Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2401

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen BOURGONDIE: cultuur en fijnproeverij

Wat mag je verwachten?

Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, die tevens houden van gastronomie en natuur, is een bezoek aan Bourgondië een uitstekend idee.  Geniet van het prachtige landschap met een goed glas wijn in de hand en breng een bezoek aan de gezellige Bourgondische steden met hun vele vakwerkhuizen en Vlaams-Bourgonische bouwstijl.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1BELGIE – TROYES - AUTUN

De Scheldevallei autocar met professionele chauffeur en gids halen u af in uw gemeente.
Via de Franse snelwegen komen we rond de middag aan in Troyes.  De Seine en de oude vestingmuren zorgen ervoor dat het centrum van Troyes de vorm heeft van een champagnekurk.  De prachtige vakwerkhuizen, pittoreske steegjes en indrukwekkende kerken kunnen éénieder bekoren.   De gids neemt ons dan ook graag mee op een boeiende stadswandeling.  Daarna rijden we door naar onze reisbestemming: Bourgondië.
Avondmaal en overnachting in Hotel La Tête Noire in Autun (of gelijkwaardig).

dag 2AUTUN – MORVAN – ESCARGOS

We starten de dag in onze verblijfsplaats Autun met zijn groot Romeins verleden.  Een stadswandeling brengt ons langs de prachtige kathedraal St.Lazare, het stadhuis, het Musée Rolin, het Lycée Bonaparte, enz.  In de namiddag rijden we nog even voorbij het Romeinse theater en de 2 stadspoorten.  Daarna ontdekken we de rust en de natuurpracht in de Morvan.  We eindigen hier bij een escargotkwekerij voor een degustatie.   Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 3DIJON

Vandaag bezoeken we de oude hoofdstad van de regio, Dijon.  De vele monumenten zijn stille getuigen van het verleden.  De gids toont ons heel wat mooie plekjes tijdens een wandeling langs de kathedraal, de Notre-Dame kerk, de Place de la Libération met het prachtige Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne dat onder meer het Museum van Schone Kunsten herbergt.  De namiddag bent u vrij om te genieten van al wat de stad te bieden heeft: shops, een terrasje, musea, …We rijden onderweg naar het hotel nog een stukje over de Route des Grand Crus de Bourgogne.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 4BEAUNE – WIJNPROEF

Vandaag staat het hart van Bourgondië op het programma: Beaune.  In het ommuurde centrum is het aangenaam vertoeven. We wandelen door het middeleeuws centrum en passeren o.a. Musée du Vin, Places des Halles, Collégiale Notre-Dame.  We bezoeken het Hôtel-Dieu, gebouwd als ziekenhuis voor de armen, en heeft kleurrijke geglazuurde dakpannen.  U kunt er de prachtige cour d’honneur bewonderen, de indrukwekkende salle des Pôvres, de gotische kapel, de keuken of de apothekerij, alsmede een schilderij, een Vlaams meesterwerk uit de 15de eeuw: de polyptiek van het Laatste Oordeel, toegekend aan de artiest Rogier van der Weyden.  
U krijgt hier ook nog de tijd om het centrum verder op eigen houtje te ontdekken.
Onderweg naar het hotel houden we nog even halt bij een lokale wijnboer voor een degustatie.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 5CORMATIN – TOURNUS – CLUNY

We beginnen in het prachtige Château de Cormatin.  De oorspronkelijke burcht bewaakte wellicht één van de wegen naar Cluny maar in de 17de eeuw werd deze omgebouwd tot kasteel in de Franse ‘rustieke stijl’ met mooi ingerichte appartementen. Maar ook de tuinen zijn een ware verademing.
In de namiddag houden we halt in Tournus.  Hier bevindt zich een van de belangrijkste romaanse bouwwerken van Frankrijk, de Abbaye de St.Philibert.  We wandelen even door de abdijkerk.
In Cluny maken we nog een kleine stadswandeling om de dag af te sluiten.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 6CANAL DE BOURGOGNE – CHATEAUNEUF

We rijden vandaag naar Pouilly-en-Auxois voor een boottocht op het kanaal van Bourgondië.  Dit kanaal van 242km lang met in totaal 189 sluizen verbindt de rivieren Saône en Yonne.  We varen slechts op een stuk hiervan en passeren door de Voûte, een 3km lange tunnel en een sluis. 
Na de middag bezoek aan het kasteel van Châteauneuf.  Een imposant middeleeuws fort gelegen in één van Les Plus Beaux Village de France, kijkend over het kanaal.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 7FONTENAY – BELGIE

Na een deugddoend ontbijt, zetten we koers richting Abbaye de Fontenay het cisterciënzerjuweel van Noord-Bourgondië.  Door haar geïsoleerde ligging in de groene vallei bleef de abdij uitzonderlijk goed bewaard.  Abbaye de Fontenay staat dan ook vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dient als inspiratie voor talrijke filmopnames en muziekavonden. Tijdens een bezoek komen we meer te weten over deze abdij gesticht in 1118 door de Heilige Bernardus.
Hierna rijden we terug richting Belgische kust met onderweg de nodige stops .
Met een koffer vol mooie herinneringen keren we terug huiswaart.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!