Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2521

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

6 dagen LOIREVALLEI: veel meer dan alleen kastelen

Wat mag je verwachten?

De Loirevallei, kastelen en nog veel meer. 

Kastelen bezichtigen in al hun glorie. Dat is het hoofdthema van onze verkenning in de Loirevallei. Elk  kasteel is anders, hetzij voor de bouwstijl, het interieur of de tuinen. Vandaar dat een bezoek nooit zal  vervelen. Klinkende namen als Azay-le-Rideau, Amboise, Chenonceaux en Chambord staan op het  programma. Maar ook Tours en Saumur mogen niet ontbreken.

Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis - Chambord

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw
gemeente.  Via de snelwegen en de nodige stops onderweg komen de in de  namiddag aan in de Loire. 

We starten deze ontdekkingstocht met een bezoek aan het fascinerende kasteel van Chambord. Een toonbeeld van volmaakte architectuur met een perfecte harmonie van torens, carillons en  koepels. Het is een ware mathematisering van kunst, zowel op het vlak van cijfers als architectuur:  156 bij 117 m gebouwen, 128 m gevels, 440 vertrekken, 83 trappen, 365 schouwen, 800 kapitelen en  een park van 5500 ha, waarvan 4500 ha bossen worden omringd door een slotmuur van 32 km. Het  getuigt van een gigantisme dat mensenmaat overstijgt. Een feodaal geïnspireerde centrale donjon  gaat uit van de terrassen: hier ziet u een echte ‘architecturaal hangende tuin’, opgeluisterd met  torentjes met conische helmdaken, schouwen met pilasters en gedurfde gevelspitsen. Nadien rijden wij naar ons verblijfshotel.   Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Amboise - Clos de Lucé - Blois

Wil je zien waar Leonardo da Vinci zijn laatste drie jaar van zijn leven verbleef? Dan moet je het  Château du Clos Lucé in Amboise vereren met een bezoek. Het werd einde 15de eeuw gebouwd.  Vooraleer Leonardo da Vinci er woonde, gebruikten de Franse koningen dit kasteel als hun  buitenverblijf. De kamers zijn allemaal zo origineel mogelijk ingericht en geven je een goed beeld van  hoe er werd geleefd in dit eerder bescheiden kasteel. In de kelders bevinden zich de expositieruimtes  met de maquettes van Leonardo da Vinci. In de tuin zie je enkele hiervan op waar formaat. Leonardo  ligt begraven in de kapel van het Château Royal op 500 meter van Le Clos de Lucé. De namiddag spenderen we in Blois. We starten met een interessante stadswandeling. In het kasteel van Blois hebben gedurende meer dan vier eeuwen koningen en koninginnen elkaar  opgevolgd. Hierdoor is het een pareltje van de Franse architectuur geworden. De prachtige gotische  statenzaal uit 1215 is de oudste van Frankrijk. 

We genieten in het kasteel van een heerlijk avondmaal en sluiten de dag af met het spektakel  ‘Son et lumière’. Elke avond kunt u van zodra het donker wordt een adembenemend schouwspel beleven! De 4 gevels van de binnenplaats worden getooid met monumentaal grote videobeelden en  andere speciale effecten die zich meester maken van de grandioze architectuur van deze omgeving. Het kasteel wordt erdoor omgetoverd en tot leven gewekt. Alle belangrijkste episodes van de geschiedenis komen aan bod in een uniek 360° spektakel… 

Terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 3:Bourré - Chenonceau - wijn

We starten in de steengroeves van Bourré. Op een oppervlakte van ca 1500m² ontdekken we waar de stenen vandaan komen waar de beroemde kastelen zoals Chambord, Cheverny en Chenonceau  mee zijn gebouwd. Aansluitend nemen we een kijkje in de ondergrondse champignon kwekerij. In Chisseaux schepen we in voor een boottocht op de rivier de Cher, die zich al kronkelend een weg  baant langsheen bossen en wijngaarden tot aan het kasteel van Chenonceau. Een bezoek aan de Loirekastelen zou onvolledig zijn zonder het kasteel van Chenonceau. Het werd  gebouwd over de Cher, een zijrivier van de Loire. De geschiedenis van het kasteel leest als een ware  liefdesroman met twee kasteelvrouwen en een koning als hoofdpersonages. Zowel een bezoek aan  de tuinen als aan het kasteel is een streling voor het oog.  

De vele wijngaarden langs de oevers van de Cher produceren heerlijke wijnen. We houden dan ook  even halt aan een lokale wijnboer die ons met veel passie vertelt over zijn ‘métier’ en uiteraard  mogen we hier ook even proeven… 

Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 4:Saumur - Villandry

In Saumur vinden we de oudste nog bestaande rijschool voor paardensport in Frankrijk. Vergelijkbaar  met de Spaanse rijschool van Wenen. We treffen het want op de dag van ons bezoek kunnen zijn we  getuige van “Les Matinales du Cadre noir”. 

Het toeristisch treintje neemt ons mee op ontdekkingstocht door de stad.  

Onderweg naar het hotel bezoeken we nog de schitterende renaissance tuinen van Villandry. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5:Tours - Azay le Rideau

Tours, de hoofdstad van de Touraine, is een middeleeuwse stad met vakwerkhuizen en smalle  straten. De kathedraal St.-Gatien is indrukwekkend! Van de 13de tot de 16de eeuw werd er gebouwd  aan dit meesterwerk. Schitterend zijn de beroemde glasramen. Ook de St.-Maartensbasiliek, na  totale verwoesting heropgebouwd in romaans-byzantijnse stijl, verdient onze aandacht. Na de stadswandeling geniet u hier van wat vrije tijd. 

Het kasteel van Azay-le-Rideau (16de eeuw) ligt in het water. Het gaat door als een  renaissancekasteel en geldt als één van de toonaangevende voorbeelden van deze bouwstijl. Binnen  is het trappenhuis het pronkstuk.  

Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6:Chartres - terugreis

Na het ontbijt en de check-out vatten we de terugreis aan.  

We bezoeken onderweg Chartres. Deze stad staat vooral bekend om zijn kathedraal, een  meesterwerk van gotische kunst. Verdwaal in zijn labyrint en laat u verblinden door zijn mooie  gebrandschilderde ramen. Chartres is meer dan zijn kathedraal. Deze charmante stad heeft een  aantal prachtige vakmanhuizen en het is heerlijk om rond te kuieren in de vele pittoreske straatjes. Onze reis loopt op zijn einde en we keren terug huiswaarts met de nodige stops onderweg en een  koffer vol mooie herinneringen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

6 reizigers overwegen deze tour nu!