België-Nederland-Duitsland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2447

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

3 dagen DRIELANDENPUNT

Foto's
Reisschema per dag

Day 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. Bij aankomst in Maastricht maken we tijd voor een korte introductie met de stad.

Zo verneem je veel over de rijke en soms rumoerige geschiedenis van de stad. Rond de middag schepen we in voor een rondvaart op de Maas, waar jullie eventueel kunnen genieten van een lunch aan boord.

Daarna rijden we naar Valkenburg waar we met een treintje de gemeentelijke mergelgrot bezichtigen. Tijdens de rondrit wordt u door een enthousiaste en deskundige gids door de grotten geleid. De verhalen van de gids worden nog interessanter door het mysterieuze van het onderaardse gangenstelsel.  Een aanrader dit jaar is de Cave Experience.  Aan het einde van de rondleiding kom je uit in een lichtspektakel waarbij verleden en heden op spectaculaire wijze samengaan. ’s Namiddag zetten we onze verkenning verder te voet en vernemen we veel over de rijke en soms rumoerige geschiedenis van de stad.  Zij die liever vrij zijn kunnen ondertussen winkelen in de vele autovrije winkelstraten. Je kunt ook de Sint Servaasbasiliek en zijn rijke schatkamer bezoeken.   Als de zon schijnt dan heb je vele zonnige terrassen in Maastricht.

Day 2

Op dag 2 trekken we richting de stad Aken. Voor we deze schitterende stad bezoeken, is het mogelijk om eerst een fotostop te maken aan het gekende drielandenpunt in Vaals. Eenmaal toegekomen in Aken ontdekken we direct de unieke sfeer van de stad, die te danken is aan haar verleden als Romeins kuuroord en als hoofdplaats van het rijk van Karel de Grote.
Na de opgedane eerste indrukken bezoeken we de Dom van Aken met zijn kerkschat.
In de namiddag gaan we de zoete toer op. We ontdekken “De Printe” (peperkoek). Dit is het geroemde gebak van Aken. Er zijn talrijke verschillende soorten: harde en zachte, met kruiden of met noten, met een suikerlaagje erom of met chocolade. Bij een bezoek aan een lokale printenbakkerij krijgt u alles over deze beroemde Akense specialiteit te horen. Nadien kan er tijd ingebouwd worden om de stad nog wat verder te verkennen op eigen tempo.

Day 3

Vandaag rijden we naar Aubel voor een rondleiding in de siroperie. Hier ontdekken we hoe Claude Nyssen siroop uit appelen en peren maakt op traditionele wijze.

Daarna worden we verwacht in brouwerij van de Abdij van Val-Dieu. Zowel het bier als de kaas van de abdij kunnen na de rondleiding worden geproefd.
Deze wat meer relaxte dag eindigt met een rondrit in de voerstreek met enkele fotostops.

Kaart

  • Opstapplaats: volgens uw keuze
Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!