Italië
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2380

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

12 dagen Bella ITALIA

Wat mag je verwachten?

‘You may have the universe if I may have Italy’…       Giuseppe VERDI 
 
Deze reis is een harmonieuze combinatie tussen het rijke kunstpatrimonium en 
de schitterende natuur in Italië.
Het Duitssprekende Zuid-Tirol, de lagune met ‘La Serenissima’ of Venezia, het ‘Umbria
verde’ met Franciscusstad Assisi, de hoofdstad Rome, de oud-Etruskische stad Orvieto en, Portofino – één van de parels in de Tyrrheense Zee…
Hoogtepunt is ongetwijfeld het uitgebreide bezoek aan Vaticaanstad met de St Pietersbasiliek en het St Pietersplein.
Tevens volgen we een afwisselende reisroute: door Duitsland en het Alpenland Oostenrijk tijdens de heenreis en door Zwitserland en Frankrijk tijdens de terugreis.
Een culturele trip op topniveau in ‘Bella Italia’, eigenlijk één groot openluchtmuseum.
‘Italia, tutto ik resto è in ombra’…  Inderdaad, Italië overschaduwt alles…

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) haalt u op in uw gemeente.  Via de Belgische en Duits snelwegen bereiken we ons etappehotel in Oostenrijk, waar we zullen overnachten

dag 2

We zetten onze tocht verder door de vallei van de Inn richting Innsbruck en verder naar Bolzano, de hoofdplaats van Zuid-Tirol. Waar we een kort bezoek brengen aan de stad.

dag 3

We starten de dag met een wandeling (15 min) naar de aanlegsteiger waar we met de boot (ca. 65 min) naar ‘La Serenissima’ varen, de lagunenstad Venetië. Aankomst aan de Riova degli Schiavoni. Wandeling langs de Brug der Zuchten, het beroemde San Marcoplein, het Dogenpaleis, de Campanile…
Wandeling en ‘verloren lopen’ in Venetië, de beste manier om de schoonheid en vooral de charme van Venetië te ontdekken.
Hier kan eventueel een bezoek aan de San Marcobasiliek met de prachtige mozaïeken en
de ‘Pala d’Oro’ ingepland worden.

dag 4

We zetten onze tocht verder langs de Adriatische kustlijn rijden we naar Ravenna en verder door Emilia Romagna naar Rimini en Misano Adriatico. 

Na de middag gaat de tocht verder via Fano en over de via Flaminia naar het ‘cuore verde ‘Italia’, de regio Umbria.  Door de Umbrische Apenijnen met o.m. de Monte Catria (1701m ) naar Gualdo Tadino en langs  Spello naar Assisi.
Bezoek aan de basiliek Santa Maria degli Angeli  met de Portiunculakapel ( een heilig verklaarde plaats ) waar Franciscus de grondslag legde van de orde der Franciscanen, de Roseto en de plaats van Franciscus is overleden op amper 45-jarige leeftijd.

dag 5

We beginnen vandaag in de bovenstad van Assisi met een bezoek aan het oude Assisi: de basiliek van de H. Clara met het kruisbeeld van de roeping van Franciscus en het graf van de H. Clara. Verder naar de piazza del Comune met de kerk Santa Maria sopra Minerva, het palazzo Comunale, het palazzo dello podestà. Bezoek aan de 2 boven elkaar gebouwde basilieken ter ere van Franciscus : de bovenkerk met de 28delige levenscyclus van Franciscus en geschilderd door Giotto en de benedenkerk met het graf van Franciscus.
Via Trevi en Spoleto naar Terni en over de Autostrada del Sole naar ‘la città aeterna’, de Eeuwige Stad Roma.

