Italië
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2464

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

10 dagen Ligurische Riviera di Levante: Genua en omgeving

Wat mag je verwachten?

Wij geven u de kans om het Italiaanse “Dolce Vita” aan de Ligurische Riviera di Levante te leren kennen. “Mare e Monti”: deze mooie strook van de Ligurische kust behoort tot de meest schilderachtige landschappen ter wereld. Duik in het “Dolce far niente” en laat u betoveren door het veelzijdige en unieke landschap tussen zee en bergen. Tijdens deze reis naar Ligurië beleeft u een combinatie van kunst, cultuur, natuur en de Italiaanse keuken .

Foto's
Reisschema per dag

dag 1België - Zwitserland

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. Via de Belgische, Franse en Zwitserse snelwegen naar Zwitserland. Aankomst in de vooravond in het etappehotel.

dag 2Zwitserland – Ligurische Riviera

Na het ontbijtbuffet verlaten we Zwitserland. Via de Italiaanse snelwegen rijden we naar de kusten van de Ligurische Zee waar we in de namiddag aankomen in ons verblijfshotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 3Chiavari – Moneglia – Sestri Levante

Na het ontbijt bezoek aan het historische centrum van Chiavari. We slenteren door de schaduwrijke zuilengalerijen tot aan Villa Rocca en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Vervolgens een korte rit met de bus naar Moneglia, de parel van de Golf van Tigullio. Daarna gaat u door naar het schilderachtige Sestri Levante. Het voormalige vissersdorp staat bekend om zijn beide baaien: de prachtige Baia del Silenzio en de Baia delle Favole. In Sestri Levante heeft u de gelegenheid om een olijfpers te bezoeken waar wordt toegelicht hoe dit kostbare “groene goud” wordt gemaakt. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 4Ligurische Riviera

Vandaag is een vrije dag om te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. ’s Avonds krijgen we een speciaal verrassingsdiner geserveerd, met voorafgaand een kleine demonstratie over de bereiding van de beroemde “ Pesto Genovese”.

dag 5 Genua

Na het ontbijt, vertrek naar Genua. De tour begint met een panoramische busreis naar Piazza Manin. Via een weg met mooie uitzichten, rijdt u naar de Porto Antico, waar uw stadsbezoek begint. U verkent het indrukwekkende historische centrum en zijn karakteristieke steegjes en de Renaissancepleinen met monumentale paleizen. Vervolgens gaat u naar Piazza Dante, met het geboortehuis van Christoffel Columbus en de smalle steegjes met de typische “botteghe” (kleine winkeltjes). Aansluitend bezoeken we de kunst- en cultuurschatten van Genua. De wandeling voert u dieper het oude centrum in, waar u door een team van het Palazzo Imperiale voor een rondgang door de Ligurische handwerkkunst uitgenodigd wordt.

dag 6Rapallo – Santa Margherita - Portofino

Na het ontbijt rijden we naar Rapallo. Vervolgens naar Santa Margherita, een voormalig vissersdorp, gelegen aan de baai van Tigullio, tussen Portofino en Rapallo. Vanaf Santa Margherita maken we een boottocht naar het mondaine en schilderachtige Portofino. Gelegen diep in een inham en wereldbekend om zijn kleine pittoreske haven. Na een korte wandeling naar de vuurtoren, kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Per boot terug naar Santa Margherita, waar we nog even een bezoekje brengen aan dit kleine, exclusieve plaatsje, met zijn luxueuze winkels en prachtige hotels.

dag 7La Spezia – Tellaro - Portovenere

We starten onze dag in La Spezia. Verder naar Lerici en Tellaro. Beroemde dichters en artiesten kwamen hier van over de hele wereld naartoe om er periodes van hun leven door te brengen en inspiratie op te doen. Het gebied van Lerici bestaat niet alleen uit de bekende baai, maar ook uit schilderachtige dorpjes in de heuvels die door panoramische voetpaden met elkaar verbonden zijn. Verder naar Portovenere, een pittoresk dorp opgericht in de romeinse tijd, gebouwd op het uiteinde van een rots uitziend over de smaragdgroene zee en in 1997 door Unesco tot Werelderfgoed verklaard. Er zijn heel wat bezienswaardigheden zoals de Sint Pieterskerk (1277), de Byrons rots, het Doria kasteel en de kerk van San Lorenzo.

dag 8Cinque Terre

Vandaag brengen we de dag door in Cinque Terre. Dit bestaat uit vijf kleine kunstdorpjes die eens van het vasteland gescheiden waren. Vanaf Levanto, nemen we de trein naar Riomaggiore. Van hieruit wandelen we over de beroemde Via dell’Amore naar Manarola, het volgende dorp, waar de romantische huisjes hoog boven de zee op de rotsen staan. Bezoek aan Manarola en verder door met de trein naar Vernazza, waarschijnlijk het mooiste dorp van de Cinque Terre, met zijn gezellige haven en zijn oude toren die het dorp domineert. Tijd om te lunchen in Vernazza, waar u kunt genieten van een bord huisgemaakte pasta met een glas wijn en u zich even kunt ontspannen voordat uw verder op ontdekkingstocht gaat. Met de trein of te voet naar Monterosso al Mare, het meest westelijke en grootste dorp van de Cinque Terre voor een kort bezoek. Terug in het hotel genieten we van een Ligurische avond met lokale specialiteiten.

dag 9Ligurische Riviera - Zwitserland

Na het ontbijt genieten we van nog wat vrije tijd alvorens de Riviera di Levante te verlaten. Verder naar ons etappehotel.

dag 10Zwitserland - België

Via Zwitserse, Franse en Belgische snelwegen

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

8 reizigers overwegen deze tour nu!