RIVIERCRUISE Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2429

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

5 dagen riviercruise: de provençaalse RHONE en de CAMARGUE

Wat mag je verwachten?

Ontdek het beste van de Provence en de Camargue in vijf dagen aan boord van een cruiseschip op de Rhöne.  Laat u verleiden door het wilde landschap van de Camargue, laat u meeslepen door de schoonheid van Avignon, en geniet van de Franse keuken.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1Lyon

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente.  Via de Franse snelwegen rijden we naar Lyon waar we ,indien mogelijk, nog een korte wandeling maken in het oude centrum.  In de namiddag schepen we in aan boord van het schip waar we met een welkomstcocktail worden ontvangen door de bemanning.  

’s Avonds wacht ons een lekker diner gevolgd door overnachting aan boord.

dag 2Arles & de Camargue

In de voormiddag varen we naar Arles.  Na het middagmaal aan boord, maken we een busrondrit door de  Camargue.  De rivieren, moerassen en vijvers zijn niet alleen de thuishaven van vele flamingo’s maar ook de stieren en bekende paarden vinden het hier fijn vertoeven.  Ook de talrijke zoutmijnen en rijstvelden komen op onze tocht voorbij.  We bezoeken een manada (typische boerderij) en ontdekken het leven van de manadiers, ie de stieren fokken.  Een werkpaard geeft ons een kleine demonstratie.
We keren terug naar het schip voor het avondmaal.  Wie wil kan daarna samen met de gids nog even het 2000 jaar oude Arles verkennen met o.a. het Romeinse amfitheater.   Arles is eveneens onlosmakelijk verbonden met Van Gogh, waar hij verbleef in het ‘Gele Huis’.
Overnachting aan boord van het schip.

dag 3Avignon en de Gorges van de Ardèche

’s Morgens komen we aan in Avignon.  Na het ontbijt verkennen we de Pausenstad.

Tijdens onze wandeling komen we o.a. voorbij het Palais des Papes: een stille getuige van de belangrijke geschiedenis als hoofdstad van het Christendom in de Middeleeuwen.  We werpen tevens een blik op de beroemde Pont d’Avignon: on y danse, on y danse, …
Het middagmaal wordt ons aan boord van het schip geserveerd.

Aansluitend met de autocar naar de  Gorges de l’Ardèche, een streek met adembenemnde natuurpracht: diepe valleien, dichte begroeiing, graniet- en vulkanische rotsen. Tot aan Vallon-Pont-d’Arc is de Ardèche een wilde rivier, die zorgde voor een grandioze natuurlijke boog: de Pont d’Arc van 34 meter hoog. Na een fotostop aan één van de talrijke uitkijkpunten keren we terug naar het schip voor avondmaal en overnachting.  Ondertussen varen we richting Viviers.

dag 4Viviers & Vecors

In de voormiddag varen we.  Na de lunch aan boord brengt de autocar ons naar Die. Het natuurpark van Vercors   Het water heeft zijn weg gebaand door diepe kloven, majesteuze rotsen, grotten en spelonken die tot de beroemdste van Europa behoren.   We houden halt aan de kelder van Die Jaillance waar we even mogen proeven van de beroemde Clairinte de Die.
We maken een panoramische rit waar de diepte van het geheel nog meer tot uiting komt. 
Verder naar de hangende huizen van Pont-en-Royans. Deze gedurfde architectuur heeft een geschiedenis die even oud is als het dorp. Het werd in de 15de eeuw gebouwd om de handel in hout in de regio te bevorderen. Bezoek aan Romans-sur-Isère dat bekend staat om zijn schoenenindustrie en terug met de autocar naar Tain l’Hermitage waar het schip ons opwacht.  We sluiten de dag af met een heuse gala-avond en overnachting aan boord.

dag 5Lyon

We genieten nog een laatste keer van een heerlijk ontbijt aan boord van het schip.   Ontscheping in Lyon.   Met een koffer vol prachtige indrukken keren we terug huiswaarts.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

8 reizigers overwegen deze tour nu!