FIETSEN Nederland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2336

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

5 dagen fietsvakantie DRENTHE

Wat mag je verwachten?

Drenthe is lijkt wel gemaakt om door te fietsen.   Op de fiets door de Drentse natuur komt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt voorbij het Nationaal park, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en ontdekt mooie historische plaatsen.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1fietstocht naar de Prehistorie (ca 30 km)

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente.  De fietsen worden geladen in onze fietstrailer en via de snelwegen rijden we richting Drenthe.
Bij aankomst nemen we meteen onze fietsen en fietsen we door de Drenthse natuur naar het stadje Borger. Hier bezoeken we het Hunebedcentrum en de grootste Hunebed van Nederland. Het bezoekerscentrum vertelt ons het verhaal van de hunebedbouwers en laat ons aan de hand van moderne technieken het verleden beleven en zien. 

dag 2 fietstocht naar het Nationaal Park Dwingelderveld (ca 50 km)

Deze fietsroute brengt u naar het Nationaal Park Dwingelerveld.  Het Nationaal Park Dwingelerveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. De permanente tentoonstelling in het bezoekerscentrum biedt informatie over het ontstaan en het beheer van het waardevolle heidelandschap. Wisselexposities over diverse thema’s maken een regelmatig bezoek de moeite waard.

dag 3fietstocht rond Klazienaveen en Emmen (ca 35km)

’s Morgens worden de fietsen in de trailer geladen en brengt de dag ons naar de omgeving van  Bargerveen dichtbij de Duitse grens.  Hier werd in de laatste paar eeuwen bijna al het hoogveen afgegraven voor de turfwinning, het zogenaamde ‘bruine goud’.    Nu is het natuurgebied waar het veen weer vol leven zit.  We verkennen per fiets een deel van dit natuurgebied en rijden via o.a. Klazienaveen naar Emmen met de nodige stops onderweg.  We eindigen onze tocht in Emmen, waar het in het gezellige centrum genieten van wat vrije tijd, shopping of een terrasje.

dag 4fietstocht rond Assen en Kamp Westerbork (ca 55 km)

We fietsen langs het racecircuit naar de gezellige stad Assen. We rijden de stad binnen langs het Asserbos, één van de oudste bossen van Nederland. 

Ontdek de monumentale herenhuizen, het Drents Museum, het Drents Archief, de Gouverneurstuin, de Brink en de Nieuwe Kolk. Horeca, kleine winkeltjes, kunst, theater, literatuur en muziek: je vindt het hier allemaal. 

In de namiddag stoppen we onderweg nog even om het ‘Herinneringscentrum kamp Westerbork’ te bezoeken. Van hieruit werden tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden joden gedeporteerde naar concentratiekampen van de Nazi’s.

dag 5fietstocht naar het museumdorp Orvelte (ca 30 km)

We stappen nog een laatste keer op de fiets voor een korte tocht.  In het esdorp Aalden kun je genieten van de Saksische boerderijen die hier goed bewaard zijn gebleven. 

In het museumdorp Orvelte komt de geschiedenis tot leven. Loop over de kinderkopjes of de oude klinkers langs de monumentale boerderijen, geniet van de natuur en breng een bezoek aan de vele kunstenaars die hier hun atelier hebben. Met een beetje geluk kom je de schaapskudde tegen.

Na het inladen van de fietsen keren we terug naar uw gemeente.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!