Oostenrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2526

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

7 dagen Wenen

Wat mag je verwachten?

Wenen, ooit één van de machtigste steden in Europa. De Habsburgse heersers hebben een belangrijke stempel gedrukt op de wereldgeschiedenis van deze Oostenrijkse hoofdstad. Er valt in Wenen veel te beleven. Ontdek er de prachtige paleizen, geweldige tuinen en een fantastische keuken. Wenen is uw meerdaags bezoek meer dan waard !

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

In de vroege ochtend haalt de autocar van Reizen de Scheldevallei met professionele chauffeur (en gids) u af in uw gemeente. Via Keulen, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg en Regensburg rijden we richting Passau. We overnachten in het centrum van Passau en nemen het avondmaal in ons hotel.

dag 2

We starten onze reis met een korte stadswandeling in het historische centrum van de bisschopstad Passau. Daarna rijden we over de Oostenrijkse grens via Linz naar Melk in de Donauvallei. Wij bezoeken er de wereldvermaarde Benedictijnenabdij met zijn abdijkerk. Daarna rijden wij door de grüne Wachau op de linkeroever van de Donau naar Dürnstein waar ooit de Engelse koning Richard Leeuwenhart gevangen zat. Stadswandeling in Dürnstein en langs de Donau. Daarna via Krems en Sankt Pölten naar Wenen (of regio) voor avondmaal en logies in ons hotel in Wenen (of regio).

dag 3

Na het ontbijt rijden wij naar het centrum van Wenen voor een bezoek aan de Keizerlijke Staatsoper, een begrip van eerste orde in de internationale muziekwereld. Nadien bezoek aan de Augustiner Kirche op de Josefplatz, de kerk waar ondermeer Sissi huwde met Franz Josef. Vervolgens bezoek aan de enorm rijke Schatkamer met de keizerlijke kronen, de kroonjuwelen en de befaamde ketting van de Orde van het Gulden Vlies. Vervolgens bezoek aan de Kaisergruft waar de dood regeert over Habsburg Oostenrijk. Bezoek aan de praalsarcofagen van onder meer Maria-Theresia, Franz Josef, Sissi en keizerin Zita. Wandeling langs de verkeersvrije Kärtnerstrasse en bezoek aan de Stephansdom, de kathedraal van Wenen. Over de Graben met de prachtige Pestzuil naar de barokke Peterskirche, bezoek. Via de Kohlmarkt met het Haus Demel naar de Wiener Hofburg. Onder de Michaelerkoepel en over de Heldenplatz naar de Volksgarten met het standbeeld van keizering Elisabeth en de Rosengarten. Wandeling langs het parlement, het Burgtheater en het Rathaus naar de Votivkirche, bezoek. Avondmaal en logies in ons hotel in Wenen (of regio).

dag 4

Na het ontbijt maken wij een rondrit over de Ringstrasse en langs het Riesenrad van de Wiener Prater naar het Uno-city. Over de beide armen van de Donau, en langs het huis waar ‘An der Schönen Blauen Donau’ werd gecomponeerd, naar het Stadtpark. Wandeling langs de beelden van Schubert, Lehar, Stolz en Johann Strauss. Via het standbeeld ter ere van Beethoven naar de zuidzijde van Wenen. Wandeling langs de beide barokkastelen van Belvedère en langs de Karlskirche naar het centrum. Nadien geleide rondrit langs het Messepalast, het Volkstheater, de Gürtel, de Volksoper en de academische wijk richting het wijndorpje Grinzing en het uitzichtpunt op de Kahlenberg over Wenen. Daarna door het noordelijke en westerlijke deel van het Wienerwald naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

dag 5

Na het ontbijt rijden wij door het zuidelijke deel van het Wienerwald naar Heiligenkreuz voor kort bezoek aan het oudste cisterciënzerklooster en de mooiste Pestzuil van Oostenrijk. Daarna naar het jachtslot Mayerling, het huidige Karmelitessenklooster waar zich het mysterie van Mayerling heeft afgespeeld en waar Sissi’s enige zoon Rudolph de dood vond met zijn laatste minnares. Door het Helental en langs de kuurstad Baden en het wijndorpje Gumpoldskirchen naar het centrum van Wenen. Vrije namiddag of voor de liefhebbers geleid bezoek aan het enorm rijke Künsthistorisches Museum met erg veel werk van Vlaamse meesters onder meer 1/3 van het totale oeuvre van Breughel. Avondmaal en logies in ons hotel.

dag 6

Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het onvoorstelbare rijke Slot Schönbrunn waar de 40 Keizerlijke appartementen stuk voor stuk getuigen van keizerlijke weelde en grandeur. Daarna bezoek aan de Wagenburg waar de staatsierijtuigen en karossen zijn tentoongesteld. Nadien maken wij een wandeling in het barokke slotpark met ondermeer de Neptunus Fontein en de Gloriette. Door de Nibelungengau en de Strudengau naar Linz en Wels. Over de Duitse grens via Passau en Staubing naar Regensburg voor avondmaal en logies in ons etappehotel.

dag 7

Na het nemen van het ontbijt starten we onze terugreis naar België langs Nürnberg, Würzburg en Frankfurt .Wij houden even halt in Limburg an der Lahn voor bezoek aan de mooie binnenstad met vele vakwerkhuizen en een pittoreske Domkerk. Via Keulen en Aken rijden wij huiswaarts.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!