Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2284

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Luxe RIVIERCRUISE RIJN Basel-Amsterdam “MS Viva One 5*”

 • zaterdag 07 tot zaterdag 14 oktober 2023
 • v.a. 2090 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Deze verrassende cruise start in het Zwitserse Basel en eindigt in Amsterdam. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Viva One 5*, varen we langs de weelderige landschappen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk, richting Nederland. We verkennen o.a. Straatsburg, Koblenz, Keulen en Amsterdam. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 8 dagen puur genot!

Wat is inbegrepen?

 • reis heen/terug en excursies ter plaatse met luxe autocar
 • 8-daagse cruise met MS Viva One 5* kajuit Emerald dek
 • verblijf op basis van vol pension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • all-inclusive drankenpakket aan boord van 10u00 tot middernacht
 • welkomstcocktail
 • 1x high tea in de namiddag
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle excursies met Nederlandstalige deskundige reisbegeleiding
 • audioguide systeem
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 15/11/2022
 • thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine of gratis gebruik van de Scheldevallei-parking

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden: ca. 50 euro/pers.
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Heenreis (D)

Met de comfortabele luxe autocar rijden we via Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Basel. Omstreeks 17 uur gaan we aan boord van de MS Viva One 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

Dag 2: Freiburg & Feldberg (OLD)

Tijdens de lunch meren we aan in Breisach. We rijden naar Freiburg, de grootste stad van het Zwarte Woud. De in 1120 gestichte metropool dankt haar bijzondere charme aan de historische binnenstad met de ‘Bächle’ (smalle, met stromend water gevulde goten in de straten van de stad). We maken een ontspannende wandeling door het oude centrum, gekenmerkt door zijn vele kleine steegjes en straatjes. Een groot deel van de oude binnenstad van Freiburg werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Eén van de gebouwen die de aanval in 1944 hebben overleefd, is de gotische Münster, het herkenningspunt van de stad. Zeker een bezoek waard! We sluiten deze dag af op de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg. Per gondellift bereiken we de top, waar we een adembenemend uitzicht hebben.

Dag 3: Straatsburg, hoofdstad van Europa (OLD)

Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn, maar waar we ook erkend historisch erfgoed ontdekken. De oude binnenstad, omringd door de rivier de Ill, is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal, en eindigen in de charmante en pittoreske wijk La Petite France. Dit oude, traditionele Straatsburg is bekend om z’n fotogenieke straatjes en kanalen geflankeerd door hoge, kleurrijke vakwerkhuizen.

Dag 4:Nostalgie in Heidelberg (OLD)

Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen, en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. Voor de lunch gaan we weer aan boord van de MS Viva One 5* en zetten we koers richting Rüdesheim. 

Dag 5:Rüdesheim & Unesco-Werelderfgoed langs de Rijn & Koblenz (OLD)

In de voormiddag gaan we op verkenning in het wijnbouwgebied van de Rheingau. We brengen een bezoek aan het Eberbachklooster, waar de wijnbouw en kloosterarchitectuur nauw met elkaar verbonden zijn. Nadien kunnen we eventueel nog wat rondslenteren in de schilderachtige straatjes van Rüdesheim. Voor de lunch gaan we terug aan boord en zetten we koers richting Koblenz. Onderweg worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. In de late namiddag meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Op een spitse landtong springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz.

Dag 6:Linz am Rhein & Domstad Keulen (OLD)

Na het ontbijt meren we aan in Linz am Rhein, ‘kleurrijke stad aan de Rijn’. Linz am Rhein is een mooi en charmant dorp aan de Rijn dat uitnodigt om door historische geplaveide straatjes te slenteren en pittoreske vakwerkhuizen te bewonderen. Tijdens een wandeling langs interessante bezienswaardigheden komen we meer te weten over de rijke historie van deze leuke stad. Na de lunch meren we aan in Keulen. Bij het naderen van de stad zien we hoe de torenspitsen van de beroemde kathedraal de skyline domineren.  We maken een ontspannende stadswandeling in de oude binnenstad van Keulen, met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Keulen staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar is wel zeer levendig. De meer dan 2.000 jaar oude stad werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar ze werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken.

Dag 7:Wereldstad Amsterdam (OLD)

In de namiddag meren we aan in Amsterdam. Amsterdam – oftewel ‘dam aan de Amstel’ – groeide van klein vissersdorp, zo’n 800 jaar geleden, uit tot een wereldstad, waarbij vooral in de beginjaren de handel in haring en bier een belangrijke rol speelde. De stad kende vooral een ongekende bloei en welvaart in de 17e eeuw, ook wel de ‘Gouden Eeuw’ genoemd, en dat drukte dan ook z’n stempel op het huidige uitzicht van het centrum. Al wandelend ontdekken we deze metropool met haar smalle steegjes, charmante hofjes, pleinen en uiteraard de wereldberoemde grachten en majestueuze grachtenpanden.

Dag 8:Amsterdam (O)

Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en de bemanning. In de voormiddag genieten we nog van wat vrije tijd. Wie wil kan uiteraard één van de vele musea bezoeken, onze reisleider geeft u graag enkele tips. Na de vrije lunch vangen we de terugreis aan.

O = ontbijt
L = lunch
D = diner

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskajuit Emerald Dek?

type 11A: + 405 euro/persoon

Wat is het supplement voor een tweepersoonskajuit op het Ruby Dek?

type 22B: + 245 euro/pers.

Wat is het supplement voor een eenpersoonskamer Ruby Dek?

type 11B: + 720 euro/persoon

Wat is het supplement voor een tweepersoonskajuit op het Diamond Dek?

type 22D: + 445 euro/pers.

Met welk schip wordt er gevaren?

MS Viva One 5*

 Kamerbeschrijving

De kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5*-hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning, douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten (16m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk ontspannen in buitenkajuiten (16m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om veiligheidsreden niet te openen zijn. 

2-persoons Emerald dek 22A
1-persoons Emerald dek 11A
2-persoons Ruby dek 22B
1-persoons Ruby dek 11B
2-persoons Diamond dek 22D
2-persoons Diamond dek suite 22E

 Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met putting green
 • meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • Riverside restaurant en ‘VIVA’s’ bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift en fitness
 Maaltijden

Ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten, premium drankjes en snacks.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

7 reizigers overwegen deze tour nu!