Duitsland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2350

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

6 dagen ZWARTE WOUD

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. We vertrekken dwars door de Ardennen en een stukje van Frankrijk richting Duitsland. Onderweg voorzien we enkele stops. We maken een eerste kennismaking met het Zwarte Woud in Gengenbach, ook wel de parel aan de Kinzig rivier genoemd. Aan de hand van een ontspannende stadwandeling ontdekken we dit stadje. Daarna rijden we verder naar ons hotel, dat in de omgeving van Oberharmersbach ligt. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 2

Nadat we een stevig ontbijt hebben genomen maken we samen met onze gids een wandeling doorheen Oberharmersbach. Na de middag reizen we met de autocar richting Triberg. Hier vinden we de hoogste waterval van Duitsland. Dit stadje wordt ook wel de hoofdstad van de koekoeksklokken genoemd. De winkeltjes en gezellige huisjes met hun prachtige houtsnijwerk brengen ons helemaal in de typsiche sfeer. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 3

Vandaag verkennen we het Zuidelijke Zwarte woud, hier kunnen we genieten van enkele prachtige uitzichten. Rond de middag komen we aan bij de Titisee, het grootste meer van het Zwarte Woud. U krijgt de mogelijkheid om het meer aan de hand van een korte boottocht te verkennen. We voorzien nog wat vrije tijd om te winkelen en te wandelen. We keren terug via Sankt Märten en Sankt Peter, twee heel mooi gelegen dorpen. Daarna rijden we via Glottertal terug naar ons hotel waar we ons avondmaal nemen.

dag 4

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan een Schwarzwaldbrennerei. Hier krijgen we de kans om te proeven van een aantal heerlijke Schnaps en likeurtjes. Na de middag rijden we naar het noorden, ook wel de bronnenstreek genoemd. We maken een wandeling langs de Allerheiligen wasserfälle. De niet-wandelaars kunnen de afdaling met de autocar doen. We rijden terug naar ons hotel waar we ons avondmaal nemen.

dag 5

Nadat we hebben genoten van het lekkere ontbijt brengen we een bezoek aan de Dorotheenhütte. Via een gegidste rondleiding komt u alles te weten over de knepen van dit ambachtelijke vak. Daarna rijden we richting Zell Am Harmersbach. Via een wandeling ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. In de namiddag wordt er vrije tijd voorzien, zodat u vrij kan genieten van u laatste dag in de omgeving van het zwarte woud.

dag 6

Na het nemen van ons ontbijt rijden we huiswaarts. Onderweg houden we een stop voor het nemen van een vrij middagmaal.

Kaart

  • Opstapplaats: volgens uw keuze
Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!