Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2630

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

voorjaarsRIVIERCRUISE – MS Viva Tiara 4*S (Duitsland)

 • woensdag 19 tot zondag 23 april 2023
 • v.a. 1200 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Er even tussenuit in het voorjaar? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend rivierhotel, de MS Viva Tiara 4 *S. We starten en eindigen deze cruise in Frankfurt, maken enkele interessante stops onderweg, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. De all-inclusive service aan boord, de vriendelijke bemanning en de zorgvuldig samengestelde excursies aan wal maken van deze 5-daagse cruise ‘the perfect escape’ in het voorjaar.

Wat is inbegrepen?

 • reis heen/terug en excursies ter plaatse met luxe autocar
 • 5-daagse cruise met MV Viva Tiara 4*S in een tweepersoonskajuit Ruby Dek
 • verblijf op basis van vol pension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 5
 • all-inclusive drankenpakket aan boord
 • welkomstcocktail
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • inkomgelden: Slot Heidelberg, Schloss Johannisberg met wijnproeverij
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • audioguide systeem
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 11.10.2022
 • gratis gebruik Scheldevallei parking

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven & overige inkomgelden
 • supplement voor een ander kajuittype
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Richting Frankfurt

Met de luxe autocar rijden we via Duitse autowegen richting Frankfurt. Omstreeks 15 uur gaan we aan boord van de MS Viva Tiara 4 *S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

Dag 2: Nostalgie in Heidelberg & Speyer

Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen, en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. In de namiddag zetten we onze vaarroute verder richting Speyer, terwijl we genieten van de voorbijglijdende landschappen. De 11e-eeuwse keizerlijke kathedraal van Speyer is ééeen van de grootste en belangrijkste der romaanse bouwwerken in Duitsland. Na schade door branden, oorlogen en restauraties te hebben doorstaan, beoogde men om de kathedraal eindelijk terug te brengen in zijn oorspronkelijke vorm tijdens een restauratie die liep van 1957 tot 1961. Voor het diner gaan we weer aan boord van de MS Viva Tiara 4*S en zetten koers richting Straatsburg.

 

Dag 3: Straatsburg, hoofdstad van Europa

Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn maar waar we ook erkend historisch erfgoed zullen ontdekken. In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Europees Parlement. We worden rondgeleid in het gebouw en komen meer te weten over de werking en de politieke missies van deze instelling. (indien o.w.v. omstandigheden het bezoek niet kan doorgaan, wordt er een alternatief programma voorzien). De oude binnenstad wordt omringd door de rivier de Ill en is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is hier de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met o.a. prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en aan de buitenzijde spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal richting de charmante en pittoreske wijk ‘La Petite France’. Dit oude, traditionele Straatsburg wordt doorkruist door fotogenieke straatjes en kanalen waar hoge kleurrijke vakwerkhuizen de kades flankeren.  

Dag 4:De Domstad Mainz & Schloss Johannisberg

We starten de dag met een verkenning in het wijnbouwgebied van de Rheingau. We brengen een bezoek aan Schloss Johannisberg, van ver al zichtbaar op de voormalige Bischofsberg. In 1775 werd hier bij toeval de “late oogst” ontdekt. Het kasteel behoorde toen toe aan de bisschop van Fulda en hij moest altijd eerst de druiven laten oogsten. De ruiter die de boodschap bracht met toestemming om te oogsten kwam echter veel te laat aan in Johannisberg en veel druiven waren al bedorven. Door deze edele rotting werd de wijn echter bijzonder goed. Het monument voor de late oogstruiter op de binnenplaats van het kasteel herinnert nog steeds aan deze gebeurtenis. Johannisberg staat nog steeds bekend om zijn topwijnen.  We proeven er enkele wijnen.
Na de middag bezoeken we het statige Mainz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main.
De vriendelijke en open sfeer van de stad en haar bewoners zijn duidelijk voelbaar tijdens een wandeling over de markt en langs de gerestaureerde oude stadskern. De imposante Mainzer Dom is de monumentaalste van de 3 romaanse domkerken aan de Rijn. De Sint-Stefanuskerk is bijzonder bezienswaardig omwille van de moderne, gebrandschilderde ramen van Marc Chagall.

Dag 5:Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning en verlaten het schip.  We sluiten deze cruise af met een geleide stadswandeling en vallen van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis). De Altstadt is geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. Na de vrije lunch vangen we de terugreis aan.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een eenpersoonskamer Ruby Dek?

+ 199 euro/persoon

Wat is het supplement voor een tweepersoonskajuit op het Diamond Dek?

+ 45 euro/pers. 

Wat is het supplement voor een eenpersoonskajuit op het Diamond Dek?

+ 259 euro/persoon 

Met welk schip wordt er gevaren?

MS Viva Tiara 4*s

 Kamerbeschrijving
stijlvolle en elegante buitenkajuiten, sfeervol en comfortabel ingericht, verspreid over 3 dekken. De kajuiten op het Ruby dek
(middelste dek) en Diamond dek (bovenste dek) beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken en
hebben Franse balkons. De kajuiten op het Emerald dek (= onderste dek) hebben kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te
openen zijn. Alle kajuiten beschikken over douche, toilet, wastafel, haardroger, telefoon, radio, flatscreen-TV, minibar, safe, airconditioning, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom. Tweepersoonskajuiten zijn 15 m2.

 Faciliteiten

 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama- lounge met bar
 • elegant restaurant
 • stijlvolle ontvangsthal met receptie
 • bibliotheek
 • wellnessruimte
 • winkeltje en leeshoek

Lift waarmee het Ruby en Diamond dek te bereiken zijn. Het Emerald dek en Zonnedek zijn te bereiken via een trap.

 Maaltijden
in het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd: een uitgebreid ontbijtbuffet met koude en warme gerechten, ’s middags en ’s avonds meergangenmenu’s met een goede Europese en vegetarische keuken. In de namiddag koffie of thee met koekjes.

8 reizigers overwegen deze tour nu!