Duitsland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2530

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Aken & Ahrvallei

Elisenbrunnen is een geschikte plaats om zowel een stadswandeling te beginnen als een duik te nemen in het verleden van de stad. De Dienst voor Toerisme is vlakbij en je kan in het cirkelvormige gebouw in het daarachter gelegen park zowel archeologische opgravingen bezoeken als een tijdlijn van de stadsgeschiedenis volgen.

Een echte aanrader is de Dom, waarvan de bouw nog werd aangevat onder Karel de Grote. Je treft er onder meer zijn reliekschrijn en zijn troon. En opvallend onderdeel van de kerk is het Octogoon, het cirkelvormige deel, mogelijk afkomstig van de allereerste koepelkerk. Kijk ook eens omhoog naar de zogenaamde Barbarossa-luchter.

Op het pleintje aan de Dom stap je binnen in de “Printen-bakkerei”. Tijdens de rondleiding krijg je informatie over de lekkere “Printen”, een soort van zachte speculaas, die hier sinds 1912 bereid wordt. Natuurlijk mag je ook proeven. Elders in de stad wachten nog veel meer bezienswaardigheden op eventuele bezoekers: het dagbladmuseum, het “Haus Löwenstein” dat het oudste gebouw is, het gotische stadhuis, het “Centre Charlemagne” dat in het teken staat van de bekende vorst, het Couven Museum in Lodewijk XVI-stijl, enz… En natuurlijk zijn er tal van mooie winkels waar de shopaholics graag even halt houden.

Na de middag trekken we met de autocar naar en door de vallei van de Ahr, een regio die bekend is voor haar rode wijnen. Maar er is meer te bewonderen langsheen deze bijrivier van de Rijn: toeristische stadjes, kuuroorden, mineraalwater uit Bad Neuenahr, diverse andere bronnen, veel groen, … Om deze aangename dag af te ronden schuiven we aan voor een Weinprobe

 

Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

 

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart