Noorwegen
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2451

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

10 dagen Zuid-Noorwegen

Wat mag je verwachten?

We laten u op deze reis kennismaken met alle hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. Je gaat aan boord van Stena Line tot Zweden, langs de Zweedse scherenkust gaat het tot Oslo en over de bergpassen van Jotunheimen brengen we u naar de wereldberoemde fjorden. We bezoeken een aantal staafkerken, 3 nationale parken en maken 2 vaarten op fjorden uit de werelderfgoedlijst van Unesco. Tevens verblijft u in typische en uitstekende Noorse hotels met charme. Laat u elke dag opnieuw imponeren en neem die onvergetelijke indrukken mee naar huis

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

Vertrek in de ochtend voor een rit van 700 km. naar Kiel in Noord-Duitsland. Met Stena Line naar het Zweedse Göteborg om 19u.30.

dag 2

Langs de Zweedse scherentuin zetten we nu koers richting de Noorse grens. Langs het rijk van de elanden en de diepe wouden van Oost-Noorwegen eindigt onze rit van vandaag in de omgeving van Hamar. Avondmaal en overnachting.

dag 3

Bezoek aan de stad Lillehammer. De natuur wordt nadien merkelijk indrukwekkender en alvorens Jotunheimen in te rijden, stoppen we nog aan de staafkerk van Lom. Langs de Sognefjellpas gaat het nu naar de omgeving van Elveseter. Avondmaal en overnachting.

dag 4

We rijden naar Dalsnibba voor een duizelingwekkend uitzicht op bergen, gletsjers en fjorden. Hierna dalen we helemaal af naar de fjord waar we een korte wandeling maken langs de Geirangerfjord. Nadien schepen we in aan boord van de overtocht op de Geirangerfjord. Onderweg zien we watervallen als: De Zeven Zusters en De Bruidsluier. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Loen.

dag 5

Korte wandeling naar Briksdalbreen. Op het einde worden we beloond met een uniek zicht op bergen, gletsjers en een gletsjermeer waar in juni meestal nog ijs drijft. Korte stop in Skei om wat te shoppen en nadien gaat het verder langs een aantal gletsjertongen tot de langste en diepste fjord van Noowegen: de Sognefjord. Alvorens naar het hotel te gaan in de omgeving van de Sognefjord bezoeken we het mooiste museum van Noorwegen: het gletsjermuseum te Fjaerland. Avondmaal en overnachting.

dag 6

We beginnen vandaag met een vaart van Kaupanger naar Gudvangen en komen zo terecht in de Nærøyfjord: de smalste en meest imposante fjord van Noorwegen (werelderfgoed!). Deze 3-uur durende tocht laat ons kennismaken met het mooiste wat Noorwegen te bieden heeft. Onderweg grote kans op dolfijnen en zeehondjes. Langs de Hardangerfjord zetten we onze toch nu verder naar de Hanzestad van Noorwegen: Bergen. Avondmaal en overnachting.

dag 7

Bezoek aan de stad bergen. We bezoeken de houten wijk Brygge, de vismarkt en gaan omhoog met de Floibaan voor een adembenemend uitzicht op de stad. Nadien rijden we langs de Hardangerfjord door naar de gigantische Vøringfossen waterval van 185m hoog. Over de Hardangervidda (hoogvlakte) gaat de reis verder tot Geilo. Avondmaal en overnachting in een hotel in de omgeving.

dag 8

Onderweg naar Oslo maken we een stop aan de staafkerk van Hol en Torpo. In de namiddag bezoeken we het prachtige Vigeland Park in Oslo en voorzien we nog even een vrij bezoek aan de stad. Avondmaal en overnachting.

dag 9

Bezoek aan Bygdoy: u kan hier het Vikingmuseum of het Folkemuseum bezoeken (facultatief). Rond de middag schepen we in voor een mini-cruise terug naar Kiel. We varen met de nieuwe schepen van Color Line: een unieke belevenis en een waardige afsluiter voor deze reis!

dag 10

Na het ontbijt aan boord van de ferry rest ons nog de rit van 700 naar huis. U neemt de prachtige herinneringen aan de fjorden en de charme van Noorwegen mee naar huis.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

6 reizigers overwegen deze tour nu!