Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2373

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen Provence en Camargue

Wat mag je verwachten?

Licht, zon, geuren en veel kleurschakeringen kenmerken de Provence, wellicht één van de mooiste Franse natuurgebieden ten zuiden van de Alpen. Geen wonder dat deze streek zovele levensgenieters en kunstenaars heeft bekoord. De zuiderse landschappen, weelderige plantengroei, bedwelmende geuren van zovele kruiden en vooral de ongekunstelde gastronomie laten diepe herinneringen na. Ook de Romeinen waren overtuigd van de vele troeven van deze streek en schonken het dan ook talrijke historische monumenten. En dan is er nog de Camargue, het vlakke dorre land met zijn wilde paarden, zwarte stieren en roze flamingo’s. Een Provencaal weet wat leven betekent: rustig genieten van al het moois dat de natuur biedt, geniet met hen mee bij het bekijken van een pétanquespel onder de schaduw van platanen en met een glaasje pastis in de hand …

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. We rijden doorheen de Champagne- en Bourgognestreek en volgen het dal van de Rhône tot in onze verblijfplaats.

dag 2

Vandaag rijden we naar de Vaucluse. L’Isle sur la Sorgue vormt op zondag het decor van een alomvermaarde antiekmarkt. U komt ogen te kort, u krijgt ruim de tijd om te slenteren, een terrasje te doen en een aperitief te drinken. Daarna rijden we verder naar Fontaine de Vaucluse, die als een parel verscholen ligt tussen de rotsen. Hier ontspringt de Sorgue vanuit een diepe put en borrelt zo naar boven. We wandelen langs de rivier en bezoeken de papiermolen. In de vooravond rijden we terug naar ons hotel.

dag 3

Vandaag ruilen we de Provence even in voor de Camargue. We rijden naar Les Saintes Maries de la Mer, gelegen aan de Middellandse Zee, bedevaartsoord van de zigeuners. We bezoeken er de versterkte kerk (met zwart interieur!) en maken een wandeling op de dijk. In de namiddag rijden we naar de versterkte stad Aigues Mortes met onderweg de zoutbergen van Les Salins du Midi.

dag 4

Na het ontbijt rijden we naar de Pont du Gard, bezoek aan de site en wat vrije tijd. In de namiddag rijden we door naar Avignon, de hoofdstad van de streek, met de Pont Bénézet en het imposante Pausenpaleis. Bezoek aan o.a. de stadsmuren, het Palais des Papes en de kathedraal. Ook op de Place de l’Horloge is het gezellig vertoeven.

dag 5

Een markt bezoeken met Provençaalse geuren en kleuren mag zeker niet ontbreken op het programma. Op woensdag nemen we de markt in St. Remy de Provence*. Onvergetelijke sfeer! In de namiddag rijden we door het kalksteengebergte van ‘Les Alpilles’ naar Les Baux de Provence, bekend om haar bauxietrots met daarbovenop de burcht. We zorgen voor wat vrije tijd zodat u dit gezellige versterkte stadje op eigen tempo kan verder verkennen. We passeren de oude Romeinse overblijfselen van les Antiques. Eveneens het Monastère Saint-Paul-De-Mausole waar Vincent Van Gogh verbleef. Uiteraard staat het bezoek aan een wijnboer ook op onze agenda.

dag 6

Vandaag komt de alomgekende Mont Ventoux aan de beurt, de reus van de Provence. Op de top aanschouwen we een imposant landschap en het gedenkteken aan Tom Simpson. Daarna naar Vaison la Romaine.

dag 7

Spijtig, maar onze vakantie zit er reeds op. Na het ontbijt vangen we de terugreis naar België aan.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

9 reizigers overwegen deze tour nu!