dag 6

Bezoek aan het immense St Pietersplein, de toegang tot Vaticaanstad en bekend om de colonnade van Bernini en de pauselijke paleizen met de Portone di Bronzo en de Zwitserse Wacht. Bezoek aan de St Pietersbasiliek, de mooiste kerk ter wereld met o.m. het graf van Petrus, de baldakijn van Bernini, de kapel van het H. Sacrament, het graf met het gebalsemde lichaam van Johannes XXIII, de Pieta van Michelangelo het graf van Johannes Paulus II…
Met de lift tot aan de binnenrand van de indrukwekkende binnenkoepel van de basiliek en voor de liefhebbers de 320 trappen tot op de hoogte buitenkoepel ( schitterend panorama over Rome en over de pauselijke tuinen).
Panoramarit met onze autocar door Rome: Castel Sant’ Angelo, de Tiber, het Ara Pacis, de Parioliwijk, de villa Giulia, villa en park Borghese, de Aureliaanse muur, de via Vittorio Veneto, piazza en palazzo Barberini, de Quirinalisheuvel met het presidentiële paleis. 
Wandeling langs de Spaanse trappen, de piazza di Spagna, de via dei Condotti, de Fontana di Trevi, het Panthen, de pittoreske piazza Navona…

dag 7

Wandeling langs de Via Sacra, de triomfbogen van de keizers Titus en Constantijn de Grote, het Colosseum, de Via dei Fori Imperiali, de zuil van Trajanus, de keizerlijke fora, de Mamertijnse gevangenis, het Forum Romanum vanwaar keizer Augustus het immense Romeinse wereldrijk bestuurde. Xandeling over de piazza Venezia met het Altare della Patria en de Capitoolheuvel.
In de nammidag bezoek aan de 3 andere pauselijke basilieken: Santa Maria Maggiore met de eeuwenoude gouden mozaïeken en de capella Paolina, St Jan in Lateranen met ook de kapel van de Heilige Trappen. Langs de Aureliaanse stadsmuur naar het zuidelijke deel van Rome voor bezoek aan de basiliek van San Paolo fuori le mura met het graf van de apostel Paulus en de beeltenissen van alle pausen die ooit de kerk hebben bestuurd.

dag 8

We beginnen met een bezoek aan de Basilica di San Pietro in Vincoli met de ketenen waarmee Petrus werd geboeid en het beeld van ‘Mozes’ één van de absolute meesterwerken van Michelangelo.
Fotostop ter hoogte van het ‘Circus Maximus’. Wandeling langs de Bocca della Verita, de tempel van de Vestaalse Maagden en bezoek aan de Chiesa del Gesu, de belangrijkste kerk van de orde der jezuïeten in Rome met de grafkapel van Ignatius van Loyola. 
‘s Namiddags vrije namiddag in het centrum van Rome of ( ONDER VOORBEHOUD ) bijvoorbeeld
bezoek aan de enorm rijke collecties van de Vaticaanse Musea met inbegrip van de Sixtijnse kapel.

dag 9

Over de Autostrada del Sole in noordelijke richting naar Orte on verder naar de oud-Etruskische stad Orvieto op een rots van vulkanisch gesteente. Met de kabelbaan en de plaatselijke bus naar de domkerk van Orvieto, één van de mooiste van Italië en volgens Allighieri Dante ‘de bijbel in steen voor het ongeletterde volk’.

Door het Toscaanse heuvelland richting Viareggio en langs de  Tyrrheense/Middellandse Zee La Spezia.

dag 10

We rijden naar de mondaine badplaats Rapallo, één van de eerste toeristenoorden ooit in Italië. 

We gaan verder naar de jachthaven van Rapollo en inscheping voor overtocht naar het paradijselijke en oude vissersplaatsje Portofino. Wandeling in de haven met de vele in pasteltinten gekalkte huisjes en het kerkje San Giorgio. Na wat vrije tijd varen we terug naar Rapallo.

dag 11

Langs het prachtige Ligurische kustgebergte naar Genua en verder naar de Povlakte en langs de  Lombardische hoofdstad Milaan naar Como. Vrije tijd aan de bloemenpromenade aan het Comomeer.
Over de Zwitserse grens en langs de westoever van het Meer van Lugano naar de bijna 17km lange Gotthard autotunnel. Langs de oever van het Vierwoudstrekenmeer naar het voorgestelde etappehotel.

dag 12

We vangen de terugreis aan.  Langs Basel naar de Franse grens. Via Mulhouse en Colmar naar Kaysersberg, geboorteplaats van Dr. Albert Schweitzer en één van de parels aan de kroon van het Elzasser stedenschoon met eeuwenoude vakwerkhuizen.
Over de 949m hoge Col du Bonhomme, één van de bekendste Vogezentoppen naar Nancy en verder via Metz en Thionville naar Aarlen zo terug naar België.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

5 reizigers overwegen deze tour nu!