Spanje
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3265

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

4 dagen BARCELONA

Wat mag je verwachten?

Zoveel valt er te ontdekken en te beleven in Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, dat je dagen goed zullen gevuld zijn tijdens deze korte vliegvakantie. Toch voorzien we tijd om te genieten van het lekkers dat stad en regio te bieden hebben.

Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis en eerste kennismaking

Na de ochtendvlucht ontmoet je de Nederlandstalige gids: hij / zij heeft alles geregeld om kort na de middag een stadsrondrit aan te vatten. In een tijdspanne van ongeveer 4 u krijg je een overzichtelijke eerste indruk van wat Barcelona zoal te bieden heeft.

Dag 2:Het oude Barcelona

De eerste helft van vandaag voert de autocar ons van de ene naar de andere bezienswaardigheid in de oude stad en in de Barrio Gotico. De stadsmuren van vroeger zijn inmiddels verdwenen; in de plaats kwamen er straten of lanen. Ondanks de naam heerst er in de Barrio Gotico niet louter de gotische bouwstijl, maar ontdek je er bijvoorbeeld ook nog oudere, romaanse elementen. Het voornaamste gebouw van de wijk is de gotische kathedraal, toegewijd aan het Heilig Kruis en Ste-Eulalia. Tijdens de rondleiding bewonder je onder andere de romaanse kapel van Santa Lucia, de crypte van de H. Eulalia en het fraai bewerkte koorgestoelte uit de 15de eeuw. Ook in de opera, gekend als “Gran Teatre del Liceu” en gelegen aan La Rambla, krijg je een gidsbeurt. Na de brand van 1994 volgde de heropbouw met als resultaat dat dit operahuis op technisch vlak een van de modernste ter wereld is. De rest van de dag verken je deze schitterende stad verder op eigen houtje of we maken een programma op.

Dag 3:Gaudi, Montjuic en voetbalsterren

Vandaag staat in het teken van enkele plaatsen waar de grootste sterren van de stad actief waren of zijn. Eerst maken we een soort van “Gaudi-toer” om enkele van de meesterwerken van de wereldvermaarde architect te bewonderen. Achtereenvolgens nemen we een kijkje bij de Casa Battlo, La Pedrera, de Sagrada Familia en Park Guell. In de wonderlijke Sagrada Familia krijg je een rondleiding. Petje af voor de creativiteit van Antoni Gaudi! De bouw ervan begon in 1882 en volgens de huidige schatting zou het bouwwerk voltooid zijn in 2026. De bouw gebeurt met giften, vandaar het trage tempo. Nadien doen we Camp Nou aan, hét voetbalstadion van Barcelona, waar de hedendaagse sterren van de stad aan de slag zijn. Hun inkomen is een duizelingwekkend veelvoud van dat van Gaudi; hun creativiteit is in vergelijking quasi onbestaande. In de namiddag kan je een bezoek voorzien aan de Montjuic. Via de Spaanse Plaats kom je eerst voorbij het Poble Espagnol. Hier is een dorp gebouwd waar je zowat alle stijlen van Spanje kan terugvinden. Boven de Montjuic is er dan het Olympisch Stadion, het Nationaal Museum en het Fundacio Joan Miro en een botanische tuin.

dag 4:terugreis

De dag is voorbehouden aan de thuisreis. Naargelang het uur van de vlucht is er mogelijkheid om nog wat te flaneren, te winkelen, te genieten, …

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

10 reizigers overwegen deze tour nu!