Zeecruise
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2894

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

8 dagen Cruise “Glamour langs de MIDDELLANDSE ZEE”

Wat mag je verwachten?

Kriskras over de Middellandse Zee varend ontdek je een wonderlijke mix aan culturen. In Tunis bemerk je bijvoorbeeld Romeinse invloeden terwijl er in Palermo zowel Arabische als deze van de Noormannen terug te vinden zijn. En wie weet wat je aantreft in Barcelona, Civitavecchia, Santa Margherita en Monte Carlo?

Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:voorbehouden voor transfert en in- en ontscheping.

Dag 2:vertoef je de ganse dag op zee.

Dag 3 t.e.m. 7:Gaudi, Montjuic en voetbalsterren

je maakt onderstaande uitstappen.Barcelona is je haven van afvaart. Of je deze schitterende stad gaat bezoeken bij het begin of het einde van de cruise (of beide) is afhankelijk van je wensen. Afhankelijk van de tijd die je ter beschikking hebt kun je een greep doen uit onder meer volgende bezienswaardigheden of activiteiten: een bezoek aan de Sagrada Familia en het Park Guëll, allebei meesterwerken van Gaudi, shoppen en flaneren op La Rambla, inkopen doen op de Mercat de la Boqueria, de grote versmarkt, de kathedraal van Santa Eulalia, proef onderweg
 een glaasje Cava, het Aquarium Barcelona, het stadion en het museum van FC Barcelona, het Picasso Museum, … Vanuit Barcelona steken we de Middellandse Zee over richting Tunesië, waar jouw cruisevaartuig aanlegt in La Goulette, de cruisehaven van de hoofdstad Tunis. Je bezoekt daar de altijd actieve medina, het oude stadsdeel dat al geruime tijd een plaatsje heeft op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Geniet er van de geuren en kleuren. Ongetwijfeld het belangrijkste gebouw is de 44 m hoge “moskee van de Olijfboom”, waarvan de bouw aangevat werd in het jaar 732. De eigenlijke gebedshal steunt op 184 zuilen en kapitelen waarvan er velen nog afkomstig zijn van het oude Carthago. Aan Carthago, ooit een van de belangrijkste steden uit de Oudheid, is het Bardo Museum gewijd. Je treft in dit paleis uit de 19de eeuw een resem interessante vondsten, waaronder ook fraaie mozaïeken. Opnieuw steek je de Middellandse Zee over, nu naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De stad onderging onder meer invloed van de Romeinen, de Arabieren en de Noormannen. Een aanrader is een bezoek aan het Paleis van de Noormannen, waar nu het regionale parlement zetelt. Ongetwijfeld kom je onder de indruk van de architectuur en de afmetingen van de kathedraal van Monreale, Opvallend en eveneens een bezoek waard is de kerk van San Giovanni met haar rode koepels. Het Teatro Massimo, een van de grootste schouwburgen van het land, is een symbool van Palermo. Om een beeld te krijgen van de invloeden die de stad vorm gaven betreed je het Archeologisch Museum. Een leuk plekje om van het goede Italiaanse leven te genieten is de Piazza Pretoria. Als je van boord gaat in Civitavecchia is Rome niet zodanig ver. Natuurlijk wil je de Eeuwige Stad bezoeken. Een rondrit laat toe een selectie te maken van wat te bezoeken: het Forum Romanum, het Colosseum, het Vaticaan en Vaticaanstad, de Trevifontein, het Pantheon, de Villa Borghese, de Spaanse Trappen, een van de vele musea, de Neptunusfontein, … Misschien wil je gewoon even gaan shoppen in de Via Veneto of in de schaduw genieten van een terrasje? 8 dagen Cruise “Glamour langs de Middellandse Zee” Santa Margherita Ligure bevindt zich op zowat 30 km van Genua. Misschien wil je een kijkje nemen in deze oude havenstad of blijf je liever rustig aan de prachtige kust? De historische stadskern van Genua staat alvast op de Unesco-lijst van Werelderfgoed. Slenter door Centro Storico met zijn smalle straatjes en naar de gerestaureerde oude haven, Porto Antico. Monte Carlo, dat is een mooi stukje Riviera. Bewonder de chique mode, de dure jachten, het Casino, … Of misschien wil wel de Formule I wandeling doen, langsheen het traject van de Grote Prijs van Monaco?

dag 8:voorbehouden voor transfert en in- en ontscheping.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen.

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

7 reizigers overwegen deze tour nu!