Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1740

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

ISTRIË (Kroatië)

 • zaterdag 17 tot zondag 25 septemer 2022
 • Vol pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Deze reis biedt een mix van natuur, cultuur en kookkunst. Romeinen en Venetianen maakten de verschillende steden buitengewoon aantrekkelijk en pittoresk. Kleinere steden geven de vervlogen tijden weer. Tot 1991 maakte Kroatië deel uit van de Socialistische Republiek Joegoslavië. Ondertussen heeft het land zijn eigen identiteit gevonden. Zowel de prachtige dorpjes van Istrië, het eiland Krk als de Plitvicemeren zijn bijzondere trekpleisters.

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein- of boottochten)
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km van Eine
 • Audiogids

Niet inbegrepen

 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering. Indien u geen verzekering bij ons afsluit, gelden de bijzondere voorwaarden begeleide reizen van Reizen Patteeuw (Lic. 1269/7291). Deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij ons op kantoor.
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
 • Middagmaal in Pula
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Via Duitse autowegen gaat het richting München naar ons overnachtingshotel.

Dag 2:

Na het ontbijt reizen we verder en gaan ter hoogte van Salzburg de grens over met Oostenrijk. We rijden door de Tauerntunnel, nemen een hoekje van Karinthië mee om vervolgens Slovenië binnen te komen via de Karwankentunnel. Na een typisch middagmaal komen we in de namiddag aan in ons hotel, vlak aan de kust gelegen. Vanaf ons hotel kunnen we het mooie 12 km lange wandelpad “Lungomare” langs de kust van Opatija verkennen.

Dag 3:

In de voormiddag vertrekken we naar Pula. We rijden langs de prachtige kustlijn en passeren veel kleine dorpjes en enkele mooie uitzichtpunten. Pula is bekend voor zijn magnifieke amfitheater. Zowel Romeinen als Venetianen lieten hier hun stempel achter. De aloude tradities verbonden met de vissers en zeevaarders zijn er nog volop aanwezig. Vrij middagmaal.  Rovinj krijgt terecht de titel van ‘blauwe parel aan de Adriatische Kust’. De historische stad ligt wat hogerop een schiereiland omgeven door Venetiaanse huizen. De fraaie hoekjes en de verschillende doorkijkjes maken van deze oude stad een unieke verpozing. De toren van de St.- Eufemiakerk beheerst het stadsbeeld.

Dag 4:

Vandaag brengen we een bezoek aan de topattractie van Kroatië, de Plitvicemeren, een wereldnatuurwonder onder bescherming van de Unesco. We rijden de hele Kvarnerbaai rond met vaak adembenemende uitzichten op het eiland Krk en de grillige kust. We stoppen onderweg in Senj voor een koffiepauze. Daarna steken we het Velebitgebergte over via een bergpas om in het binnenland van Kroatië te komen. We pauzeren even aan een honing- en schnapswinkeltje langs de weg en komen ‘s middags in het park aan. Gedurende drieënhalf uur kuieren we tussen de klaterende watervallen en langs de smaragdgroene meren. Dit is een belevenis om nooit meer te vergeten! Tenslotte keren we terug naar Opatija via Karlovac en de autoweg Zagreb-Rijeka.

Dag 5:

Via een prachtige bergweg rijden we naar Mošćeniče. Het dorpje ligt op meer dan 300 m boven de zeespiegel. We hebben een schitterend uitzicht over de hele Kvarnerbaai en de eilanden Krk en Cres. Dan is het tijd om de burgemeester van Mošćeničete ontmoeten, die ons op zijn onnavolgbare wijze zal entertainen en vertellen over zijn zeeroversnest. Vanuit Mošćenička Draga vertrekken we voor een boottocht langs de prachtige kust naar Rijeka, een grote havenstad van 170 000 inwoners. We wandelen door het centrum, op de Corso (de Kroatische Louisalaan), bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden en bezoeken de markt. We keren terug met de boot naar Opatija.

Dag 6:

Deze uitstap leidt ons naar het grootste eiland van Kroatië, Krk, dat midden in de Kvarnerbaai ligt. We rijden over de indrukwekkende ex-Titobrug, de brug van het eiland Krk, 70 m boven de zeespiegel en houden even halt om de hele baai te overzien. Hier is ook goed te zien hoe onze verblijfplaats aan de overzijde van de baai genesteld is tegen de Uckaberg, beschut tegen alle gure weersomstandigheden vanuit het noorden. We rijden dan verder over het eiland langs de enige hoofdweg en door godvergeten dorpjes. Hier waan je je terug in de middeleeuwen! In de voormiddag bezoeken we het eiland Kosljun. Op dit eiland is een prachtig klein Franciscanenklooster waar nu nog een drietal Franciscanen leven. In de buurt van het stadje Vrbnik gaan we bij de grootste wijnboer van de streek de lokale specialiteiten proeven, rode en witte wijn, dessertwijn, rakija (de lokale schnaps) en daarbij genieten we van een heerlijke schotel prsut (gedroogde ham) en kaas van het eiland. In de namiddag houden we nog halt in Krk, de hoofdplaats die de naam gaf aan het eiland.

Dag 7:

Vervolgens gaat het naar Porec. Deze stad van 3 000 jaar oud is eveneens een juweeltje opgebouwd op een schiereiland (rond het haventje). We bezoeken de Euphrasiusbasiliek uit de6de eeuw. Deze is gelegen in het centrum van de stad op een heuvel. We kunnen er rondlopen inde vele kleine straatjes met de typische winkeltjes. In de namiddag rijden we verder naar Motovun, een typisch karstdorpje met een middeleeuws karakter, gelegen in het binnenland van Istrië. De huizen staan onregelmatig verspreid over de heuvel die ook gebruikt wordt voor de druiventeelt, waarvan de Istrische wijn wordt gemaakt. We maken een wandeling langs de stadsmuren met prachtige 360° panoramazichten op de omgeving.

Dag 8:

Vanuit onze verblijfplaats vertrekken we naar Groznjan. Dit kunstenaarsdorp ligt prachtig op een heuveltop. Na de Venetiaanse periode zakte de plaats weg in de vergetelheid, maar in de jaren zestig werd Groznjan ontdekt door beeldende kunstenaars en musici, die er panden opkochten en restaureerden. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

dag 9:

Via de Duitse snelwegen gaat we huiswaarts.

 

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

170 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

logement: Hotel Admiral (of gelijkwaardig)

 

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

7 reizigers overwegen deze tour nu!