Verenigd Koninkrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2423

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen NOORD-WALES

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u ’s morgens vroeg af in uw gemeente.  Vandaar rijden we door naar Calais voor de ferry overtocht naar Dover.  Via Londen rijden we naar onze verblijfplaats in Noord-Wales.  Onderweg houden we halt voor een bezoek aan St. Albans Cathedral.  Dit is één van de grootste Engelse kathedralen en de op één na langste van Groot-Brittannië.

dag 2

Na een lekker ontbijt rijden we via de Menai Bridge naar het eiland Angelesy, voor een bezoek aan Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, de plaats met de langste naam in Europa en de derde langste van de wereld.  De belangrijkste toeristische attracties zijn ongetwijfeld het station (wie wil nu niet op de foto met zo’n stationsnaam) en de James Pringles Weavers, met Welse kunstnijverheid.
Vervolgens rijden we naar Caernafon waar we een bezoek brengen aan het kasteel, één van de grootste middeleeuwse forten van Europa.  Dit imposante kasteel werd gebouwd in opdracht van Edward I, als symbool van zijn macht over Wales.  Caernafon zelf is een leuk en bedrijvig stadje, met mooie stadsmuren en een middeleeuws stadshart, rijk aan mooie winkels, eetgelegenheden en een gezellig marktplein. 
Van hieruit vertrekken we met de Welsh Highland Railway naar Porthmadog.  De prachtige trein neemt ons mee door het indrukwekkende landschap van Wales.  Porthmadog zelf ligt genesteld tussen al die natuurpracht.  Aan de mooie kustlijn kan je het Circcieth Castle zien staan.

dag 3

We starten de dag in Denbigh voor een kort bezoek aan het geboortedorp van Welsh-Amerikaans journalist en ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley.
Vervolgens rijden we via Ruthin naar Chester, één van de allermooiste stadjes van Groot-Brittannië.  De oude kern van Chester wordt nog geheel omgeven door robuuste Romeinse stadsmuren.  Ook de schitterende Romaanse kathedraal is een blik meer dan waard.  Opvallend in dit stadje zijn de karakteristieke zwart-witte Tudorhuizen en winkelpanden, de zogenaamde Rows.
Van daaruit gaat het naar Llangollen, bekend om zijn prachtig aquaduct waarop je de narrow-boats nog steeds kan zien varen. 
Op de terugweg naar het hotel houden we nog even halt in Betws-Y-Coed, genestelt in het prachtige bergdecor en Ty Mawr Wybrnant, het geboortedorp van bisschop William Morris.

dag 4

Vandaag brengt de Snowdown Mountain Railway ons vanuit Llanberis naar de top van de Snowdown, het derde hoogste punt van Groot-Brittannië.  Aan boord van de stoomtrein maken we een mooie tocht door het ongerepte natuurgebied en kunnen we boven op de top genieten van de uitgestrekte vergezichten.
Eenmaal terug in Llanberis nemen we de tijd voor een bezoek aan de Electric Mountain. Via een ondergronds bezoek komen we meer te weten over de werking van een waterkrachtcentrale.

dag 5

We starten onze dag met een bezoek aan de Bodnant Garden, aangelegd op terrassen van de Conxy rivier.  Deze prachtige tuin is eigendom van het National Trust.  Tijdens een aangename wandeling kunnen we genieten van de geuren en kleuren van onder meer rododendrons, magnolia’s en camelia’s.  

Na al deze tuinenpracht rijden we verder naar Conwy voor een geleide wandeling.  We zien er onder meer de perfect bewaard gebleven stadsmuren rondom het oude stadshart en de brug die de Conwy rivier overspant. 

dag 6

Vandaag staat Portmeiron op het programma.  Gelegen op een schiereiland en volgens geruchten gebouwd naar het voorbeeld van het Italiaanse dorp Portofino, werd dit dorp en de omgeving regelmatig gebruikt als decor voor televisieseries waaronder Doctor Who en Cold Feet.  Voor wie graag winkelt, Portmeiron is gekend voor zijn aardewerk en serviezen.  Ook het Pantheon en het koperen standbeeld van Herculus zijn toeristische trekpleisters. 
Alvorens terug te keren naar het hotel houden we nog even halt in Holywell met de heilige bron van
St. Winifred.  De bron dateert uit de tijd van de Romeinen en is omringt door een kapel.  Het dorp noemt zichzelf dan ook het Lourdes van Wales.

dag 7

We nemen afscheid van Wales via Chester, Stoke-on-Trent, Birmingham rijden we naar Stratford upon Avon.  Dit stadje in de regio van de Cotswolds is de geboorteplaats van William Shakespeare.  
Via Londen rijden we terug naar Dover voor de ferry overtocht naar Calais.

Kaart

  • Opstapplaats: volgens uw keuze
Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

7 reizigers overwegen deze tour nu!