Ik wil meer info
[meer_info_btn text="Klik hier voor een prijsaanvraag / meer info"]
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

1778

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 70 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Wildschönau (Oostenrijk)

 • zondag 3 tot zaterdag 9 juli 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Met een naam die letterlijk ‘wild en mooi’ betekent, is het hooggelegen dal van Wildschönau het wandelparadijs bij uitstek. Zijn diversiteit en de perfecte ligging in het hart van Oostenrijks Tirol maken de Wildschönau-vallei tot één van de meest aantrekkelijke wandelgebieden van de Tiroler Alpen. Dit hooggelegen dal is als het ware ingesloten door de machtige bergketens van de Kitzbüheler Alpen en het romantische Kaisergebirge en telt 4 kerkdorpen: Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach. Wandelaars zijn hier beslist in hun nopjes, want de mooiste wandeltochten liggen hier voor het grijpen: 300 km goed onderhouden wandelwegen, grootse vergezichten en oergezellige almhutten omsluiten deze fantastische bergwereld. We kozen voor u een aantal prachtige wandeluitstappen uit die begeleid worden door een ervaren wandelgids. Dit is genieten van de kristalheldere berglucht terwijl u betoverd wordt door de rust en stilte van de Tiroolse bergen!

Wat is inbegrepen?

 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • reis en excursies met luxe autocar
 • Wildschönau-Card
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 01/11/2021
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine

Niet inbegrepen

 • tafeldrank
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • Annulatie‐ en bijstandsverzekering (tenzij anders vermeld in het programma), annuleringsvoorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis

Vertrek ’s morgens via Aken, Keulen, Frankfurt, Würzburg en München naar Kufstein. Via Wörgl bereiken we Auffach/Wildschönau waar we inchecken in het Wohlfühlhotel Platzl *** voor de volgende 6 nachten.

Dag 2:Wandeling Kundler Klamm & bezoek Rattenberg, de glasstad.

Na een rustig ontbijt vertrekken we naar Kundl. Een 2 uur durende wandeling door de Kundler Klamm voert ons langs een breed wandelpad met bizarre en machtige rotsformaties naar Mühltal. In de namiddag bezoeken we Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk, eens beroemd door de zilvermijnen, nu de glasstad met flair.

Kundler Klamm: wandeltijd: 2 uren
Hoogteverschil: ca. 237 m
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig, wandelweg
Lengte: 6,3 km
Starthoogte: 789 m, eindhoogte: 552 m

Dag 3:Wandeling Schönangeralm

Aan het einde van het hoogdal Wildschönau ligt de Schönangeralm. We maken een gemoedelijke wandeling met prachtige vergezichten op de hoogste bergen van de Wildschönau. We bezoeken oude authentieke almhutten. U heeft de mogelijkheid om een wandeling van ca. 2 uren te maken met een hoogteverschil van ca. 270 m of een middelzware bergwandeling van ca. 5 uren naar de Breiteggspitze. Aan het einde van de wandelingen mogelijkheid tot bezoek aan de kaasmakerij Schönangeralm (ca. € 4).

Schönangeralm: wandeltijd: ca. 5 uren
Hoogteverschil: ca. 681 m
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar
Lengte: ca. 8 km
Starthoogte: 1167 m, eindhoogte: 1848 m.

Dag 4:Wandeling Rosskopf

We rijden met de autocar naar Niederau. Hier nemen we de gondel naar de Markbachjoch (1400 m). Eénmaal boven wandelen we via een mooie panoramaweg naar de Horler Stieglkapel om zo de Rosskopf op 1731 m hoogte te bereiken, waar we met wat geluk de Grossglockner, de Grossvenediger en de Hintertuxer gletsjer kunnen bewonderen. We keren terug via de Käsealm naar het vertrekpunt. Het wandeltraject kan altijd ingekort worden

Rosskopf: wandeltijd: 4 uren
Hoogteverschil: ca. 331 m
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar, wandelpad
Lengte: ca. 8 km
Starthoogte: 1400 m, eindhoogte: 1731 m

Dag 5:Wandeling Gramaialm

Na een stevig ontbijt rijden we naar Pertisau, gelegen aan de Achensee. Van hieruit loopt de Mautstrasse naar de Gramaialm, de ideale startplaats voor een lichte of middelzware wandeling in de prachtige Karwendel. Na onze wandeling verpozen we nog even aan de Achensee alvorens terug te keren naar ons hotel

Gramaialm: wandeltijd: 2 uren
Hoogteverschil: ca. 311 m
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig, wandelweg
Lengte: ca. 6,8 km
Starthoogte: 952 m, eindhoogte: 1263 m

Dag 6:Wandeling Schatzberg & Joelspitze

Met de Schatzbergbahn zweven we tot op een hoogte van 1900 m. Een mooie panorama-wandeling brengt ons over de Schatzberg naar de Joelspitze op ca. 2000 m. Terugkeer naar Auffach met gondel of te voet.

Schatzberg en Joelspitze: wandeltijd: 4 uren
Hoogteverschil: ca. 1060 m
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar, wandelweg
Lengte: ca. 7 km
Starthoogte: 900 m, eindhoogte: 1960 m

Dag 7:Terugreis

Na een laatste ontbijt vatten we de terugreis aan via de Duitse autowegen.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

type 11A: 104 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Wohlfühlhotel Platzl*** is gelegen in het prachtige hoogdal Wildschönau, in Auffach. De mooi ingerichte kamers in landelijke stijl zijn uitgerust met bad of douche, toilet, telefoon en TV. De meeste kamers beschikken over een balkon. In het restaurant worden regionale en internationale gerechten geserveerd: ’s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds keuzemenu. Een prachtige wellness-alm (vrij gebruik) met sauna, dampbad en solarium. Het hotel staat bekend om zijn buitengewoon goede service en een huiselijke sfeer. De eigenaars Herr Jochen, Herr Sebastian en hun familie verwelkomen u graag met een Tiroolse gastvrijheid.

9 reizigers overwegen deze tour nu!