Groot-Hertogdom Luxemburg
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2754

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

3 dagen Luxemburgse MOEZEL

Wat mag je verwachten?

Deze rondreis aan de Luxemburgse Moezel begin je in Echternach, wellicht het mooiste stadje van het Groothertogdom, en kom je in Grevenmacher. De volgende dag geniet je van de pracht van de Moezelvallei met zijn vele duizenden hectaren wijngaarden. Uiteraard staat een bezoek aan een wijnkelder op het programma, bezoeken we Schengen en rijden we naar  Mondorf-les-Bains, een mondain kuuroord met een prachtig wandelpark. Eindigen doen we in de stad Luxemburg. Je maakt er kennis met alle facetten van deze grootstad.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1Echternach en Grevenmacher

Rijden naar Echternach doen we via het Müllerthal. Dit rivierdal is beter gekend als ‘Klein Zwitserland’. Het is een ongelooflijk mooie vallei met de Ernz Noire als belangrijkste riviertje. Je vindt overal schilderachtige taferelen en zeer unieke rotsformaties die allemaal een naam kregen. De stad Echternach ligt aan de Sûre, die daar de grens vormt met Duitsland. Het mooie stadscentrum beschikt over belangrijke troeven zoals het stadhuis en de abdij van Willibrordus. In Grevenmacher bevinden we ons al aan de schilderachtige oevers van de Moezel. Het is de thuisbasis van Bernard-Massard, de producent van mousserende wijnen of crémants.

 

dag 2Wijnroute langs de Luxemburgse Moezel

Een kennismaking met de Luxemburgse Moezelwijn met een bezoek aan een wijnkelder met degustaties is een mooie opener voor vandaag. Remich dankt zijn bekendheid aan zijn mooie ligging, de zeer oude stadskern en de St. Martin wijnkelders. Maar ook in Wormeldange en in Machtum kan je blijven proeven en genieten van de bekende klassiekers Rivaner, Riesling of Auxerrois hetzij bij de kleinere wijnboeren of de grotere ‘caves’. 

In Schengen werd in 1985 het gelijknamige Europese verdrag onderschreven, dat het verkeer van personen en goederen binnen de Europese Unie regelt. Het Europees bezoekerscentrum kan je vrij in.

Mondorf-les-Bains telt slechts één belangrijke attractie en dat is “Mondorf Domaine Thermal”. Het kuuroord ligt in een park van 50 ha dat vrij toegankelijk is en tal van open ruimtes, bloemperken en bomen omvat.

dag 3Luxemburg-stad

De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is een oude vestingstad gebouwd bovenop een steile rots. Een andere getuige van de strategische ligging zijn de kazematten, een stelsel van onderaardse gangen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt om de stad te verdedigen en als schuilplaats. Een deel van de kazematten is toegankelijk. Een wandeling maakt het mogelijk alle aspecten te zien van Luxemburg-stad: monumenten en historische gebouwen, mooie pleinen, musea, winkelstraten en  groene zones. Een greep uit het rijtje blikvangers. Op het plein Place de la Constitution staat een monument ter ere van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Het is het symbool van de Luxemburgse weerstand tijdens diverse militaire conflicten.

Wandelen langs de Chemin de la Corniche laat je toe te genieten van een hemelsmooi uitzicht over de stad. Je komt ook voorbij het Groothertogelijk paleis. De kathedraal Notre-Dame-de-Luxembourg is van origine 17de eeuws maar begin de 20ste eeuw kreeg die een facelift. Je vindt er de crypte waar de groothertogen begraven liggen. Mooie pleinen zijn de Place d’Armes en de Place Guillaume II. Het Musée National d’historie et d’art Luxembourg is zowat het belangrijkste museum. Het heeft verschillende afdelingen, van een préhistorische tot een museum voor Schone Kunsten. Ook het leven in het Groothertogdom en de geschiedenis van de vestingen rond de stad worden uitvoerig belicht. De Grand Rue is de belangrijkste en ook autovrije winkelstraat. Je gelooft je ogen niet. Midden in het hart van de stad ligt een diepe vallei. Een oase van rust en groen. Nergens kan je midden in een stad een groene wandeling maken van vier kilometer. In Luxemburg-stad kan dit wel.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

7 reizigers overwegen deze tour nu!