Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1762

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Stuben am Arlberg (Oostenrijk)

 • zondag 4 tot zaterdag 10 september 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Vergeet even de dagelijkse sleur en reis met ons mee naar Stuben am Arlberg voor een gegarandeerd geslaagde en onvergetelijke vakantie. Over de Duitse grens, in de wondermooie Oostenrijkse bergen, ligt het dorpje Stuben. Hier kan u nog echt naar hartelust genieten van grasgroene alpenweiden, heel gezellige dorpjes, oude boerderijtjes, schitterende diepblauwe meren en vooral van de vriendelijkheid van de inwoners. Tijdens ons verblijf zullen talrijke prachtige uitstappen u aangenaam verrassen. Een vakantietopper die u lang zal bijblijven…

Wat is inbegrepen?

 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet; 5 x lunch; 1 x broodjes op heenreis
 • reis en excursies met luxe autocar
 • inkomgelden volgens programma (ca €80): kabelbaan Lünersee, rondleiding kaasmakerij, Säntis, Silvretta
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 01/11/2021
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine

Niet inbegrepen

 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • Annulatie‐ en bijstandsverzekering (tenzij anders vermeld in het programma), annuleringsvoorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis

’s Morgens vertrek vanuit de opstapplaatsen via Duitse autowegen, Bregenz en Bludenz naar onze  verblijfplaats Stuben in het Oostenrijkse Vorarlberg. zorgt de familie Brändle voor een hartelijk onthaal zoals echt alleen de Oostenrijkers dat kunnen!

Dag 2:Verkenning van de omgeving & de Lünersee

We starten deze dag met een korte wandeling in de omgevingvan het hotel, terwijl we genieten van de  frisse berglucht.Na de lunch rijden we naar de Lünersee, ‘de parel van de Alpen’. Per kabelbaan bereiken we dit groot alpenmeer hoog boven het Brandnertal. De werkelijk schilderachtige Lünersee op een hoogte van 1.970 m ligt aan de voet van de Schesaplana berg en is omgeven door verschillende toppen. Een plek die u niet mag missen!

Dag 3:Appenzellerland & Säntis

Appenzellerland is een regio in het noordoosten van Zwitserland waar op heuvelachtige groene weiden, omzoomd door bosgebieden, boerderijen gelegen zijn. Met het Alpstein-gebergte op de achtergrond geniet u tijdens onze rit van dit idyllische landschap bezaaid met grazende, gehoornde runderen. Eén van de grootste kaasspecialiteiten van Zwitserland, de Appenzeller, wordt al meer dan 700 jaar ambachtelijk en volgens een oude traditie geproduceerd. We komen meer te weten over de productie en uiteraard proeven we ervan tijdens de lunch. Ons einddoel van deze dag is de Säntis (2.502 m). Per zweefbaan bereiken we de top van de Säntis en genieten van een uniek vergezicht. Een prachtige dag!

Dag 4:Silvrettapas

De Silvretta Hochalpenstrasse verbindt de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Tirol, via het Montafondal in het westen en via het Paznaundal in het oosten. Deze ‘Traumstrasse der Alpen’ heeft haar naam niet gestolen. Dit is werkelijk één van de mooiste bergwegen in Europa. De tolweg werd gebouwd in 1954 en is gesloten van november tot april. Het prachtige berglandschap en de direct aan de weg gelegen stuwmeren Vermunt en Silvretta laten een diepe indruk achter.

Dag 5:Lindau & Bregenz aan de Bodensee

In de voormiddag rijden we naar Lindau. Dit historische eiland heeft een unieke ligging. Middenin een helder meer met een zachtgroene omgeving, straalt het een speciaal charme uit. We maken we een boeiende stadswandeling in dit schilderachtige, middeleeuwse stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Er staan vele historische gebouwen die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn. Ook zijn er leuke terrasjes en een boulevard. Onderweg naar Bregenz maken we nog een stop in Hörbranz met zijn gekende likeurstokerij. Aan de oevers van de Bodensee ligt de kleine stad Bregenz, vooral bekend om haar zomerfestival. Maar deze gesofisticeerde hoofdstad van de provincie Vorarlberg heeft zoveel meer te bieden, zowel voor moderne als traditionele smaken. Er zijn middeleeuwse straatjes om te wandelen, cafés om te blijven hangen en de Pfänder-berg voor een waanzinnig uitzicht. We maken een boeiende stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden.

Dag 6:

Shopping, ook daar is aan gedacht. Een klein uurtje vanuit ons hotel en we bevinden ons in het centrum van Feldkirch. Hier krijgen we wat rondkuiertijd. ’s Namiddags rest ons een wandeling in de omgeving van het hotel of genieten we van een vrije middag. Voor de liefhebbers kan evenwel een dagbergtocht worden georganiseerd, bij deelname van minimaal 15 personen.

Dag 7:Terugreis

Na allicht een te korte nacht is er een laatste ‘Guten Morgen’ in Stuben. We vatten onze terugreis aan naar België met de nodige stops onderweg.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

type 11A: 110 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Après Post Hotel/Albona & jachthuis 4* op (100 m afstand)
behoort toe aan de familie Brändle en is een typisch Oostenrijks
hotel. Na een uitgebreide renovatie in 2015 schittert het traditionele hotel nu als een prachtig viersterrenhotel. Het hotel beschikt
over een restaurant, gezellige bar, zonneterras en wellness.
Alle kamers zijn uitgerust met badkamer en tevens voorzien van
al het moderne comfort. Maar, u zal niet veel tijd op die kamer
doorbrengen, want met Irene en Thomas, de enthousiaste
eigenaars in de buurt, zal u zich tijdens uw vakantie geen
minuut vervelen…

10 reizigers overwegen deze tour nu!