslo. Verder naar ons hotel in het centrum van Oslo, het prestigieuze 5* Grand Hotel Oslo.

Dag 10:Oslo (O)

Na een rustig ontbijt hebben we nog de gelegenheid om Oslo te verkennen. We voorzien een geleid stadsbezoek en maken een rondrit langs het Koninklijke Paleis, de parlementsgebouwen en de belangrijkste bezienswaardigheden. In de namiddag rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Het einde van een uniek avontuur!

O = ontbijt   L = lunch   D = diner

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden, zee- en ijscondities, en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Opmerking:
Kleding aan boord: 
gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat zijn de prijzen per persoon voor de diverse kajuittypes?

Oceanview Stateroom 22A (dek 4 / 19 m²) 2-persoonskajuit 8030 euro/pers.
Oceanview Stateroom 11A (dek 4 / 19 m²) 1-persoonskajuit 9785 euro/pers.
Oceanview Stateroom 22B (dek 4 / 19 m²) 2-persoonskajuit 8315 euro/pers.
Oceanview Stateroom 11B (dek 4 / 19 m²) 1-persoonskajuit 10095 euro/pers.
Balcony Stateroom voor- en achteraan 22C (dek 5/19 m²) 2-persoonskajuit 8920 euro/pers.
Balcony Stateroom voor- en achteraan 11C (dek 5/28 m²) 1-persoonskajuit 10890 euro/pers.
Balcony Stateroom midden 22D (dek 5 / 28m²) 2-persoonskajuit 9235 euro/pers.
Balcony Stateroom midden 11D (dek 5 / 28m²) 1-persoonskajuit 11290 euro/pers.
Balcony Stateroom 22E (dek 6 / 28m²) 2-persoonskajuit 9940 euro/pers.
Balcony Stateroom 11E (dek 6 / 28m²) 1-persoonskajuit 12165 euro/pers.
Suite (op aanvraag) 22F (dek 6 / 44m²) 2-persoonskajuit 11190 euro/pers.

Met welk schip wordt er gevaren?

Swan Hellenic 5*

 Kamerbeschrijving
De 70 stijlvolle kajuiten en 6 suites bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5* hotel.  De kajuiten zijn verdeeld over dek 4, 5 en 6 en voorzien van een bureau, flatscreen tv, badkamer met douche/toilet, minibar en kluis. Op dek 4 bevinden zich de ‘oceanview’ kajuiten (19m2). Deze kajuiten beschikken over ramen welke niet geopend kunnen worden. Dek 5 en 6 beschikken over kajuiten met balkon (28m2, balkon 6m2). Verder zijn er nog 4 suites (44m2) verdeeld over dek 5 en 6 en 2 Premium suites (49m2) op dek 6. De suites beschikken over een aparte slaapkamer en leefruimte en een balkon van 12m2.

 Faciliteiten
Het schip bestaat uit 9 dekken, waarvan 7 toegankelijk voor passagiers. De receptie bevindt zich op dek 4. Een bibliotheek, beauty salon en kleedruimtes waar u zich klaarmaakt voor de excursies zijn terug te vinden op dek 3. In de Club Lounge worden snacks en drankjes geserveerd terwijl u een geniet van een panoramisch uitzicht op de oceaan. De Oberservation Lounge is de ideale plek om even na te genieten na een dag vol avontuur en om medereizigers beter te leren kennen. Een verwarmd buitenzwembad met terras vinden we terug op dek 7. Op dek 8 geniet u van de beste uitzichten. Hier bevindt zich de fitness- en wellnessruimte, waar u helemaal tot rust komt in de sauna en/of jacuzzi met zicht op zee. Dek 3 tem dek 8 zijn toegankelijk per lift.

 Maaltijden
In het Swan restaurant op dek 4 geniet u van het ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne internationale en lokale ingrediënten en regionale specialiteiten.

 

 

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).
Opgelet: deze annulatieverzekering is geldig voor reissommen tot 10.000 euro/pers.  Indien de reissom hoger is dan 10.000 euro/persoon is de prijs voor de annulatieverzekering op aanvraag.

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.
5 reizigers overwegen deze tour nu!