Portugal
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2670

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

8 dagen COSTA DE LISBOA

Wat mag je verwachten?

Een zacht klimaat met veel zon kenmerkt de Costa de Lisboa, ook wel gekend als de Portugese Rivièra.  Maar ook cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. 
Uiteraard mag Lissabon, hoofdstad van Portugal, niet op het programma ontbreken.  Een stad vol charme en melancholie.  De thuishaven van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:Heenreis

Autocartransfer naar de luchthaven van Zaventem.  Vlucht van Brussel naar Lissabon.  
Bij aankomst in Lissabon wordt u welkom geheten door uw reisleider, waarna wij richting hotel Riviera**** in Carcavelos rijden, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven.
Afhankelijk van de vluchturen kan u hier op eigen houtje de omgeving verkennen.
De dag wordt afgesloten met een diner in het hotel.
Check-in in het hotel.  Avondmaal en overnachting.

Dag 2:Lissabon

Verheug je op een bezoek aan het koloniale Havana. In de loop van de rondleiding door de stad, dat een

Na het ontbijt rijden we naar Lissabon.  We maken een wandeling doorheen de volkse Alfama- wijk onder begeleiding van onze gids.  Hier snuiven we echt de couleur locale op van de oude stad.  Er zijn heel wat kruidenierswinkels, tavernes en niet te vergeten de vele traditionele Fado-huizen.  De wijk is doorspekt met cultuur en historie.  We zien o.a. de Romaanse kathedraal Sé, de Santa Engrácia-kerk (omgebouwd tot nationaal Pantheon) met zijn grote koepel, het 15de eeuwse stadspaleis Casa dos Bicos (huis der pieken) met een opvallende gevel dat bestaat uit diamantvormen.  Vanaf het plein Largo das Portas do Sol met zijn gezellige cafeetjes, heb je een prachtig uitzicht over de Taag.  We bezoeken er het kasteel van Sáo Jorge.

Daarna naar de wijk Belém, de meest monumentale en historische wijk van Lissabon, met weids uitzicht over de Taag.  We werpen een blik op de bekende Torre de Belem.
Uiteraard mag hier een bezoek aan het 16de eeuwse witte Jeronimosklooster met de tombe van Vasco da Gama niet ontbreken op het programma.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 3:Sintra

We starten in de steengroeves van Bourré.  Op een oppervlakte van ca 1500m² ontdekken we waar Na het ontbijt rijden we naar Sintra, uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.  Sintra is gelegen op 30km ten westen van Lissabon en was de vroegere verblijfplaats van de Portugese koningen.  Het wordt dan ook gekenmerkt door zijn vele paleizen en kastelen.  Wij bezoeken er het Palacio Nacional. 

Nadien rijden wij via Cabo da Roca door naar Cascais en voorzien hier wat vrije tijd voor shopping, terrasje, …

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Obidos - Nazaré - Alcobaça

We starten de dag in het middeleeuwse vestingstadje Obidos.  Een wirwar van kleine straatjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.  Daarna naar het mooie vissersdorp Nazaré met een bijzondere kerk.  We eindigen in Alcobaça met een bezoek aan het klooster (Unesco erfgoed). 
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5:Azeitão - Arrábida gebergte

Azeitão is het best gekend voor zijn lekkere wijn.  En hoe kunnen we dit beter ontdekken dan met een bezoek aan een wijnboer met bijhorende degustatie.  We rijden verder naar Sesimbra, een gezellig vissersdorpje gelegen aan een mooie baai.  We rijden verder voor een tocht door het Arrábida gebergte.  Steile, kalkstenen rotsen met dichte, groene begroeiing die oprijzen uit de blauwe oceaan.  Kortom, een indrukwekkende tocht.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Evora

We brengen een hele dag door in Evora, de oudste stad van het Iberisch schiereiland,  en Unesco Werelderfgoed. Gelegen bovenaan een heuvel in de Alentejovlakte en gedomineerd door de indrukwekkende kathedraal die we dan ook bezoeken.   Een bijzondere plek die indruk nalaat is de ‘bottenkapel’, gebouwd in de 16de eeuw door een Franciscaanse monnik.  Hij wou de mensen doen nadenken over hun korte leven op aarde en hoe ze dit leven zo goed mogelijk moesten leiden.  Daarvoor decoreerde hij de wanden van zijn kapel met ruim 5000 schedels en botten, gezet in cement.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7:Lissabon

We starten de dag met een aangename boottocht op de Taag.  Ver weg van de drukte genieten we hier van de skyline van de Stad van de Zeven Heuvels en hebben een zicht op de belangrijkste monumenten zoals het Sao Jorgekasteel, de Sé kathedraal, de rode Ponte 25 de Abril die ons doet denken aan de wereldberoemde hangbrug van San Francisco. We ontdekken de stad op een andere manier.
Na de lunch rijden we terug naar Carcavelos voor een vrije namiddag.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8:Thuiskomst

Na het ontbijt genieten we van nog wat vrije tijd en gaan we op weg naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Brussel.  Bij aankomst op de luchthaven voorzien we een autocartransfer naar uw gemeente, waar deze prachtige reis eindigt.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

8 reizigers overwegen deze tour nu!