Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2082

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

West-Ierland & Dublin

 • donderdag 27 juli tot donderdag 03 augustus 2023
 • v.a. 2155 euro/pers.
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30

Wat mag je verwachten?

De zuidwestelijke regio van Ierland biedt haar bezoekers een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. De kustlijn werd gebeeldhouwd door de ijstijd, is versplinterd door de tijdloze volharding van de Atlantische Oceaan en doorspekt met schiereilanden, havens en eilandjes. Beïnvloed door de warme wateren van de Golfstroom kunnen bepaalde subtropische planten hier goed gedijen. We ontdekken een streek die ook doordrenkt is met folklore en een rijk cultureel erfgoed, gaande van de Keltische periode tot in de middeleeuwen. We brengen een interessant bezoek aan Dublin: een kleine hoofdstad met een enorme reputatie. Reis met ons mee naar een fantastische bestemming voor een onvergetelijke reis! 

Wat is inbegrepen?

 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Dublin en terug met Aer Lingus
 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet; 6 x lichte lunch
 • reis en excursies met luxe autocar
 • inkomgelden: Kilmainham Goal, Trinity College met Book of Kells, Guiness Storehouse, Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park, Kylemore Abbey, boottocht en tuinen Garnish Island, Sheep-dog demonstratie, Muckross House
 • deskundige begeleiding
 • audioguide
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 28/10/2022
 • thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine of gratis gebruik van de Scheldevallei-parking.

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag: 455€ per persoon
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
 • Tafeldranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20km rond Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis (LD)

Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Dublin. We stappen in de luxe Carolus autocar en rijden richting Killarney waar we de eerste 3 nachten verblijven  in het 3* Parkavon Hotel. 

Dag 2:Ring of Kerry (OLD)

Aan de rand van Europa, aan de wilde Atlantische kust van Zuidwest-Ierland, cirkelt de Ring of Kerry over het schiereiland Iveragh. Dit bijna 180 km lange circuit slingert langs ongerepte stranden, middeleeuwse ruïnes, charmante dorpjes, bergen en loughs met steeds veranderende uitzichten op de met eilanden bezaaide Atlantische Oceaan. Op een aangenaam tempo genieten we van deze route met adembenemende vergezichten, oude steenformaties en gebieden die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid. We maken de nodige stops onderweg, een onvergetelijke dag!

Dag 3:Subtropische tuin op Garnish Island en zeehonden (OLD)

Vanuit Glengariff maken we een mooie boottocht naar Garnish Island, een piepklein eiland in Bantry Bay. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige tuinen, die van een zeldzame schoonheid zijn. Gezien de beschutte ligging samen met de Golfstroom heerst hier een bijna subtropisch klimaat, ideaal voor de groei van sierplanten uit vele delen van de wereld. Wandelpaden kronkelen door het landschap en leiden naar fascinerende tuingebouwen zoals de Griekse tempel, de klokkentoren, een Italiaans theehuis en een originele Martello-toren. Nabij Garnish Island ligt ook Seal Island, waar een kolonie zeehonden maar al te graag poseert voor uw foto. 

Dag 4:Bunratty Castle & Folk Park (OLD)

We rijden noordwaarts en bereiken Adare, een pittoresk Iers dorpje, dat we zeker niet links kunnen laten liggen. Verder naar Bunratty Castle en Folk Park, een robuust middeleeuws torenkasteel met een park en een openluchtmuseum dat het Ierse dorps- en plattelandsleven toont uit de 19e en begin 20e eeuw. De volgende 3 nachten verblijven in het 4* Connemara Coast Hotel in de omgeving van Galway. 

Dag 5:Connemara, pure schoonheid in Ierland (OLD)

Connemara is één van die plekken waarvan iedereen zegt: wauw! Het is bijna te mooi voor woorden. Het is wild, verlaten en adembenemend. De velden zien eruit als een lappendeken waarbij de stenen muren perfect in het landschap gebreid werden. De witte traditionele huisjes doen denken aan het oude Ierland, met boeren in paddy-petten die hun schapen door de mistige velden voeren. Een mooie stap terug in de tijd. Tijdens een panoramische rit genieten we van het wilde natuurschoon met bergen, meren, razende bergstromen, zacht glooiende moerassen, prachtige stranden en adembenemende uitkijkpunten. Iets wat u niet snel zal vergeten! We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey, een romantisch kasteel dat Mitchell Henry in 1867 bouwde voor zijn vrouw. Het ligt in een prachtig bergachtig landschap aan de rand van een meer en biedt een sprookjesachtig uitzicht.

