Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1742

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

NOORWEGEN

 • Dinsdag 19 tot donderdag 28 juli 2022
 • Vol pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Wij hebben voor u een uitzonderlijke reis in het Noorse fjordengebied. Het wordt een tocht door adembenemende landschappen, fjorden en monumenten die door de Unesco tot de mooiste van de wereld worden beschouwd. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat u in hoekjes komt die door velen nog ontdekt moeten worden. Om onze reis te optimaliseren nemen we de ferry heen en terug naar Oslo met Color Line. Een unieke ervaring om nooit te vergeten, die maakt dat u onze rondrit door Noorwegen uitgerust begint. Het middagmaal de eerste dag is inbegrepen!

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km van Eine
 • Toegangsgelden: staafkerk, Norsk Skogmuseum, Flamtrein en ferry’s
 • Overtocht in buitenkajuiten
 • Middagmaal eerste dag aan boord van Color Line
 • Begeleiding en gidsbeurt door een Noorwegenspecialist
 • Cruise Sognefjord, cruise Geirangerfjord, tein tussen Myrdal en Voss
 • Audiogids

Niet inbegrepen

 • Gereserveerde zitplaats in de autocar
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
 • Annulatie- en bijstandsverzekering. Indien u geen verzekering bij ons afsluit, gelden de bijzondere voorwaarden begeleide reizen van Reizen Patteeuw (Lic. 1269/7291). Deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij ons op kantoor
 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:België - Kiel

De rit naar Kiel laat ons verscheidene deelstaten van Duitsland ontdekken die de basis vormen van de Duitse economische hoogconjunctuur. De overtocht naar  Oslo blijft steeds een aangename ervaring en laat u alvast kennismaken met de Scandinavische keuken en het typische “koldtbord”. Daarna kan men nog een danspasje wagen of gezellig keuvelen in één van de bars aan boord van het schip.

Dag 2:Oslo - Gjovik

Na het lekkere ontbijtbuffet aan boord genieten we nog van de mooie Oslofjord. Vooral het binnenvaren van Oslo biedt unieke beelden. We maken een korte stadswandeling en na het middagmaal rijden we naar Elverum. We bezoeken er het unieke woudmuseum om nadien te overnachten in Gjovik.

Dag 3:Gjovik - Beitostolen -Oppdal

’s Ochtends wandelen we tot aan het Mjøsameer. Nadien rijden we over de Noorse nationale toeristische routes tussen berg en dal. De vele meren maken deze bergwegen zo fotogeniek. In de wintersportplaats Beitostolen nemen we het middagmaal om in de namiddag ten volle te kunnen genieten van Valdresflya, Rondane en Dovrefjell, drie berggebieden die de natuur ten volle tot zijn recht laten komen. Ze maken deel uit van het nationale park van Jotunheimen. We overnachten in Oppdal, gelegen aan de voet van de Dovrefjell.

Dag 4:Oppdal - Kristiansund - Alesund

Vanuit Oppdal voert weg 70 door de Drivavallei naar het westen in de richting van de fjorden. We bereiken Kristiansund, de vissersstad aan de fjorden en de hoofdstad van de klipvis. Deze stad met zijn tradities en moderne olieindustrie heeft een romantische haven met kleurrijke panden. Na de Atlantic-tunnel rijden we over een unieke autoroute, de Atlantershavsveien. Via Molde bereiken we Alesund. Deze Jugendstil-stad is enig mooi gelegen en biedt heel wat prachtige panorama’s.

Dag 5:Alesund - Geirangerfjord - Boverdalen

Na een korte overzet in Magerholm en de mooie route naar Hellesylt vatten wij de overtocht  over de Geirangerfjord aan naar Geiranger. Na het middagmaal in het beroemde stadje volgen we de Geirangerweg met zijn vele schitterende uitzichtpunten. Tot Lom worden we geconfronteerd met de machtige bergwereld van Jotunheimen. In het stadje bekijken we de staafkerk en blijven er overnachten.

Dag 6:Boverdalen - Flam - Songefjord

’s Morgens passeren we de Sognefjell, Noorwegens hoogste bergpas met een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Via de oevers van de grootste fjord bereiken wij Manheller. Na een korte ferry rijden we verder naar het stadje Laerdal en nemen de langste tunnel naar Stalheim. Na het middagmaal genieten we van een twee uur durende cruisetocht op de Aurlandsfjord en Nærøyfjord. Beide zijn de eerste landschappen die door de Unesco als monument geklasseerd zijn. In Flåm kunnen we verder nagenieten van dit uniek stukje natuur

Dag 7:Flam - Voss - Lofthus

De Flåmtrein naar Myrdal is een meesterstuk van spoorwegenbouw. Door 20 tunnels en bochten bereiken we een hoogte van 865 m. In Myrdal sporen we tot Voss voor het middagmaal.  Verder rijden we naar Bruravik voor de rit over de Hardangerbrug. Waarom deze fjord de boomgaard van Noorwegen wordt genoemd, wordt al snel duidelijk als we de weg naar Lofthus nemen. Dat Edvard Grieg deze plaats als zomerverblijf gebruikte, is niet verwonderlijk als we in het Ullensvanghotel verblijven.

Dag 8:Lofthus - Rauland - Oslo

In het gebergte na de stad Odda bemerken we verschillende watervallen met de Låtefoss als bekendste. De verdere rit in het Roldalgebergte heeft zoveel natuurschoon dat woorden hier tekort schieten. We lunchen in Rauland en zien vervolgens Vemork, een waterkrachtcentrale waar de moderne geschiedenis werd bepaald. De rit brengt ons vervolgens in Heddal met een bezoek aan de grootste staafkerk van Noorwegen. Via Kongsberg bereiken we de Noorse hoofdstad waar we in het centrum overnachten.

Dag 9:Oslo - Kiel

In de voormiddag is er een wandeling voorzien langs het stadhuis, het parlement, het koninklijk paleis, enz… Daarna schepen we in voor de heerlijke overtocht naar Kiel. Een unieke belevenis die u laat genieten van natuurschoon en alle luxe die deze boot te bieden heeft.

Dag 10:Kiel - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we huiswaarts en genieten na van de vele unieke belevenissen die deze topreis biedt.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

800 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Tijdens deze reis slapen we in verschillende hotels.

 

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

9 reizigers overwegen deze tour nu!