Italië
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2512

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen Rome

Wat mag je verwachten?

Rome, een absolute topper onder de citytrips. De veelzijdigheid van de stad met zijn goed bewaarde historische gebouwen boeit iedere bezoeker. De Tiber splitst de stad eigenlijk in 2 delen: Rome-stad en Vaticaanstad, een staatje binnen een stad. Hoogtepunten hier zijn de Sint Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de prachtige Vaticaanse musea. De stad Rome wordt gekenmerkt door zijn rijke monumentale aanbod. Het Colosseum is zowat het visitekaartje van deze Romeinse stad. Maar het best bewaarde deel van het antieke Rome kan je vinden in het Pantheon, de Villa Borghese en Castel Sant’Angelo. Genieten van een heerlijk Italiaans ijsje op de Spaanse Trappen, een wens doen aan de Trevifontein mag zeker niet ontbreken op het programma.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. Via de Belgische, Franse en Zwitserse snelwegen naar Zwitserland. Onderweg houden we diverse stops. Aankomst in de vooravond in het etappehotel.

dag 2

Na het ontbijtbuffet verlaten we Zwitserland. Via de Italiaanse snelwegen rijden we langs Milaan, Bologna en Firenze naar Rome waar we in de vooravond aankomen in ons verblijfshotel.

dag 3

We starten ons bezoek in het antieke Rome met o.a. de keizerlijke fora, het Colosseum, het Forum Romanum en de boog van Constantijn. Ook het Capitool en de mooie kerk San Pietro in Vincoli, met het Mozesbeeld van Michelangelo, ontbreken niet op het programma. We zien ook één van de 4 grote basilieken die Rome rijk is nl. Sint Jan van Lateranen met daartegenover de Heilige Trap. In de catacomben, de eerste tekenen van christelijke aanwezigheid, beleven we een ietwat griezelig maar tegelijk erg interessant bezoek.

dag 4

Beginnen doen we vandaag bij de Spaanse Trappen. Maar Rome telt ook heel wat mooie pleinen, paleizen en fonteinen. Zo is er onder meer Piazza Colonna, Pantheon, Piazza Navona met de Vierstromenfontein van Bernini. Ook de Jezuïtenkerk van Sant’ Ignazio di Loyola is een bezoek meer dan waard. De namiddag brengen we door in Vaticaanstad met de Vaticaanse musea en de imposante Sint Pietersbasiliek en bijhorende plein. De Sixtijnse kapel maakt het plaatje compleet. ’s Avonds voorzien we een rondrit door het verlichte Rome en bezoeken daarbij de Trevi fontein.

dag 5

In de voormiddag staan de Engelenburcht, het Campo di Fiori en het Piazza Farnese op het programma. Daarna maken we een wandeling door de binnenstad, de Joodse Wijk, het “kattenforum” en de Ignatiuskerk waar de “trompe l’oeil” het plafond zo bijzonder maakt. We genieten van nog wat vrije tijd rond de Via del Corso of voor wie het wenst, kan het monument van Victor Emanuel op het Venezie plein beklimmen.

dag 6

Na het ontbijt verlaten we deze prachtige stad en rijden richting Zwitserland. Aankomst in de vooravond in ons etappehotel.

dag 7

Via Zwitserse, Franse en Belgische snelwegen en diverse stops komen we ’s avonds terug thuis.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

5 reizigers overwegen deze tour nu!