Dag 6:Cliffs of Moher & the Burren (OD)

Vandaag ontdekken we de natuur opnieuw in haar wildste en puurste vorm. Een spectaculair geografisch wonder zijn vast en zeker de Cliffs of Moher. De kliffen steken hoog uit boven de Atlantische Oceaan bij Hag’s Head en bereiken hun maximale hoogte van 214 m net ten noorden van O’Brien’s Tower, 8 km verderop. Ongetwijfeld één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland! Na de vrije lunch rijden we doorheen het unieke landschap van The Burren. Het rotsachtige, door de wind verwoeste Burren-gebied is een uniek gestreept maanlandschap van grijze kalksteen dat ooit werd gevormd onder oude zeeën. Wilde bloemen in de lente geven The Burren een briljante kleur te midden van zijn grimmige schoonheid. Het gebied is eveneens rijk aan historische en archeologische vindplaatsen, zoals o.a. de ruïne van de kathedraal en het prachtige High Cross in Kilfenora.

Dag 7:Dublin, geplaveide straatjes, whiskey en bier (OLD)

We verlaten Galway en rijden naar het oosten van Ierland richting Dublin. De Ierse metropool kreeg in de jaren na de eeuwwisseling een gigantische opknapbeurt. Per autocar en te voet verkennen we relaxed enkele van de hoogtepunten. Saint Patrick’s Cathedral werd gebouwd ter ere van de patroonheilige van Ierland en grenst aan de beroemde put waar Saint Patrick naar verluidt het plaatselijke Ierse volk tot Christenen doopte. Vervolgens vinden we onze weg naar Temple Bar, de meest populaire wijk van de stad. Deze levendige buurt in het hart van de hoofdstad heeft nog steeds een creatieve flair en is één van de beste plekken om Ierse volksmuziek te horen. Levendige straatmarkten en alternatieve boetieks vullen de geplaveide straatjes en steegjes die hun middeleeuwse buitenkant hebben weten te bewaren. In de hoogtijdagen van de 18e en 19e eeuw vond je in The Liberties de grootste concentratie brouwerijen en distilleerderijen in Ierland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had het gebied zelfs de grootste brouwerij ter wereld, beheerd door Guinness, en ‘s werelds grootste whiskystokerij, eigendom van George Roe & Sons. We wandelen door de historische Thomas Street met haar elegante kerken, voormalige distilleerderijen en de iconische St James’s Gate Brewery. We gaan verder naar het Guiness Storehouse – the Home of Guiness. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1759 is dit wereldberoemde bier hét icoon van Ierland geworden. Hierna nemen we even de tijd om te ontspannen in één van de hippe cafés. De laatste nacht verblijven we in het 4*-hotel Hilton Dublin Kilmainham.

Dag 8:Iers nationalisme & literatuur in Trinity College (O)

Na een rustig ontbijt zetten we onze verkenning van de stad verder. Op wandelafstand van ons hotel bevindt zich Kilmainham Goal, een voormalige beruchte gevangenis. Vele leiders van Ierse opstanden werden hier opgesloten. De gevangenis herbergt nu een museum over de geschiedenis van het Ierse nationalisme. Hoewel de sporen van het Viking-verleden grotendeels zijn weggespoeld, is de stad sindsdien een levend museum van zijn geschiedenis, met middeleeuwse kastelen en kathedralen naast de architecturale pracht van de 18e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen, toen Dublin de mooiste Georgische stad van het Britse rijk was. Een pareltje uit deze tijd is het prachtige oude bibliotheekgebouw van Trinity College. Hier bevindt zich de tentoonstelling van het Book of Kells, de grootste culturele schat van Ierland en één van ‘s werelds beroemdste middeleeuwse manuscripten. Samen met The Old Library een must-see in de oudste universiteit van het land. Een stadswandeling brengt ons o.a. naar andere hoogtepunten zoals Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Halfpenny Bridge. Na de vrije lunch rijden we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar Brussel.

O: ontbijt     L: lunch     D: diner

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

type 11A: + 455 euro/persoon

In welk hotels wordt er overnacht?

Diverse hotels

• 3 nachten in 3*- Parkavon Hotel
• 3 nachten in 3*- Connemara Coast Hotel
• 1 nacht in 4- Hotel Hilton Dublin Kilmainham

type 11A: eenpersoonskamer
type 22A: tweepersoonskamer

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Reisformaliteiten

Belgische onderdanen dienen in het bezit te zijn van een geldige Belgische elektronische identiteitskaart  min. 6 maand na retour geldig.
Niet-Belgische onderdanen: contacteer de ambassade voor de juiste inreisvoorwaarden.

Opmerkingen

Valuta: ter plaatse euro en alle belangrijke credit cards

Bij reservatie officiële naam doorgeven zoals vermeld op de identiteitskaart

Het programma kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

10 reizigers overwegen deze tour nu!