Verenigd Koninkrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2829

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Canterbury

De veerboot of de shuttletrein brengt ons naar de overzijde van het Kanaal voor een daguitstap naar Canterbury met zijn befaamde kathedraal, de Canterbury Tales en de mogelijkheden voor shopping. Op Britse bodem geniet je eerst alvast van de mooie landschappen van Kent.

Van uit welke richting je ook komt,  je ziet de 72 m hoge toren van de befaamde kathedraal hoog boven de stad uit oprijzen. De verre oorsprong van het schitterende bouwwerk situeert zich op het einde van de 6de eeuw,  maar wat je vandaag ziet is vooral het resultaat van werk dat voltooid werd in 1070. Vooral na de moord, in de kerk zelf, op aartsbisschop Thomas Becket in 1070 groeide de kathedraal uit tot een bedevaartsoord van allereerste rang.

De hedendaagse bezoeker komt niet alleen onder de indruk van het gebouw als dusdanig, maar bewondert ook de talrijke glas-in-loodramen, de eeuwenoude muurtekeningen, de grafstenen van bekende Engelsen en het herdenkingsmonument van de vermoorde aartsbisschop en de crypte.

Na de lunch is er vrije tijd voor de Canterbury Tales en of shopping. Toen Geoffrey Chaucer in de 14de eeuw deze vermaarde verhalenbundel schreef zal hij er geen vermoeden van gehad hebben dat zijn werk zeven eeuwen later nog zoveel aandacht zou trekken. Met behulp van de audiogids trek je door de stad in de voetsporen van pelgrims eeuwen geleden.

Canterbury biedt flink wat mogelijkheden om te shoppen. In het voetgangersgebied High Street, dat eigenlijk bestaat uit verschillende straten na elkaar, kan je terecht voor zowel kleding als lifestyle, maar je vindt er ook juwelen, antiek, ambachtelijke producten, als een breed gamma van andere producten. Voor nog meer shopplezier kun je terecht in het nabije Whitefriars Shopping Center en in Whitefriars Arcade.

 

Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart