Duitsland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2606

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

6 dagen BODENSEE & MAINAU

Wat mag je verwachten?

Wie Oostenrijk zegt, denkt in de eerste plaats aan een decor van machtige bergen, besneeuwde toppen, kleine dorpjes en een gemoedelijke bevolking. Deze kenmerken komen zeker tot uiting in Tirol. Maar Oostenrijk is ook een land om tot rust te komen en te ontsnappen aan het jachtige leven van bij ons. Hier heeft het begrip tijd nog een andere dimensie. We logeren in het pittoreske Obsteig. Van hieruit maken we enkele mooie en rustige uitstappen in de omgeving.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. Doorheen de Vogezen gaat de tocht richting de oevers van de Bodensee, naar ons verblijfhotel. Onderweg houden we regelmatig halt om even te verpozen.

dag 2

Na het ontbijt staat een geleide wandeling in Friedrichshafen op het programma. Er is een mooie promenade waar het heerlijk vertoeven is. De attractie van Friedrichshafen is echter het Zeppelinmuseum welke we eveneens bezoeken. Destijds steeg hier het eerste vliegende schip op en de ganse geschiedenis van deze reuzenballonnen kan u zien in het museum. We volgen de oevers van het meer en houden halt bij een plaatselijke wijnboer voor bezoek aan zijn domein. Uiteraard mag een degustatie niet ontbreken. Daarna naar Lindau. Dit stadje ligt op een landtong in de Bodensee en heeft een verkeersvrij centrum met diverse kleine winkeltjes, terrasjes, enz.

dag 3

Vandaag staan opnieuw enkele hoogtepunten op het programma. Vooreerst begeven we ons naar Birnau waar we een bezoek brengen aan de prachtige barokke bedevaartskerk. Daarna verder naar Unteruhldingen. Hier bevindt zich nog een dorp bestaande uit paalwoningen. U krijgt er een getrouw beeld van het leven in het bronzen en stenen tijdperk. Daarna blijven we de oevers van het meer volgen tot in Mainau. ’s Namiddags bezoeken we dan dit bloemeneiland, eigendom van Graaf Lennart Bernadotte. U ziet er een ongekende pracht van bloemen en planten, o.a. ceders, mammoetbomen, bananenbomen, palmen… De tuinen zijn er wondermooi aangelegd.

dag 4

Na het ontbijt rijden we naar het Zwitserse Schaffhausen. Hier bevinden zich de Rijnwatervallen, de machtigste in Europa. Deze zijn 115m breed en 20m hoog. U kan er afdalen tot vlakbij de waterval. Daarna trekken we verder naar Stein am Rhein, een gezellig stadje aan het uiterste einde van Bodensee. Via de Zwitserse wegen gaat het ’s namiddags naar Sankt-Gallen. Het historisch centrum van deze stad is een bezoek waard, met o.a. het klooster, de kathedraal en de barokke zaal van de bibliotheek. Nadien voorzien we wat vrije tijd in het winkelcentrum.

dag 5

De autocar breng t ons eventjes richting Oostenrijk; De stad Bregenz, gekend voor de jaarlijkse Festspiele op het water, vorm het decor van onze uitstap. Bij aankomst wandelen we door de stad om daarne een rondvaart te maken op de Bodensee. Tegen de middag nemen we de kabelbaan naar de Pfänder, met zijn 1.064m de hoogste berg uit de omgeving. Daarna bezoek aan het park waar u geniet van een heerlijk uitzicht over de Alpen en het meer. We wonen er tevens een roofvogelshow bij. Terugkeer met de kabelbaan naar het dalstation.

dag 6

Na het ontbijt verlaten we onze verblijfplaats en rijden onmiddellijk noordwaarts via de Duitse snelwegen. Nabij Stuttgart verlaten we deze voor een bezoek aan het Mercedes Benz-museum. Hier komt de geschiedenis van het beroemde automerk volledig tot leven, dit alles in een uiterst modern en futuristisch gebouw. Het geheel maakt trouwens deel uit van de Mercedesarena, het kloppend hart van het concern. Daarna terugkeer van België.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

6 reizigers overwegen deze tour nu!