België-Duitsland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2478

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

3 dagen GASTRONOMIE in de HOGE VENEN (België-Duitsland)

Wat mag je verwachten?

Gastronomisch genieten in de Hoge Venen. 

Niet alleen genieten van heerlijke maaltijden in het hotel maar we hebben ook oog voor de ambachtelijke producten van de regio.  Bovendien beschikt het hotel over een prachtig wellness-gedeelte voor zalige ontspannende momentjes.
Kortom, een reisje voor echte levensgenieters.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1Herve - Val Dieu - Butgenbach

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen uw af in uw gemeente.  We rijden richting Oostkantons en houden onderweg halt in het Land van Herve.
We bezoeken ‘Espace des saveurs’ gevestigd in het oude station van Herve.  U maakt er een virtuele reis door een schitterend wallenlandschap.  Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities…  Uiteraard mogen we ook even proeven.In het oude station van Herve laat de “Espace des Saveurs et Découvertes” (de Ruimte van de Lekkere Smaken) u een virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities…In het oude station van Herve laat de “Espace des Saveurs et Découvertes” (de Ruimte van de Lekkere Smaken) u een virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities… In het oude station van Herve laat de “Espace des Saveurs et Découvertes” (de Ruimte van de Lekkere Smaken) u een virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities… In het oude station van Herve laat de “Espace des Saveurs et Découvertes” (de Ruimte van de Lekkere Smaken) u een virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities…In het oude station van Herve laat de “Espace des Saveurs et Découvertes” (de Ruimte van de Lekkere Smaken) u een virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan de tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities…
In de buurt genieten we van een lekker middagmaal.

Daarna worden we verwacht in de Abdij van Val-Dieu voor een bezoek aan zowel de abdij als de brouwerij.   Zowel het bier als de kaas van de abdij kunnen na de rondleiding worden geproefd.
We rijden verder naar Bütgenbach waar we inchecken in hotel Bütgenbacher Hof voor de komende 2 nachten.
De chef-kok serveert ons een voortreffelijk 4-gangen diner.

dag 2Montenauer Ham - Monschau

Na het ontbijtbuffet ontdekken we het geheim van de originele Ardeense ham in de Montenauer Hamrokerij.  Het is zo ingericht dat u de productie van A tot Z “live” kunt volgen.  Door grote ramen kan u de medewerkers aan het werk zien… In een film wordt u het geheim en de geschiedenis uitgelegd van deze ham.
We rijden eventjes de Duitse grens over naar het idyllische Eifelstadje Monschau. De Rur, een riviertje die de stad doorkruist, en de vele vakwerkhuizen zijn hier de ingrediënten van het toeristisch succes. Zelfs tijdens een korte wandeling kom je langs alle bezienswaardigheden en de meest romantische plekjes. De Evangelische Kirche, het Rote Haus, het Haus Troistorff… zijn maar enkele voorbeelden.
We brengen hier een bezoek aan de Historische Senfmühle of mosterdmolen.  Mosterd is één van de oudstbekende specerijen uit de culinaire wereld.  In Monschau is het trouwens de 4de generatie die in de molen op ambachtelijke wijze deze heerlijke smaakmaker vervaardigd.
We voorzien ook wat vrije tijd in Monschau.
Ondertussen wordt in het hotel alles in gereedheid gebracht opdat we deze laatste avond kunnen genieten van een overheerlijk 7-gangen gourmet diner.

dag 3Chocolade - Durbuy

We beginnen deze laatste ochtend in schoonheid met een ontbijtbuffet.
In Erezée deelt de ambachtelijke chocolatier Philippe Defroidmont zijn geheimen met ons tijdens een bezoek aan zijn chocoladefabriek/museum.  Hij werd op zeer jonge leeftijd gepassioneerd door chocolade in de familiebakkerij. Later, in 1984, creëerde hij zijn eigen chocoladefabriek volgens traditioneel vakmanschap.  Een bezoek zou  niet compleet zijn zonder een degustatie.
We eindigen onze gastronomische reis in Durbuy.  De stad van Marc Coucke maar vooral van topchef Wout Bru.  In zijn restaurant La Bru’sserie maken we een culinaire reis rond de wereld, vol heerlijke gerechtjes.   We genieten hier van een fantastische 4-gangenlunch en sluiten af met wat vrije tijd in het gezellige centrum van Durbuy.
Na drie heerlijke dagen keren we terug huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

6 reizigers overwegen deze tour nu!