Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2381

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen De Groene ARDECHE

Wat mag je verwachten?

De Ardèche is een boeiende streek in het hartje van Frankrijk. Ze is gelegen tussen de ruwe bergen van het Centraal Massief en de veelkleurige landschappen van de Provence. Hier leeft u nog op een rustig tempo. Houdt u van natuur, zon, bergen en dalen, lekker eten en dolce far niente dan wordt deze vakantie alvast een voltreffer !

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. We volgen de Franse snelwegen naar het zuiden. Aangekomen in de Ardèche nemen we onze intrek in het verblijfshotel.

dag 2

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het safaripark van Peaugres. In een groen, ongeschonden landschap leven hier diverse inlandse en buitenlandse dieren. We maken een korte rit rond het park en u kan er ook vrij rondwandelen. In de namiddag volgen we de wijnroute. Inderdaad, we bevinden ons vlakbij de Rhône, bekend om haar heerlijke ‘Côtes du Rhône’wijnen. We rijden tot bij een plaatselijke wijnboer waar u naar hartelust kan proeven en aankopen kan doen tegen voordelige prijzen. Daarna bezoeken we het musée de l’Alambic, omtrent de wijnproductie in de streek. U maakt er kennis met de geschiedenis en de diverse materialen die men destijds gebruikte bij de wijnbouw.

dag 3

Vandaag bezoeken we één van de merkwaardigste plaatsen in Frankrijk. Eerst volgt een rit doorheen de ruwe natuur van de Ardèche op weg naar Le Puy en Velay. Deze stad is gebouwd tegen enorme vulkanische kegels. We brengen er een bezoek aan de kathedraal met haar 6 koepels en veelkleurige versieringen. Op de Conreille-rots staat dan weer een kolossaal Mariabeeld dat geldt als oriëntatietafel. Even buiten de stad bevindt zich de Romaanse kapel St.-Michel d’Aiguilhe op een 80m hoge lavapiste. Werkelijk een unieke en bezienswaardige plaats. Daarna gaat het naar de top van de Gerbier de Jonc (1551m) waar de Loire ontspringt.

dag 4

Volledige daguitstap in de Ardèche. Via de snelweg rijden we naar Montélimar en Pont St.-Esprit. Van hieruit volgen we de adembenemend mooie Gorges de l’Ardèche tot in Vallon. Dit wordt een rit doorheen diepe kloven en een prachtige natuur die u nog lang zal bijblijven. We houden natuurlijk halt aan de Pont d’Arc, een natuurlijke ‘brug’ door de rivier in de rotsen gevormd. Daarna rijden we verder doorheen het hart van de Ardèche naar Ruoms, bekend om haar ‘Défilé’ waar de rotswanden tot 100m hoog zijn. In het kuuroord Vals-les-Bains vindt u diverse bronnen.

dag 5

Vrije dag om te genieten, wandelen, …

dag 6

Naar keuze uitstap ganse of halve dag naar het Parc Naturel Régional du Pilat. Hier zijn tal van wandelmogelijkheden. We bezoeken eveneens ‘les bonbons’ de St.-Julien.

dag 7

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en keren terug naar België via de Franse autosnelwegen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

7 reizigers overwegen deze tour nu!